1. februar 2015

Månedens Bokanbefaling (januar)

Første måned i 2015 er over og jeg "rakk" ikke å lese så mange bøker som jeg hadde håpet jeg ville gjøre. Leser hver dag, men det er ikke bestandig jeg har hatt ork til å lese like mye hver dag. Åtte bøker ble lest i januar. Det er for dårlig. Jeg er ikke fornøyd før jeg har lest 10 + bøker pr.måned. Så jeg får bare skjerpe meg. Har jo så mange bøker som jeg skal og som jeg vil lese. ..

Så, hva leste jeg i januar?

Bøkene jeg leste i januar var disse:

I morgen er alt mørktHvit som snøÅ våge livet en gang til
The Catcher in the RyeEn overflod av katherinerDu og jeg ved daggryOg hjertet mitt bare

Begravelsesriter - Hannah Kent
I morgen er alt mørkt - Sigbjørn Mostue
Hvit som snø (Snøhvit,#2) - Salla Simukka
Å våge livet en gang til - Per Arne Dahl
The Catcher in the Rye - J.D. Salinger
En overflod av Katheriner - John Green
Du og jeg ved daggry - Sanne Munk Jensen & Glenn Ringtved
Og hjertet mitt bare - Elen Betanzo


I januar leste jeg bøker av 4 kvinnelige forfattere og 5 bøker av mannlige forfattere. 1 klassiker. Og bare 1 bok på engelsk.

Skal prøve å lese flere klassikere i løpet av 2015 og flere bøker på engelsk. Det er de eneste lesemålene jeg har i år. Ikke all verdens ...

Og det ble ingen femmere eller seksere i måneden som gikk heller. Det er lenge siden sist, men jeg er en kresen leser og jeg kan ikke noe for det. Men likevel vil jeg velge ut en bok jeg likte best av bøkene jeg leste i januar og det er denne:


 The Catcher in the Rye - J.D. Salinger

Jeg vet mange lesere er fullstendig forelsket i denne boka, men det ble ikke jeg. Ikke på den måten, men jeg likte den så mye bedre enn forventet. Jeg ble ikke så glad i selve historien, men digget hovedpersonen Holden Caulfield som går sine egne veier og bryr seg ikke så mye om konsekvensene. Hva boka handler om og hva mer jeg syns om innholdet kan dere lese i anmeldelsen her!

Ble du fornøyd med lesemåneden som gikk?

2 kommentarer:

 1. Det er ikke alle som har ork til å lese like mye, så det er vel opp til oss selv å prøve å være fornøyd med det vi får lest. Husker at du ikke likte John Green sin siste så godt som jeg gjorde, og at jeg skulle skrive opp Hvit som snø på handlelisten. Begravelsesriter har jeg også lest, og den likte jeg veldig godt. Lykke til med februar som lesemåned!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har lest 10 - 12 bøker pr.måned før så på det nivået skal jeg igjen. Er ikke fornøyd for da. Man må stille litt krav til seg selv også:)

   Ja, John Green boka var en skikkelig skuffelse. En bok uten mål og mening, syntes jeg:) Og er spent på hva du syns om Hvit som snø når du har lest den. Likte den godt, men likte forgjengeren Rød som blod hakket bedre,men likevel har jeg lyst til å få med meg hele trilogien av Salla Simukka:)
   Og Begravelsesriter var slett ikke verst, men tror du kanskje likte den en smule bedre enn meg. Men helt klart en god roman basert på virkelige hendelser.

   Og takk for det. Ha en fin, ny lesemåned du også:)

   Slett