16. august 2013

Helgelektyre(6)

Har ikke kommet med noen omtaler denne uka ennå og det beklager jeg på det sterkeste, og denne uka har lesemodusen ikke vært på topp. Det har skjedd for første gang i år. Syns jeg har vært en stødig leser i hele år selv om jeg har slitt med formen. Men denne uka har lesenivået vært meget lav. Det har ikke noe med at bøkene jeg leser nå er kjedelige for det er de ikke, og jeg leser litt hver dag denne uka også, men det har bare vært noen få sider. Så håper jeg kommer over denne kneika, for det er mange bøker som venter på å bli lest. Både bøker jeg har kjøpt og som jeg har fått av forfattere/forlag. Så håper leselysten kommer tilbake igjen. Uvant at det skjer. I alle fall for meg. Men nok med sytet mitt og over til innleggets innhold.

Det er litt flaut at de to første bøkene er bøker som jeg også holdt på med i forrige helg. Lenge siden jeg har brukt lang tid på å lese ferdig en bok og av og til skjer det bare og beklager at denne helgelektyre-innlegget ligner veldig mye på forrige helgelektyre. Men har dessverre ikke vært noen produktiv leser denne uka. Heldigvis er det ikke ofte det skjer.

Så jeg leser fremdeles i:


Død i morgen - Peter James

(Tekst hentet fra bokelskere.no)
Tre tenåringslik som blir funnet mangler vitale organer. Samtidig er 15 år gamle Caitlin Beckett fra Brighton i ferd med å dø. Hun trenger en ny lever for å overleve, og moren fortviler over transplantasjonskøen. Etterforsker Roy Grace er på sporet av en bande som driver organisert barne-trafficking fra Øst-Europa. Dette er den femte romanen om Roy Grace, den tredje som er oversatt til norsk.
Denne boka er tykk. En murstein på over 600 sider. Har lest tykkere bøker enn det så mursteiner skremmer ikke meg. Og boka er heller ikke kjedelig. Har lest litt over 200 sider og håper den vil hjelpe meg å øke leselysten som på mystisk vis forsvant denne uka. Håper leselysten øker i helga slik at jeg får tatt igjen mye tapt lesing. Har en følelse av at denne boka kommer til å hjelpe meg med det.Historien om Pi - Yann Martel
(Tekst hentet fra bokelsekere.no Orker ikke å forklare den med egne ord akkurat nå, håper det ikke gjør noe)
Etter det tragiske forliset til et lasteskip, seiler en enslig livbåt av sted på det endeløse Stillehavet. Livbåtens overlevende mannskap består av en hyene, en sebra (med et brukket bein), en orangutang, en 200 kilos bengaltiger og Pi - en 16 år gammel indisk gutt som med udelt hengivenhet bekjenner seg til hinduismen, islam og kristendommen, samtidig. Scenen er satt for en eventyrlig beretning om dårskap og grusomhet, om tro, håp og kjærlighet.
Som dere ser leser jeg også fremdeles i Historien om Pi som jeg har holdt på med lenge nå. Den er ikke kjedelig så det er ikke det som er grunnen, men opplevde den som litt tung, spesielt i begynnelsen, men det gikk bedre etter å at jeg kom litt mer i boka. Grunnen til at innholdet er litt tung selv om jeg også koser meg med den er fordi den er fra en sjanger som jeg ikke leser mye av (roman blandet med litt fantasi og religion), og at skrivemåten/fortellermåten opplevde jeg som litt uvant i begynnelsen, men som jeg nå syns er fornøyelig. Så jeg er glad for at boka gikk fra tung til fornøyelig. Det tok bare litt tid i begynnelsen å virkelig komme seg inn i den. Det er verdt strevet så jeg er spent på hvordan denne reisen slutter.

Hvis leselysten øker i løpet av helga og hvis jeg får tid til overs skal jeg hive meg over denne:

The hunger games - Suzanne Collins
 (Tekst hentet fra bokelskere.no)
USA finnes ikke lenger. Nord-Amerika er et mediestyrt diktatur som kontrolleres fra byen Capitol. Reglene for de årlige lekene er enkle: 24 deltagere i alderen tolv til atten år kjemper på liv og død på en enorm utendørs arena. Den siste deltageren som står levende igjen er vinneren - og spillet sendes direkte på TV. Dette er første bok i en trilogi.

Det føles ut som om jeg er den eneste i verden som ikke har lest The hunger games-trilogien og den første boka har jeg hatt ulest i hylla i en evighet. Så kanskje det er på tide å lese den? Som kjent er jeg jo skeptisk til bøker som får mye oppmerksomhet i media og det ender ofte med at jeg ikke syns visse bøker er like bra som "alle mener" den er. Så når visse bøker får masse oppmerksomhet velger jeg enten å la være å lese den i det hele tatt eller ta litt avstand og vente med å lese den til hysteriet har lagt seg. Ja, jeg vet jeg er sær, på mange måter. Jeg skal liksom ikke like det alle sammen elsker. Jeg er en person som liker å gå mot strømmen eller å gå fra strømmen som jeg sier det:) Men har jo vært nysgjerrig på denne boka/trilogien lenge nå, og siden den fremdeles frister meg så må jeg da lese den en eller annen gang. Rekker jeg ikke å begynne på den i helga så kommer jeg til å begynne på den neste uke uansett siden den er oppført som neste på lese-lista mi. Har jo oppført en liste over bøker jeg skal lese som varer til og med desember. Så nå er jeg spent på om jeg klarer å følge den. Prøver å lære meg litt disiplin...

Har du lest noen av disse bøkene og hva skal du lese i helga?

6 kommentarer:

 1. Magert leseutbytte denne uka her også. To dager gikk riktignok med til reising og jobbing et annet sted (måtte ned til Kristiansand ifm jobben), og ellers har jeg vært nødt til å prioritere å få unna andre ting de to kveldene jeg har vært hjemme hos meg selv og har vært ledig. Jaja, bedre lykke neste uke. :) Og så får jeg kanskje lest litt i helga nå, selv om jeg reiser bort i den også.
  Historien om Pi hadde den franske venninnen min med seg sist hun besøkte meg, og hun snakket varmt om den. Så den er jeg nysgjerrig på... Skal få med meg omtalen din om den i alle fall.

  Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, noen uker er vel mer travle enn andre, og håper reisen din til Kristiansand var fin:) Selv har jeg hatt rikelig av tid til å lese med tanke på at jeg er 100% sykmeldt resten av august. Så jeg har mer enn nok av tid til å lese, men jeg orker bare ikke å lese hele dagen selv om jeg egentlig har lyst til det, men det blir bare ikke like spesielt å lese når man kan lese hele dagen. Jeg vil gjøre meg fortjent til å ta meg noen tritimer til å lese. Er lei av å trø hjemme om dagen. Det er kjipt så jeg håper at de to neste ukene går sabla fort og at i mellomtiden at leselysten øker. Det er første gang leselysten har sunket i år og håper det aldri skjer igjen:)

   Historien om Pi er veldig tung/rar i begynnelsen, men etter å ha kommet meg over den kneika syns jeg den er en fryd å lese. Jeg er i hvert fall spent på hvordan det hele vil slutte. Så omtale blir det så fort jeg blir ferdig med den.

   Ha en fin helg du også og håper at du får det mindre travelt fremover slik at du får mer tid til å lese:)

   Slett
 2. Kjedelig når leselysten ikke er på topp - særlig når det er så mange bøker som skal leses! Selv har jeg lest masse i ferien og hadde det ikke vært for at hverdagen innfant seg ville nok skal-lese-listen fortsatt å minke med rekordfart. Sånn er det altså ikke, det har blitt litt lesing før jobb (sammen med en kaffekopp) og kanskje litt på sengen før jeg utmattet har sovnet med boken i hånden. Jaja, sånn er det bare :)

  Historien om Pi har jeg sett på film, men kunne godt tenke meg å lese boken. Hunger Games hadde jeg egentlig få tanker om på forhånd, trodde det kun var en enkel ungdomsbok, men ble positivt overrasket. Nå er jeg spent på hva du synes om den!

  SvarSlett
 3. Jeg fikk lest masse i ferien jeg også. Hadde fri nesten hele i hele juli og endte opp med å lese 9 bøker. Ikke verst det på en måned til megå være. Men lesingen gikk litt trått etterpå. Spesielt denne uka, men i dag tok endelig leselysten fart igjen. Og jeg leste store deler av Historien om Pi i kveld og har på følelsen av at jeg kommer til å bli ferdig med den i løpet av helga. Selv om begynnelsen var litt tung, liker jeg boka kjempegodt og har veldig lyst til å se filmen også.

  Og jeg er like spent som deg på hva jeg kommer til å synes om The hunger games. Jeg er litt redd for å bli skuffet siden den er så overhyped, men vi får se:)

  Så nå håper jeg at leselysten blir værende. Å ha dalende leselyst er virkelig ikke noe særlig. Da blir jeg bare stressa, spesielt med tanke på at det er bøker som bare venter på å bli lest av meg hele tiden. Hehe, vet det høres sykt ut, men jeg vil jo lese så mange bøker jeg kan så lenge jeg lever, akkurat som dere;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at leselysten er tilbake, krysser fingrene for at den holder seg der. Jeg vet nøyaktig hvordan det er å bli stresset over alle bøkene som står i kø for å bli lest! God helg, med (forhåpentligvis) masse lesing :)

   Slett
  2. Det har bare ikke skjedd meg før i år og lurte nesten på hva som er galt. Blir nesteN apatisk når leselysten forsvinner, så håper det aldri skjer igjen:)Riktig god helg til deg også, håper du og rekker å lese en god del i helga:)

   Slett