1. juni 2020

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse   
Omgitt av psykopater av Thomas Erikson, Hvert skritt du tar av Lisa Jewell, og Pine av Francine Toon, er fra egen boksamling

 

  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Drapet på kommandanten: Bok 2 - Haruki Murakami
* Galgedans - T.H. Håvardsen
* 123 for barske barn: Tull med tall - Anne Østgaard

Antall leste sider i forrige uke:

 447  sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Natt - Bernard Minier

Bøker som leses nå:

Omgitt av psykopater: Slik unngår du å bli utnyttet av andre - Thomas Erikson
* Den tause pasienten - Alex Michaelides
*  Leonardo da Vinci - Walter Isaacson 

Planlagte bøker denne uken:

*Hvert skritt du tar - Lisa Jewell
 * Pine - Francine Toon

Forrige mandag leste jeg ut Drapet på kommandanten: Bok 2 av Haruki Murakami. Og natt til fredag leste jeg ut Galgedans av T.H. Håvardsen. Siden jeg har nevnt om handling og diverse om begge bøkene, venter jeg med å si noe mer til anmeldelsene kommer, siden det skal skrives om ikke altfor lenge. Orker ikke alle gjentakelsene. 

Samme dag som jeg ble ferdig med Drapet på kommandanten, begynte jeg på ny bok og det er: Omgitt av psykopater av Thomas Erikson. Jeg liker den godt så langt. Han er både morsom og saklig i boka. Synes også boka har en fin bruk av detaljer og er veldig fin gjennomført. Temaet er spennende og fascinerende, og han bruker enkle eksempler. Det blir spennende å lese videre.

Natt til lørdag begynte jeg på en annen bok og denne gang en thriller. Den tause pasienten av Alex Michaelides, som har vært kjent en stund. Brad Pitt og Plan B har kjøpt filmrettighetene. Han er en del av teamet Plan B som er et produksjonsselskap. Han opprettet det sammen med Jennifer Aniston og Brad Grey. Det virker nesten som om alle bøker blir filmatisert for tiden. Den tause pasienten er om en psykoteraput som er interessert i en ledig stilling ved en institusjon som heter The Grove. Grunnen til at han vil dit er på grunn av Alicia Berenson. Hun skjøt sin mann i ansiktet og hun har aldri uttalt seg om drapet. Hvorfor er den nye psykoterapeuten så interessert i nettopp henne, og kommer han til å få henne til å snakke? Hun selv har aldri kommentert noe om saken tidligere.

Jeg vet ikke helt hva jeg synes om den ennå siden jeg har en del sider igjen. Så langt er det litt for mye romantisk snakk. Både angående psykoterapeuten og hans kone, hvordan de møtes, og noen fortidsglimt. Også når det gjelder forholdet mellom Alicia og hennes avdøde mann, Gabriel. Så langt er det litt vel sukkersøtt, så håper det tar seg opp.

I helga leste jeg også videre om Leonardo da Vinci av Walter Isaacson. og skal lese i den en god stund til. Den er veldig informativ og må leses nøye. Så langt er det en fascinerende mann å lese om.

I går leste jeg ut barneboka 123 for barske barn: Tull med tall av Anne Østgaard. Jeg førte den ikke opp på denne siden mens jeg leste den, siden boka var såpass kort. Det er en morsom og lærerik bok med kombinasjon av illustrasjoner, tekst og tall. Det er også gjort på en kreativ og morsom måte. Boka består av vers med rim og rytme, som er morsomme og noen småmakabre. Jeg er for gammel for slike bøker, men likevel synes jeg det er morsomt med barnebøker. Man blir litt nostalgisk av det. Den passer for barn som er snart ferdig med barnehage og som skal begynne på skolen. Festlig lesing.

Kommer kanskje til å bli ferdig med både Omgitt av psykopater og Den tause pasienten i løpet a uka, siden disse bøkene har "normale" sideantall. Da skal jeg begynne på disse bøkene: Hvert skritt du tar av Lisa Jewell og Pine av Francine Toon. En krim/mysterie og en horror. Også to bøker jeg ikke vet så mye om på forhånd, og det er godt til en forandring. Av og til blir man lei av synlige bøker, og synes det er ekstra spennende når man ikke vet altfor mye om bøkene, og ikke har lest noe av forfatterne tidligere. Så i denne uka blir det lesing i litt ukjent terreng siden jeg ikke vet om de to sistnevnte bøkene så mye, men liker å utvide horisonten litt.

4 kommentarer:

 1. Håper Galgedans var grøssende spenning og at du fortsatt skjelver i frykt etter endt lesing ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde håpet det jeg også, men det var den dessverre ikke. :/ Den var mer komisk og interessant enn uhyggelig, men har lyst til å lese resten av trilogien likevel. =)

   Slett
 2. Det er moro at forfatteren er norsk - og kanskje de neste har økt uhygge faktor. Jeg vil du skal bli skremt ;

  SvarSlett
  Svar
  1. Det synes jeg også med tanke på at det er en sjanger mange betrakter som "barnslig". Er ikke helt sikkert, men det er et ønske jeg også har. Savner å bli skremt. =)

   Slett