29. juli 2019

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* De svarte skipene - Kent Wold Christensen
* Mingus er sjefen - Hege E. Sagstuen
* Mingus møter nye venner - Hege E. Sagstuen
 
Antall leste sider i forrige uke:

  363 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Ingen. Jeg jobber med noen, og av og til går det litt trått med skrivingen.

Bøker som leses nå:

* A Clockwork Orange - Anthony Burgess
* The Tommyknockers - Stephen King
  
Planlagte bøker denne uken:

* A Clockwork Orange - Anthony Burgess
* The Tommyknockers - Stephen King
* Ritualer - Kristin Hauge
* To All the Boys I've Loved Before - Jenny Han

Jeg leser fremdeles A Clockwork Orange av Anthony Burgess. Jeg bruker ikke en del tid på den fordi den er kjedelig, men fordi språket er litt vanskelig. Denne Alex, hovedpersonen, bruker en del engelske uttrykk jeg ikke har hørt før, og noen av dem har han diktet opp selv. Så man må bruke litt tid på å følge med. Men jeg liker boka til tross for at den er voldelig, og det er filmatiseringen også. Boka gir meg litt Tom & Jerry vibber. Man vet at vold er galt, og selv om Tom & Jerry er brutalt, er det veldig festlig. Man får den samme følelsen av boka som er veldig spesielt fortalt. Man vet at det hovedpersonen og gjengen hans gjør, er alvorlig galt, men samtidig blir det fortalt på en komisk måte. De som har sett filmatiseringen, forstår hvor spesiell og morsom den er. Jeg liker filmer og bøker som utfordrer. Det gjør i hvert fall denne.

I forrige uke ble det ingen anmeldelser, men jeg har i det minste lest. Forrige onsdag leste jeg De svarte skipene av Kent Wold Christensen. Den ble litt tung for min del, i hvert fall i begynnelsen. Interessant historie, men synes persongalleriet var mer spennende å lese om enn selve handlingen. Det tok litt tid før ting tok seg opp.

Jeg leste også to kattebøker: Mingus er sjefen og Mingus møter nye venner av Hege E. Sagstuen. Bøkene er inspirert av hennes egen katt. De er søte og koselige, men likte Mingus er sjefen litt bedre enn Mingus møter nye venner. Tror også at en yngre lesegruppe vil sette større pris på disse bøkene enn det jeg gjorde. Jeg liker å lese kattebøker av og til, fordi hadde katt selv i nesten femten år, og det er et savn. Katter er selvstendige og  målbevisste dyr. De vet akkurat hvor skapet skal stå. Katter er og blir morsomme, som andre dyr. 

Jeg leser fremdelesThe Tommyknockers av Stephen King som er en veldig sær bok med stort persongalleri. Jeg liker store bøker med stort persongalleri. Det tar bare litt tid å komme seg gjennom siden boka er såpass stor som den er. Mulig jeg blir ferdig med den til jul, men mest sannsynlig til påska 2020. Uansett, det er en underlig og rar bok som jeg liker bedre enn jeg trodde jeg ville gjøre.

Jeg rakk ikke å begynne på Ritualer av Kristin Hauge i helga. Det ble ikke så mye lest i helga som jeg trodde. Det er ikke varmen som gjør lesingen anstrengende, men det sterke lyset. Man klarer ikke å konsentrere seg i lengden, så lesingen i helga ble litt stykkevis og delt på grunn av det. 

Hvis jeg blir ferdig med noen av bøkene jeg leser i og skal lese, før uka er omme, blir min neste bok: To All the Boys I've Loved Before av Jenny Han. Litt skeptisk til denne boka da det ikke akkurat er helt min sjanger. Men av og til trenger man noe lett å lese mellom de tunge bøkene, og variere litt. Jeg liker også å lese bøker fra forskjellige målgrupper. Husker at denne boka ble veldig populær og ofte nevnt da den ble utgitt i 2014. Som sagt er jeg usikker på om det er min type bok, men velger likevel å gi den en sjanse.

Ved siden av kommer jeg muligens til å lese noen barnebøker eller ungdomsbøker. Jeg har ikke helt bestemt meg ennå, og hvilke det blir tar jeg som det kommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar