2. mai 2023

Bøker jeg skal lese i mai

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Kommer alltid tibake av Christina Erikson og The Coffin Path av Katherine Clements,
er fra egen boksamling
 


Kommer alltid tilbake - Christina Erikson

Mord og misunnelse - Ruth Ware

The Coffin Path - Katherine Clements

Kallmyren - Liza Marklund

Kjølvann - Sam Lloyd

Jordboere - Sayaka Murata

 

Mai er en kjedelig måned og er begynnelsen av en sesong jeg har lite til overs for. Synes sommermånedene ofte er stillestående og kjedelige, derfor må jeg sprite opp med litt mørk litteratur. I mai skal jeg lese litt nye og eldre bøker, av gamle, kjente forfattere, og noen jeg aldri har lest noe av før.

 

Kommer alltid tilbake: En bok jeg kjøpte i en dagligvarebutikk for noen år siden. Har hørt om Erikson tidligere, men aldri lest noe av henne. Syntes coveret så spennende ut og det var nok til å skaffe den til boksamlingen.


(Fra Bokklubens nettside):

 

Kriminaletterforsker Elias Svensson ved Stockholmpolitiet kjemper mot klokken for å felle drapsmannen bak to brutale voldtekter og mord. Det er morder som stadig er i politiets søkelys, i en morbid katt-og-mus-lek. Elias vender seg til forfatteren Cornelia Lind for å få hjelp til å forstå mannens psyke. Cornelia har egne, personlige erfaringer som kan komme til nytte, men som samtidig skal utsette henne for livsfare. Med tiden rører også en annen kraft seg i skyggene. Noen som utgir seg for å være en venn. Kommer alltid tilbake er første bok i Christina Eriksons nye krimserie der menneskers hemmeligheter drives opp til overflaten. 

 

Mord og misunnelse: Jeg har lest noen bøker av Ruth Ware allerede. Hun er ingen favoritt da bøkene hennes ofte er vel enkle, men noen ganger er det akkurat det man trenger; en enkel mysterie.

 

(Fra forlagets nettside):

 

Den første personen Hannah møter når hun begynner ved Universitetet i Oxford, er April Clarke-Cliveden. April er livlig, vakker, populær og flink på skolen. Alltid festens midtpunkt og av og til utspekulert. De blir gode venninner og henger i den samme vennegjengen. På slutten av skoleåret blir April funnet død, og det er Hannah som finner henne.

Nå, et tiår senere, er Hannah sammen med en av guttene fra den gamle gjengen, og de venter sitt første barn.

Mannen som ble dømt for å ha tatt livet av April, har dødd i fengsel og Hannah håper dette er den avslutningen de trenger. Helt til en journalist tar kontakt med Hannah og forteller at han har bevis for at mannen som døde i fengsel, var uskyldig.

Hannah begynner å nøste i saken og egne minner på nytt. Skjedde alt slik som hun har trodd i ti år? Finnes det en mulighet for at den riktige drapsmannen fortsatt er på frifot? Er det noen i vennegjengen som ikke forteller sannheten?

 

The Coffin Path: Horror som ble utgitt i 2018 som jeg kjøpte for to-tre år siden, og som jeg lenge har hatt lyst til å lese. Har ikke hørt om forfatteren eller boka tidligere, noe som gjør det ekstra spennende.

 

(Fra Goodreads):

The Coffin Path is an eerie and compelling seventeenth-century ghost story set on the dark wilds of the Yorkshire moors. For fans of Michelle Paver and Sarah Waters, this gothic tale will weave its way into your imagination and chill you to the bone.

Maybe you've heard tales about Scarcross Hall, the house on the old coffin path that winds from village to moor top. They say there's something up here, something evil.

Mercy Booth isn't afraid. The moors and Scarcross are her home and lifeblood. But, beneath her certainty, small things are beginning to trouble her. Three ancient coins missing from her father's study, the shadowy figure out by the gatepost, an unshakeable sense that someone is watching.

When a stranger appears seeking work, Mercy reluctantly takes him in. As their stories entwine, this man will change everything. She just can't see it yet.

 

Kallmyren: Er ingen fan av Liza Marklund. Ga opp forfatterskapet hennes for noen år siden da det ble for mye familiedrama istedet for krim da jeg leste krimbøkene hennes. Men likte Polarsirkelen som jeg leste for en stund siden, og dette er en frittstående oppfølger.

 

(Fra forlagets nettside):

 

I 1990 finner Wiking Stormberg en lapp fra sin kone, Helena. Hun har gått en tur for å plukke multer. Deres nyfødte datter, Elin, er med på turen, mens sønnen Markus er hos farmor. På kvelden har ikke Helena og Elin kommet tilbake. Elin blir funnet i live ved Kallmyren, mens Helena er forsvunnet. Kroppen hennes ble aldri gjenfunnet. Den kalde myra ble hennes grav.

Mange år senere er Wiking fortsatt dypt berørt av tapet av sin kone. Men så en sommerdag i 2020 mottar Markus et illevarslende brev signert med Helenas signatur. Kan hun fortsatt være i live? Men hvorfor skulle hun eller noen andre true familien hans? Wiking må spørre seg selv om han holder på å bli gal, om han ser spøkelser, eller det finnes krefter som truer ham og familien hans – og i så fall hvem eller hva.

 

Kjølvann: Leste Minneskogen av ham for noen år siden. Ble ikke helt bergtatt, men likte konseptet. Så det blir interessant hva mer han kommer med.

 

(Fra forlagets nettside):

Livet kan endre seg på et blunk. Lucy har alt hun kan ønske seg. Men så en morgen stopper tiden. Familiebåten blir funnet, forlatt langt ute på havet. Lucy prøver desperat å få tak i ektemannen for å gi ham beskjed, men mens sekundene tikker går det opp for henne – hva om var det ham som tok båten? Og i så fall, hvor er han nå? I tillegg ventes det en voldsom storm, og Lucy aner at noe helt ferferdelig er i ferd med å skje.

 

Jordboere: En bok jeg har hørt mye spesielt om, og noen ganger trenger man rart lesestoff, og det håper jeg å få i denne boka:

Hovedpersonen i Jordboere er tenåringsjenta Natsuki, som bor sammen med mor, far og en storesøster. Vi forstår fort at familien gir Natsuki minimalt med omsorg og egentlig mishandler henne psykisk. Det blir ikke bedre når hun utsettes for et seksuelt overgrep fra læreren sin – som familien ikke tror har funnet sted. Den eneste Natsuki har et godt forhold til, er fetteren Yu, som hun treffer hos besteforeldrene på landet. Yu er et uvanlig barn – og overbevist om at han i virkeligheten er et romvesen.

Senere i fortellingen er Natsuki i trettiårene og lever i et proformaekteskap med en mann hun har truffet på et nettsted for folk som vil unnslippe samfunnet. Når konformitetspresset utenfra blir for sterkt, flytter de til besteforeldrenes gamle hus, der fetter Yu har etablert seg. Natsuki, ektemannen og Yu bestemmer seg for å leve i skjul for samfunnet, som en slags romvesener på jorda.

Sayaka Murata er det viktigste navnet blant flere japanske forfattere som skriver godt, kort og litt sprøtt om konformitetspress, familieliv, arbeid og kjønn.


Dette er da bøkene jeg skal/håper å få med meg i mai. Kommer selvfølgelig til å smette inn andre bøker også underveis. Greit å ha noe planlagt og andre ganger da man velger litt mer tilfeldig.😈


2 kommentarer:

  1. For noen formidable cover det er på de fleste bøkene du leser, artig å se bare det. Kallmyren er vel den eneste jeg har lest, også ringer Ruth Ware sitt navn en bjelle. Ja! hørte to skumle bøker i 2017 og 2018, det begynner å bli lenge siden :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg hadde den samme tanken. Vet at covere ikke er så viktig for mange, men det er det for meg. Synes design har litt å si,ikke bare innholdet. Du har nok lest noe av Ruth Ware, tenker jeg. Det har de fleste gjort.

      De har nok en del skumle bøker på forskjellige strømmetjeneser for lydbøker, så det er bare å velge og vrake. =) Det er aldri for sent.

      Slett