7. mai 2013

Siste fangst (5)

I fjor startet jeg en spalte jeg valgte å kalle for Siste fangst, men som jeg sluttet med. Grunnen er at jeg ble syk i flere måneder og jeg har fremdeles ikke kommet helt til hektene ennå. Har null energi om dagen. Er stort sett på autopilot... Men jeg vil at denne bloggen skal være aktiv og jeg får bare dårlig samvittighet av å utsette ting. Så jeg har tenkt å starte denne spalten igjen samme hvor mye formen protesterer. Er så dårlig i form om dagen at jeg ikke en gang klarer å sitte foran pc'n så lenge av gangen lenger. Jeg er fanget i en 90 år gammel kropp. I hvert fall føles det slik ut. Men nok om det ...

Har tenkt å ramse litt opp om hvilke bøker jeg har fått tak i de siste månedene og beklager sterkt at det er lenge siden sist gang jeg gjorde det samme. Men bedre sent enn aldri.

Har hamstret litt bøker de siste månedene (netthandel burde være forbudt!) og av og til dumper det en bok i postkassen som jeg nesten ikke husker at jeg har bestilt. Det hender at jeg bestiller meg så mange bøker at jeg ikke husker hvilke. Mistenker at jeg av og til bestiller bøker i søvne. Det hadde ikke forbauset meg:) Men å få bøker i postkassen er tross alt ikke det verste man kan oppleve. I de siste 3 - 4 månedene har jeg fått 14 bøker i postkassen (ikke særdeles mye, men overkommelig og skal ikke klage). De fleste har jeg bestilt selv og noen har jeg fått fra forlag.

Jeg begynner med de jeg har bestilt og kjøpt selv.

Har ikke tenkt å skrive så mye om hva bøkene handler om, men heller om hvorfor jeg har lyst til å lese disse bøkene.


Demoner - Asbjørn Dyrendal: Fikk den i posten i går. Jeg har alltid vært fascinert av det overnaturlige. Alt som har med spøkelser, hekser, hjemsøking og diverse. Jeg syns slike ting er mer spennende enn den virkelige verden. Egentlig trenger jeg ikke å lese bøkero om demoner siden jeg er en demon selv:) Men syns demoner er sæærdeles spennende. De er så ondskapsfulle og utspekulerte. Det liker jeg. Så gleder meg til å bli bedre kjent med disse skapningene.

I know what you did last summer - Lois Duncan: En meget kjent filmtittel fra 90-tallet. Har sett skrekkfilmen uttalige ganger selv om det ikke er den beste jeg har sett, men underholdende er den. I forrige måned leste jeg en annen bok av samme forfatter: Killing Mr Griffin, og jeg ble heftig og begeistret over Duncans skrivemåte, i hvert fall måten hun beskrev karakterene sine. Det ga meg lyst til å lese flere av hennes bøker og jeg har i mange år hatt lyst til å lese I know what you did last summer og det er på tide å gjøre noe med det.
(Ps: Jeg har enn annen utgave enn dette bildet).Night Circus - Erin Morgenstern: En bok jeg har hørt mye om både på forskjellige blogger og på youtube. Har ikke altfor mye kjennskap til selve innholdet til boka har bare hørt positive ord om den, men ikke så mye om hva den handler om

 

The Witches - Roald Dahl: Dette er en klassiker! I alle fall for meg. Aner ikke hvor mange ganger jeg leste boka og så filmen da jeg var liten. Jeg var helt besatt av historien. Syntes den var svært underholdende og spennende. Men har lenge hatt lyst til å lese boka på engelsk. Kommer nok til å bli litt underlig siden jeg har lest boka så mange ganger på norsk i barndommen. Uansett, en herlig historie som jeg gleder meg til å ta fatt på igjen!
Gone girl - Gillian Flynn: (Norsk tittel: Flink pike). Gillian Flynn er et hot navn for tiden. Og i forrige måned leste jeg denne boka og må si jeg ble dessverre skuffet. Denne psykologiske thrilleren skal visstnok være svært spennende og original, men jeg syns ikke det. Muligens fordi jeg har lest mange bøker og sett en del lignende filmer før. Så syns denne boka var oppskrytt.

The Replacement - Brenna Yovanoff: En ungdomsbok som jeg lenge har vært nyssgjerrig på. Den skal vissnok være både spennende og småcreepy. Høres ut som min kategori. Så gleder meg til å lese den. PS: Er litt skuffet over at jeg fikk boka med omslaget til venstre istedet for den med originalomslaget som vist på under denne teksten. Syns originalomslaget er mye råere. Jeg liker ikke bokomslager med modeller på. Jeg liker å forestille meg karakterene selv mens jeg leser.


Dukkemakeren - Amanda Stevens: Jeg vil helst ikke si noe om hva boka handler om for det er for avslørende. Har ikke lest den selv ennå, men den virker grotesk og ekkel. Noe jeg liker. Tror denne blir veldig spennende!

The Diviners - Libba Bray: En populær ungdomsbok. Vet ikke helt hva den handler om. Men ut i fra boktraileren jeg så på youtube så ble jeg solgt:)
(Ps: Jeg har en annen utgave enn det på bildet).
Brødrene fra Iron House - John Hart: I påskeferien leste jeg en bok av en forfatter jeg ikke har lest noe av fra før. Jeg leste da Ved elven og ble veldig glad i John Harts skrivemåte og ville lese flere bøker av ham. En svært god thrillerforfatter som gir gode karakterbeskrivelser. Anbefales. Gleder meg til å lese flere bøker av ham!


The fault in our stars - John Green: En av bøkene jeg leser i nå for tiden. En meget populær bok blant ungdom som virkelig har blitt rost opp i skyene uttalige ganger. John Green blir hyllet som Justin Bieber i litteraturens verden. En bok om ungdom og sykdom/kreft. (Fiction). Ikke helt min type bok. Jeg har ikke noe i mot seriøse bøker med alvorlige temaer, men noe sier meg at dette ikke er en bok for meg. Men vi får se. Jeg har ikke kommet så fryktelig langt i den ennå. Kommer vel til å lese den ut om noen dager etterfulgt av omtale. Så det er bare å følge med:)

Bøker jeg har fått fra forlag:


Cassias valg (Matched,#1) - Ally Condie: En ungdomtrilogi jeg hadde hørt mye om på forhånd. Dystopi blandet med science-fiction. Om ungdommer som befinner seg i et samfunn hvor alt er planglagt og strukturert. Jeg leste denne boka, den første i trilogien i forrige måned. Jeg ble ikke helt oppslukt, men grei underholdning.

Boka har jeg fått fra Mangschou forlag.


Flukten (Matched,#2) - Ally Condie: Bok 2 i Matched - trilogien som jeg allerede har kommet godt i gang med, men hvor godt jeg liker den får dere ikke vite før den er ferdiglest og skrevet omtale om. Så følg med:)

(Boka har jeg fått fra Magnschou forlag.


Gamer - Tor Arve Røssland: Tidligere i år leste jeg to bøker av denne forfatteren: Svarte Mathillda I og Svarte Mathilda II. Mens jeg venter på Svarte Mathilda III som visstnok blir publisert i august, tenkte jeg å lese en annen bok av Røssland. Og valget ble Gamer. Det jeg liker med bøkene til Røssland er at han skriver på nynorsk. Før hadde jeg angst for nynorsk da jeg var elev. Jeg var rett og slett allergisk. Men etter at jeg var ferdig med skolen og leste en bok på nynorsk helt frivillig etter jeg var ferdig med elevtiden, gikk nynorskangsten vekk. Boka som kurerte meg var Skråninga av Carl Frode Tiller.

Boka har jeg fått av Magnschou forlag.


Mørke Rom - Gillian Flynn: Jada, jada, jeg vet. Jeg nevnte tidligere i dette innlegget at jeg var ikke imponert over Gillian Flynn. Men min regel er å gi opp en forfatter kun etter en bok er for tyng så jeg har bestemt meg for å gi henne en sjanse til. Ikke noe galt i det.

Boka har jeg fått fra Font Forlag

Har du fått tak i noen spennende bøker i det siste?

4 kommentarer:

 1. Du må bare skrive hvis du får noe ut av det, ikke press deg selv :) men jeg er glad du skriver! Hei forresten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Støvkorn og takk for fin tilbakemelding. Hyggelig:)

   Slett
 2. Anonym15:19

  Jeg er lei for at du har det sånn. Det høres ikke bra ut og jeg håper du blir bedre!
  Jeg er også glad du skriver for jeg liker virkelig godt bloggen din og så får jeg så mange fine lesetips av deg! :-)
  Heksene, Mørke rom og Demoner har jeg lest og The fault in our stars og Night Circus står på leselisten min. Resten av bøkene var en blanding av noen jeg ikke har hørt om og noen jeg har hørt om :-)
  Ha en riktig fin onsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og beklager for sent svar.
   Takk for koselig tilbakemelding. Det setter jeg pris på:)
   Ja, jeg er lei av å være syk. Har vært det i flere måneder nå. Jeg får lære meg å være enda mer tålmodig og ta tiden til hjelp. Og se hvordan det går:)

   Ha en fin fridag:)

   Slett