14. august 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
The Hunted av Gabriel Bergmoser, The Pallbearers Club av Paul Tremblay, og Do You Believe in Terra - Two? av Temi Oh, er fra egen boksamling 
 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Svarte seil - Rebecka Edgren Aldén
Kjølvann - Sam Lloyd

Antall sider som ble lest:

523 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Under radaren - Anthony McCarten
The Hunted - Gabriel Bergmoser

Bøker som leses nå:

📖 Passasjeren - Sven Petter Næss
📖 The Pallbearers Club - Paul Tremblay
📖 Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖 Øya - Sarah Pearse
📖 Do You Believe in Terra - Two? - Temi Oh

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Hjemkomst - Kate Morton
⃞   Vokterne - John Grisham

I forrige uke hadde jeg som mål å bli ferdig med Kjølvann av Sam Lloyd og Svarte seil av Rebecka Edgren Aldén. Jeg ble merkelig ferdig med begge, og begge leste jeg ferdig sent i går kveld. Godt det er sju dager i uka, ellers hadde jeg vel aldri blitt ferdig med noen. 😈

Jeg leste ut Svarte seil først og jeg likte den bedre enn Kjølvann. Det er båtkrim begge to. Selv om Svarte seil var forutsigbart, så var den veldig godt skrevet og de fleste karakterene var fascinerende. Likte måten forfatteren bygget opp historien på, og at kapitlene var kort og intense. Morsomt å lese om en sjøredder i stedet for en typisk etterforsker. Likte best å lese om Joanna, som ikke er sjøredder, men som er på seiltur med halvbroren sin. Hun var både mystisk og dyster. Kjedet meg ikke med denne og leser gjerne mer av denne forfatteren.

Kjølvann ble jeg ferdig med tett før midnatt og det er min andre bok av ham. Likte Minneskogen hakket bedre enn denne. Jeg likte side 130 og ut mot side 200 da det begynte å ta seg opp, men så ble det noe tullete. Likte ikke noen av karakterene spesielt godt, handlingen var ikke særlig engasjerende, og boka hadde litt for mange religiøse partier for min del. Det er ikke jeg interessert i.

I dag begynte jeg så vidt å lese Passasjeren av Sven Petter Næss. Dette er min tredje bok av ham. Han er ikke noen favoritt da krimbøkene jeg hittil har lest av ham, har vært noe enkle. Men ville lese denne da konseptet var fristende og virket en smule uhyggelig. Så får se om jeg liker denne bedre eller ikke. For tidlig å si om jeg liker den eller ikke, da jeg har bare lest tolv sider ...

Om natta leser jeg The Pallbearers Club av Pal Tremblay. Har ikke bestemt meg helt om jeg liker den eller ikke, for hadde håpet det var horror som han pleier å skrive, men denne virker mer komedieaktig, nesten som en grøsserkomedie. Får se etter hvert om tonen endrer seg eller ikke.

Jeg har ikke lest videre i Aftentid og morgentid av Ken Follett, fordi jeg konsentrerte meg om andre bøker. Men må sette i gang hvis jeg skal bli ferdig innen august, siden jeg har lest i den av og på i en god stund.

Jeg skal begynne på en ny bok i dag eller i morgen, og det er: Øya av Sarah Pearse. Det blir bok to av henne. Leste Sanatorium av henne for en stund siden. Jeg likte begynnelsen som var noe horroraktig, men ikke utviklingen av historien. Så skal prøve meg for denne for å se om forfatterskapet er noe for meg eller ikke. Det er godt å lese thrillere en gang i blant.

Har heller ikke lest videre i Do You Dream of Terra-Two ?av Temi Oh. Grunnen er at jeg ville bli ferdig med noen bøker som har vært litt store, og jeg er også med på samlesing i noen Goodreadsgrupper. Så leste litt i de bøkene i stedet, men skal fortsette med boka her i denne uka.

De neste bøkene på leselsta er bøker av forfattere jeg kjenner til. Det er Hjemkomst av Kate Morton og Vokterne av John Grisham. Det blir min fjerde bok av Morton og min andre av Grisham. Så de neste bøkene blir en roman og en thriller. Jeg har stort sett likt romanene av Morton, og har ikke lest noe av henne på en god del år, så føler det er på tide. Jeg vil også bli bedre kjent med forfatterskapet til Grisham for likte fortellerstemmen hans godt.

Mål for denne uka er å lese ut Passasjeren av Sven Petter Næss og The Pallbearers Club av Paul Tremblay siden begge bøkene er korte. Blir det tid til overs, skal jeg prøve å lese ut Øya av Sarah Pearse. Den er ikke spesielt lang. Foretrekker store bøker, men siden jeg har lest mange av dem i det siste, er det kjekt med noen korte bøker i mellomlandingene.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar