21. september 2012

Fremtidige favoritter (5)

Det er fredag og Bokelskerinnen arrangerer nok en gang Fremtidige Favoritter. Det går ut på å skrive om bøker man ønsker seg, er spent på og gleder seg til å lese. Verre er det ikke.

Denne gangen er det ikke noe spesielt tema, så bøkene jeg ramser opp er veldig tilfeldig. De jeg kan komme på for øyeblikket. Det er både bøker jeg har og ønsker meg.

Jeg vet hvem du er - Yrsa Sigurdardóttir

Oppsummering fra bokelskere.no

Gardar, Katrín og Líf drar til det forlatte fiskeværet Hesteyri for å pusse opp et gammelt hus. Det viser seg at de ikke er alene på stedet. På den andre siden av fjorden, i Isafjördur, engasjerer psykiateren Freyr seg i etterforskninga av en serie uforklarlige dødsfall. Kan det være en forbindelse mellom det som skjer i småbyen og de dramatiske hendelsene i Hesteyri? Samtidig nages Freyr av tanken på at sønnen hans kan være i live, selv om sønnens forsvinning aldri er blitt oppklart.

Kjøpte denne forrige helg og har snikbegynt på den selv om jeg hadde tenkt å utsette den, men det er jo umulig. Dette er krim med overnaturlige favoritter. Min favorittsjanger og jeg gleder meg til fortsettelsen. Likte Den som graver en grav av samme forfatter og jeg har på følelsen av at jeg kommer til å like denne veldig godt også. Det er i alle fall spenning i de få sidene jeg har lest allerede.

Og i dag fikk jeg en bok i posten som jeg skal lese i oktober. Den store skrekkmåneden siden det er da det er Halloween. Og tenkte også at det er veldig lenge siden jeg har lest en Richard Laymon bok og tenkte at det var på tide. 

Allhallow's Eve - Richard Laymon

Oppsummering fra goodreads.com:
Nothing unusual ever happens in Ashburg, until a local family are mutilated and left to die in their own home. Since then, the house has stood empty, but when mysterious invitations arrive announcing a party there, nobody thinks its a joke. After all, it is Allhallow's Eve.

Scary stories to tell in the dark - Alvin Schwartz

Oppsummering fra bokklubben.no:
Walking corpses, dancing bones, knife-wielding madmen, and narrow escapes from death--they're all here in this chilling collection of ghost stories.

Denne bokpakken venter jeg på å få i posten når som helst, og det er bøker som jeg skal lese i neste måned. En boksamling med korte skrekk/grøsserhistorier (noe jeg aldri får nok av), og jeg gleder meg til å lese dem. Husker ikke sist gang jeg leste skrekk/grøsserhistorier og det er jammen meg på tide. Og at det også er med illustrasjoner er også et pluss! Det vil gjøre historiene ekstra stemningsfulle, vil jeg tro.

Dette er bøkene jeg kan komme på i farta i Fremtidige Favoritter denne gang. Men jeg gleder meg vilt til å lese dem! Jeg vet hvem du er har jeg som sagt begynt på og gleder meg til fortsettelsen. De andre bøkene gleder jeg meg til å kaste meg over i oktober. Min favorittmåned!

Ha en fin helg!

8 kommentarer:

 1. Virker som flotte bøker:) Jeg vet hvem du er har jeg også veldig lyst å lese:) Vurderer å starte på Dracula snart også:) Kanskje neste måned, vil jo være passende:) Ha en fin helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gled deg til Dracula. Den boka er herlig! Er spent på hva du vil syns om den. God helg til deg også!:)

   Slett
 2. Muligens fordi jeg leser krim så sjeldent at jeg ikke har fått med meg bøkene til kriminalforfatteren Yrsa Sigurdardóttir, de høres spennende ut da! Spesielt siden det overnaturlige er med i bildet!
  Ellers er jeg ikke særlig på grøssere heller, det må i så fall være på film :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg elsker grøssere på film jeg også, men også i bokformat. Ja takk, begge deler!:)
   Anbefaler Yrsa på det sterkeste hvis du vil prøve deg på litt krim som har overnaturlige elementer. Veldig spennende!

   Slett
 3. Scary stories to tell in the dark - Alvin Schwartz høres spennende ut:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig. Klarer nesten ikke å vente med å lese historiene. Jeg elsker skrekkhistorier:)

   Slett
 4. Her var det mange gode boktips. Yrsas bøker ser jeg frem til å lese. HUsker at anmelderne var helt over seg da den forrige boken hennes kom ut. Ikke så ofte jeg leser krim med overnaturlige elementer i seg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Husker jeg var skeptisk til Yrsas bøker. Krimbøker som får voldsomt mye skryt blir jeg alltid skeptisk til, men valgte å ta sjansen og det er jeg glad jeg gjorde. Har lest kun "Den som graver en grav" av henne så langt, men likte den så godt at jeg fikk lyst til å prøve meg på flere av hennes bøker. Tror du kommer til å like krim med overnaturlige elementer godt. Jeg anbefaler det på det varmeste:)

   Slett