19. april 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Other Emily og Devoted av Dean Koontz, House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand og Later av Stephen King, er fra egen boksamling  
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:
Gjestelisten - Lucy Foley
Later - Stephen King

Antall leste sider:

467 sider

Bøker som ble anmeldt:

🖉 Devoted - Dean Koontz
🖉 Speilmannen - Lars Kepler
🖉 Gjestelisten - Lucy Foley

Bøker som leses nå:

🕮 Lyst mørke - Geir Jacobsen
🕮 Torsdagsmordklubben - Richard Osman
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski
🕮 The Stand - Stephen King
🕮 The Other Emily - Dean Koontz

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Satisfaction - Espen Mowinckel
⃞   Natten. Søvnen. Døden. Stjernene. - Joyce Carol Oates

Forrige onsdag leste jeg ut Gjestelisten av Lucy Foley. Det blir bare et kort sammendrag nå siden jeg skrev om den i forrige uke. Den er om et ungt par som er fast bestemt på å gifte seg, og vil gi gjestene et uforglemmelig bryllup. Bryllupet er på en irsk øy som ofte utfordres av urolig vær og strømbrudd. Bryllupet blir ikke som planalgt, da noen skriker og påstår at de har sett et lik. Vitnet sier ikke hvem det er. Vil vi få vite hvem som er død, og hvem er morderen hvis det har skjedd noe kriminelt?

Mordmysterie på et isolert sted. Likte værskiftingene, skifting av perspektiv som skjedde veldig ofte, og mange sterke personligheter. Ikke akkurat en alvorlig psykologisk thriller, men underholdende der og da. Helt grei.

Natt til torsdag leste jeg ut Later av Stephen King som er hans nyeste. Den var fin og litt grotesk. Kommer heller ikke til å skrive så mye om den denne gang, da det kommer en anmeldelse i en av de førstkommende dagene.

Den er om en gutt som kan se og kommunisere med de døde. Som 22 åring forteller han deler av sin oppvekst. Han vokste opp med sin mor, som hadde et forhold til en politikvinne som het Liz Dutton. Moren hans vil helst ikke at han skal fortelle andre at han har en slags sjette sjans, men hun selv skal ha sagt noe delvis om det til Liz. Hun bruker ham i en politisak. Det kan redde liv. En bombemann er død, men det sies at en bombe er gjemt et sted som ennå ikke har gått av, og hun og Jamie, må finne denne døde bombemannen, slik at de kan finne bomben før det er for sent. I løpet av en uke etter at de døde dør, blir de som regel svakere og forsvinner, men det virker som det motsatte for bombemannen som ser ut til å forfølge Jamie og som blir sterkere etter hvert som tiden går. Vil han noen gang bli kvitt ham og blir Jamie brukt i flere politisaker av Liz?

King nevner humoristisk nok filmen The Sixth Sense i boka, siden den er om en gutt som kan se og kommunisere med de døde, men frykt ikke. Der stopper også likheten. Likte denne veldig godt. Mye energi, fin humor og noen grusomheter. Det er krim, men boka har også en del horrorelementer. Så vil si det er 50% krim og 50% horror.

Flere bøker ble jeg ikke ferdig med siden jeg leser flere bøker "samtidig" og noen av dem er store. Har det heller ikke travelt.

Men jeg begynte på noen nye bøker. Forrige torsdag begynte jeg på Lyst mørke av Geir Jacobsen. Det er ikke ofte man leser bøker av forfattere som er fra nærmeste by, Trondheim. Lyst mørke er om en familie i sorg etter å ha mistet et familiemedlem i alvorlig sykdom. Det er faren i huset de mangler, og det er tøft for både barna hans og moren deres. De takler også sorg og smerte på forskjellige måte. Handlingen er lagt til i 1986, og samtidig får man vite om farens bakgrunn og noe av deres felles minner. Liker best å lese om deres nåtid, når det gjelder denne boka er som nevnt i 1986, enn fortiden. Fint at de deler farens minner og hans elsk for sirkuslivet han var en del av, men synes ikke sirkuselementet fenger helt i denne sammenheng. Men liker å lese om familiens sorg og hvordan de skal takle å gå videre med savnet de bærer.

Natt til torsdag begynte jeg å lese Torsdagsmordklubben av Richard Osman. Liker stemningen og den snertne tonen så langt.

Det er en slags pensjonistkrim. En gruppe mennesker på 70+, møtes som tittelen sier, hver torsdag for å løse gamle drapssaker. En av dem har vært politikvinne, og hun har tatt med seg noen saker fra arkivet som de ser på. De får blod på tann da det skjer et virkelig mord i den stille, lille landsbyen. Har de nok erfaring fra hobbyklubben til å bidra og løse mysteriet?

Richard Osman er mest kjent fra quizprogrammet PointlessBBC, som dommer, og han virker lik seg selv i humor også i denne boka. Han har en fin sarkasme, og dette er første bok i en serie.

Siden bøkene House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand av Stephen King og The Other Emily er noe store og to av bøkene leser jeg sammen med andre bokbloggere, har jeg ikke tenkt å gi noen handling eller oppsummering av dem før anmeldelse. Litt kjedelig å gjenta handling og mening om dem hver uke, siden man bruker litt ekstra tid på disse bøkene.

Bøkene jeg tror jeg blir ferdig med i denne uka er: Lyst mørke og Torsdagsmordklubben. Da blir neste bøkene på leselista Satisfaction av Espen Mowinckel og Natten. Søvnen. Døden. Stjernene. av Joyce Carol Oates. Jeg har noe informasjon om begge bøkene, men ikke nok til å utdype meg så mye om det. Så liker best å bli kjent med dem før jeg sier så mye om dem. Den trygge måten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar