31. juli 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Hunted av Gabriel Bergmoser, Fairy Tale av Stephen King, Do You Dream of Terra - Two av Temi Oh og The Pallbearers Club av Paul Tremblay , er fra egen boksamling  

 

Bøker som ble lest i forrige uke:

Det innestengte spøkelset - Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem
The Hunted - Gabriel Bergmoser

Antall leste sider:

677 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Den gylne stjerne - Lena Lindahl

Bøker som leses nå:

📖Kjølvann - Sam Lloyd
📖Begravet - Sharon Bolton
📖Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖Fairy Tale - Stephen King
📖Svarte seil - Rebecka Edgren Aldén
📖Do You Dream of Terra - Two? - Temi Oh

Planlagte bøker denne uka:

⃞   The Pallbearers Club - Paul Tremblay
⃞   Passasjeren - Sven Petter Næss

Da sier jeg meg ferdig med sommeren. Vet at den varer i en måneds tid til, men nok er nok. Det er tid for Spooky Season og høst. 😈

I forrige uke ble jeg ferdig med noen bøker, og det er jo noe. Har ikke lest ut mange i det siste, for enkelte av bøkene jeg leser i er noe store, men jeg foretrekker de store bøker fremfor de små.

Fredag leste jeg ut Det innestengte spøkelset av Petrus Dahlin og illustratør Sofia Falkenhem. Det er første boka i Redd spøkelsene! serien. Jeg likte historien bedre enn illustrasjonene. Vet at boka er beregnet for barn, men syntes illustrasjonene var vel enkle og savnet litt farger. Historien var noe kreativ, og underholdende. Vet ikke om jeg kommer til å lese resten av serien.

Lørdag leste jeg ut The Hunted av Gabriel Bergmoser. Horror som ble utgitt i 2020 og har et lite snev av slasher i seg. Så de som ikke liker blod, gørr og overlevelses horror, bør nok styre unna, men den falt i smak hos meg, for jeg liker den slags horror. Den er ikke spesielt kreativ eller original, men den var underholdende og inneholdt mye suspense. Så kommer nok til å lese mer av ham.

I denne uka blir det å fortsette med de andre bøkene, og det tar noe tid, som nevnt er de jo noe store og trenger lenger tid. Tid har jeg flust av, så det gjør ikke meg noe. Kjølvann av Sam Lloyd vet jeg ikke om jeg liker eller ikke. Tror jeg liker Minneskogen av ham bedre. Synes at hovedpersonen Lucy er noe stakkarslig og liker ikke helt hvordan hun beskriver familien sin. Det blir litt vel mye om følelser og det perfekte bilde av livene deres. Er ikke helt glad i slike konsept i bøker.

Om natta leser jeg Begravet av Sharon Bolton som er en bok på nesten seks hundre sider. Det er andre bok om Florence Lovelady. Selv har jeg ikke lest den første, og i krimserier er jeg ikke så nøye med det. Man blir jo kjent med hovedpersonen underveis likevel. Synes både saken og karakterene er interessante, og den er noe mørk. Liker også at det er med litt hekseri.

Jeg har ikke lest videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett. Den skal jeg lese videre i morgen da jeg skal prøve å bli ferdig med innen august. Men jeg leste videre i Fairy Tale av Stephen King. Nå er det bare 90 sider igjen og de tror jeg blir lest i kveld. Tror det er overkommelig. Det er ikke hans beste bok selv om han er min favorittforfatter. Jeg er ikke så glad i fantasy. Det eneste av fantasy jeg klarer å lese, er urban fantasy. Vet han skriver fantasy godt da jeg har lest The Dark Tower serien. Men er mer spent på hans nye bok som kommer i september. Den heter Holly og det skal være horror. Noe som er på tide for det er lenge siden han ga ut horror. Jeg foretrekker ham som horror og thriller forfatter.

I helga begynte jeg å lese Svarte seil av Rebecka Edgren Aldén. Kan fortsatt ikke si så mye om den ennå, da jeg har bare lest 32 sider. Jeg foretrekker å ha lest 50-100 sider før jeg sier noe om mening, men jeg likte begynnelsen.

I forrige uke startet en ny samlesing med en bokblogger jeg har lest bøker med i mange år. Hun måtte vente en del før jeg fikk min bok, for det tok sin tid før min ble utsendt av en eller annen grunn. Slikt kan skje. Jeg kan ikke si så mye om den heller, da jeg har bare lest tjue sider. Jeg skal lese mer i den i morgen, for i de siste dagene har jeg konsentrert meg om å fullføre noen bøker innen juli er over. Ikke for at det skal bli mer leste bøker innen i juli. Jeg hadde mange bøker jeg var halvveis i, så da er det kjekt å bli ferdig med noen av dem i stedet for at så mange blir med videre i august, før jeg leser dem ut.

Så de neste bøkene på leselista er da de samme som forrige uke: The Pallbearers Club av Paul Tremblay og Passasjeren av Sven Petter Næss. Boka av Paul Tremblay ble utgitt i fjor og boka av Næss ble utgitt i år. En horror og en krimbok. Så håper jeg blir ferdig med noen bøker i uka her, så jeg får begynt på dem.

Målene for denne uka, er å bli ferdig med Begravet av Sharon Bolton, Svarte seil av Rebecka Edgren Aldén, og kanskje Kjølvann av Sam Lloyd. Med dette håper jeg at det blir mindre sol og mer regn.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar