10. juni 2016

Helgelektyre(145)


NOS4A2 - Joe Hill
The Night Circus - Erin Morgenstern
Djevelmasken - Tom Egeland

Jeg leser fremdeles NOS4A2 av Joe Hill og det er en murstein på 703 sider. Har lest mursteiner før og før brukte jeg å lese dem ut ganske fort, men nå sinker prosessen litt på grunn av at jeg leser flere bøker ved siden av. Hadde jeg lest bare en bok av gangen ville det nok  ha gått fortere, men jeg klarer ikke å holde meg til en bok av gangen fordi jeg krever variasjon. Så slik er det med den saken. Men har kommet et godt stykke i NOS4A2 så skal prøve å bli ferdig med den i helga.

Natt til søndag forrige uke begynte jeg på The Night Circus av Erin Morgenstern og for to helger siden begynte jeg på Djevelmasken av Tom Egeland. Som sagt,  man bruker litt ekstra tid på bøkene spesielt når man leser noen andre bøker ved siden av. Ting hadde gått fortere om jeg bare hadde holdt meg til en bok av gangen, men det synes jeg blir for monotont. Greit å ha flere bøker å veksle med og så får det bare ta den tiden det tar. Jeg har det ikke travelt.

Skal prøve å lese ferdig NOS4A2 og The Night Circus i helga og bli ferdig med Djevelmasken i neste uke. Når jeg blir ferdig med enten NOS4A2 eller The Night Circus først, skal jeg begynne på Med beina på nakken av Arne Svingen.

Og forrige onsdag så jeg ferdig TV-serien American Horror Story sesong 1 og likte den veldig godt til tross for at den var veldig sær, men jeg har jo sansen for alt som er sært (er jo ganske sær selv). Har også lyst til å se sesong 2, selv om den har fått veldig blandede meninger, men skal uansett bestille den i helga så jeg får noe å se på i sommer. For det som går på TV nå for tiden er bare repriser og ting man har sett før. Rene agurktiden. Fotball EM skal jeg ikke se, for liker bare sjakk og amerikansk fotball når det kommer til sport. Alt annet av sport er jeg allergisk mot.

Skal jo selvfølgelig også lese i sommer, hver dag som jeg gjør eller i året, men man trenger avveklsing fra bøkene også. Klarer ikke å bare lese fra morgen til kveld hver eneste dag. Det blir for monotont. Man trenger avbrekk, også fra ting man liker å gjøre.

Da jeg så American Horror Story sesong 1 og det morsomme med det var at det var mange "kjenninger" med. Connie Britton (fra Tv-serien: Friday Night Lights). Hun digger jeg for hun er tøff. Dylan McDermott (fra Tv-serien Stalker), Frances Conroy (fra Tv-serien Six feet under), Evan Peters (fra Tv-seriene Invasion og One Tree Hill). 

Har dere lest noen av disse bøkene og hva leser dere i helga, og hvilke Tv-serier følger dere med på  for tiden? Jeg trenger inspirasjon.

Ukas låt: Say it av Blue October8 kommentarer:

 1. The Night Circus har jeg tenkt å lese, men det hadde jeg glemt, så jeg må finne frem den :-) Biblioteket her er stengt frem til midten av september. (De flytter fra et 200 år gammelt hus til et nybygd kulturhus). Det betyr at jeg må klare meg uten biblioteksbøker i mange måneder! Kanskje jeg da kan få lest noe av det som står i hylla :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Husker at The Night Circus var veldig populær for noen år siden. Ville lese den da, men bestemte meg for å lese den til oppmerksomheten rundt den boka hadde lagt seg for har en tendens til å ikke like bøker som blir hauset opp for mye, men etter all denne tiden var jeg fremdeles nysgjerrig på å lese den og følte tiden var inne. På lista over bøker jeg skal lese i sommer har jeg satt opp bøker jeg har hatt stående lenge, i mange år som er på tide å lese pluss at jeg skal lese bøker ved siden av.
   Synd at biblioteket skal flytte fra et så gammelt bygg. Et gammelt bygg er jo noe av sjarmen med alt synes jeg:)

   Slett
 2. Mye spenningslesing for deg i helgen! Jeg har ikke lest noen av disse bøkene, så jeg ser frem til dine anmeldelser. For min del skal jeg lese ut Austen-boken før jeg tar fatt på helt andre bøker :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,kan vel si det og har holdt på å lese Joe Hill boka i noen uker nå fordi den er stor og må også fordøyes mellom slagene:)

   Jeg har ikke lest noe av Austen ennå og er flau over å innrømme det, men har hennes berømte bok stående ulest og det har jeg hatt lenge. Jeg vet bare ikke når jeg skal lese den:)

   Blir vel godt for deg å lese det du vil nå fremover etter endt studietid:) Husker selv da jeg var student og leste pensum og ville lese helt andre ting istede:)

   Slett
 3. The Night Circus har jeg lenge hatt veldig lyst til å lese! Har lest mange positive omtaler av den, og coveret er såå nydelig!
  Håper du får en fin helg :) !

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg også. Hørte mye om den da den først kom ut og det var omtrent da jeg kjøpte den også. Men siden jeg er skeptisk til bøker som før mye skryt og får mine tvil, valgte jeg å utsette den til nå istedet for å lese den da den var svært populær:) Litt overtroisk sådan for har en tendens til å ikke like det som blir hauset opp for det har skjedd med flere bøker jeg har lest:)

   Og ja, omslaget er nydelig og annerledes:)

   Takk i lige måde:)

   Slett
 4. Hei. Skal lese Che Guevara Self portrait ifm biografilesesirkel, og så har jeg begynt på Sol hele natta av Rebecca Dinerstein. (delvis fra Lofoten). I kveld oppdaget jeg at Netflix har fått Outlander, og jeg har sett to episoder, skal se mer i morra. Ha en god natt..:) Pst,, Djevelmasken skal jeg lese en dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har hørt så mye om Outlander serien spesielt fra booktuberne, men har ikke lest første bok i serien ennå og må lese den først, og Netflix har jeg ikke og skal ikke ha. Liker ikke at alt er så digitalt:)

   Kos deg med biografi og Sol hele natta. Den har jeg ikke hørt om. Og morsomt at forfatteren er delvis fra Lofoten.

   Ha en fin søndag videre:)

   Slett