2. februar 2016

Månedens Bokanbefaling (januar)


Himmelfall - Kari F. Brænne
Fjellets skygge - Gregory David Roberts
De fortaptes øy - Melissa de la Cruz
Knuste hjerter og halve sannheter - Geir Sætre
Jeg gir deg sola - Jandy Nelson
Søndager med The Supremes - Edward Kelsey
Stoner - John Williams
Irma Dahl (Den dedikerte begravelsesagenten) - Kristine S. Henningsen

 
I januar leste jeg åtte bøker og det er ikke all verdens med tanke på all den tiden jeg har til overs. Men jeg er en person som krever variasjon og som ikke klarer å bare lese fra morgen til kveld. Det er ikke mange andre hobbyer jeg har heller, men av og til spiller jeg dataspill (The Sims - spillene og mysteriespill), ser litt filmer, fargelegger og spiller også en del Nintendo. (Jeg blir visst aldri voksen:) Så jeg klarer bare ikke å lese absolutt hele tiden. Jeg er en person som krever litt avbrekk med det jeg gjør. Men jeg har bestemt meg for å lese enda mer i februar. Har så mange bøker som venter og som jeg ønsker å lese, så jeg har bestemt meg for å bli enda flittigere i februar.

Januar har ikke akkurat vært noen stor lesemåned for meg på mange måter. Det ble ingen femmere eller seksere, men har vært en til treere. Mange har fått terningkast tre fordi de har vært middelmådige og ikke engasjerte noe særlig. Den største skuffelsen jeg leste i januar var Jeg gir deg sola av Jandy Nelson (som fikk terningkast 1 av meg). Den har fått mye skryt, men det skjønner jeg ikke noe av. Jeg har ikke skrevet en anmeldelse av den boka ennå, men kort om den nå; språket og fortellermåten var overdramatisert og en bok blir ikke festlig når man skal bruke ironi absolutt hele tiden. Greit av og til gjennom boka, men ikke flere ganger i løpet av en side gjennom alle sidene. På mange måter opplevde jeg den boka som masete.

Så hvilken bok likte jeg best i januar?


 Stoner – John Williams

I de siste to årene har det vært mye snakk om denne boka på nettet og jeg blir alltid skeptisk til bøker som får så mye positivt omtale. Den ble først utgitt i 1965, men for første gang utgitt på norsk i 2014. Dette var en bok jeg ikke klarte å glemme, så jeg bestemte meg for å gi den en sjanse. Den var ikke overveldende og heller ikke den beste boka jeg noen gang har lest, men jeg skjønner hvorfor mange har blitt så glad i den. Den fikk ingen toppkarakterer av meg, men jeg likte den mye bedre enn forventet. I og med jeg ikke har skrevet en anmeldelse om den ennå så vil jeg spare alt om hva jeg synes om den osv, til anmeldelsen. Det er så kjedelig å gjenta seg selv.

I hvert fall, så var det uansett den jeg likte best i januar. I og med at jeg leste en del middelmådige bøker i forrige måned håper jeg at jeg finner bedre bøker i februar å lese. Det er ikke meningen å være så kresen og jeg liker å lese det meste, men når man leser mye så blir man desto mer kresen og setter større krav. Slik er det med meg i hvert fall. Det er lenge siden jeg har lest en bok som har tatt meg med storm, og jeg håper det skjer igjen. Jeg har ikke gitt opp ennå.

Og jeg har laget en liste over hvilke bøker jeg skal lese i februar. Hver gang en måned avsluttes, lager jeg en leseliste for neste måned. Det er den eneste strukturen jeg har her i livet.

Da skal jeg ikke kjede dere med mer pjatt. Det er greit å holde slike innlegg korte og greie, slik at det ikke kjeder dere til døde:)

2 kommentarer:

 1. Jeg likte også Stoner veldig godt. Likte også Sæthres Sannheter og knuste hjerter ganske godt.. Ellers skal jeg lese Irma Dahl.. De andre dine har jeg ikke lest.
  Synes du skal være fornøyd med 8 bøker.:)

  Ha en fin lesefebruar.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Stoner fikk riktignok ikke toppkarakter av meg, men jeg likte den mye bedre enn forventet og jeg skjønner godt hvorfor så mange har blitt glad i den. Fortellermåten var så nøktern og det hadde jeg sansen for:)

   Er spent på hva du kommer til å synes om Irma Dahl. Ser den har fått litt variert, men det var ikke helt boka for meg. Vet ikke hva det er med meg og humorbøker. Det blir så anstrengt:)

   Det er sjeldent jeg er fornøyd med noe jeg gjør, men skal prøve å være fornøyd med januars innsats selv om jeg kunne ha tatt meg sammen.

   Takk for det og jeg ønsker deg det samme:)

   Slett