9. oktober 2017

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Velkommen hjem - Ninni Schulman
* The Doll's House - Tania Carver
* Ankomst - Gøhril Gabrielsen

Antall leste sider i forrige uke:

 763 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Denne boka er homo - James Dawson

Bøker som leses nå:

* De døde dukkenes sommer - Antonio Hill
* Sleeping Beauties - Stephen King & Owen King
* The Wind Through the Keyhole - Stephen King

 Planlagte bøker denne uken:

* De døde dukkenes sommer - Antonio Hill
* Sleeping Beauties - Stephen King & Owen King
* The Wind Through the Keyhole - Stephen King
* I'm Watching You - Mary Burton
 
Forrige torsdag leste jeg ut Velkommen hjem av Ninni Schulman. Samme dag begynte jeg å lese Ankomst av Gøhril Gabrielsen som jeg ble ferdig med i går kveld. Så det gikk fort, ikke bare på grunn av at den var så kort, men den var oppslukende. Samme kveld som jeg ble ferdig med Ankomst, begynte jeg så vidt å lese De døde dukkenes sommer av Antonio Hill.

Natt til søndag leste jeg utThe Doll's House av Tania Carver. Etter at den var ferdiglest begynte jeg på Sleeping Beauties av Stephen King og Owen King. Istedet for å sove var jeg nysgjerrig på begynnelsen av den og leste et lite stykke. Sleeping Beauties er en ganske fersk bok for den ble utgitt på slutten av september. Denne gang har Stephen King samarbeidet med en av sønnene hans. Stephen King er som kjent for å ikke gi ut små bøker. Det har hendt noen få ganger. Når han har skriver alene, noe han som oftest gjør, har han som regel gitt ut svære mursteiner. Det er bare få ganger han har gitt ut bøker på "normale" størrelser. Denne boka er på litt over 700 sider, og det gjør ikke meg noe. Mursteiner skremmer ikke meg, for jeg foretrekker store bøker fremfor små bøker, for i de store bøkene blir man bedre kjent med persongalleriet og man får en større smak av settingen enn i de smalere bøkene. I små bøker får man bare raske innblikk i alt. Litt komplisert forklart ...

Jeg har også lest en god del videre iThe Wind Through the Keyhole av Stephen King og har ikke så mye igjen. Muligens jeg blir ferdig med den mot helga. Blir jeg ferdig med Sleeping Beauties eller De døde dukkenes sommer, skal jeg begynne på: I'm Watching You av Mary Burton. Så det blir en spennende uke med mye dystert lesestoff.

I går kveld så jeg filmen Se7en som gikk på Tv og jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har sett den. Sikkert over hundre ganger. Den er en av mine storfavoritter og går aldri lei. Settingen, mystikken, musikken, alt klaffer. Så jeg kan godt se den hundre ganger til. :)

Forhåndsbestilte den nyeste CD'n til Marilyn Manson for en god stund siden som ble utgitt forrige fredag, og den dukket selvfølgelig ikke opp. Forhåndsbestilte en CD før en gang og den kom ikke frem til utgivelsesdatoen da heller, så forhåndsbestilling er det ikke mye vits i ...

 
Bildet hentet fra google.

2 kommentarer:

 1. Du har fått lest en god del forrige uke, og jeg blir like imponert over alt du rekker å lese :)

  Ja, store bøker gir mulighet til større innsyn i persongalleriet og settingen. Samtidig er jeg glad i bokserier, og da gjerne trilogier. Så da kan gjerne bøkene være litt mindre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, prøver å være litt disiplinert, vet du. :) Har noen få hobbyer ved siden av, men prøver å la være at de tar overhånd. :)

   Godt at du er enig med store bøker og at i serier kan de gjerne være litt mindre, men "vanlige" enkeltbøker kan gjerne være store. Synes at bøker på 2 - 300 sider blir så kort av og til.

   Slett