11. august 2012

Den som hvisker av Sam Hayes - greit tidsfordriv. Fort lest og fort glemt.

Jeg hadde bestemt meg for at ingen andre skulle få vite at jeg hadde vært vitne til scenen i skogen. Mr. Palmer trengte ikke å vite at jenta kom med innrømmelsen på grunn av meg. Jeg foretrakk at han så på henne som en modig, ung kvinne som forsto at hun hadde handlet feil, og hadde mot til å innrømme det.
Å flykte fra fortiden er ikke alltid den beste løsningen.

Tre forskjellige historier fra kvinnelig perspektiv fortelles og de har en ting til felles; de er i trøbbel. De har ting fra fortiden som de gjemmer seg for. Hvis det røpes blir hele tilværelsen deres ødelagt. Men hva er det de egentlig er så redde for?

Har lest en bok av Sam Hayes tidligere: Blodsbånd som jeg syntes var meget spennende og ville gjerne lese denne boka også. Disse bøkene tilhører serien Mystic som utgis av Cappelen Damm. Det er ikke en sammenhengende serie. Det er en "serie" med forskjellige tema skrevet av forskjellige forfattere (så langt tror jeg det bare har vært kvinnelige forfattere). Det eneste bøkene har til felles er at det er spenningsthrillere. Ellers har ikke bøkene noe med hverandre å gjøre bare for å opplyse om det.

Boka er som sagt delt på tre forskjellige skjebner. Om en jente som bor på et barnehjem og som venter på faren sin. Han besøker henne der av og til og hun har et håp om at han en dag skal ta henne vekk derfra. På barnehjemmet skjer det skumle ting og en del hemmelighetsskremmerier. Heldigvis har hun jenta, Betsy, å ta vare på og som hun er fortrolig med. Sammen finner de på ting for å komme seg gjennom dagene. Også har vi voksne Nina som er redd for datteren hennes og hun forteller ikke alt til sin ektemann. Ekle ting skjer. Hun ser små tegn til innbrudd i hjemmet hennes, en bil har småkollidert med hennes med vilje, men likevel forteller hun ikke dette til datteren eller mannen hennes. Hun er redd for å miste det idylliske livet hun har. Og vi har en kvinne som vil hoppe ned fra en bru. Hvorfor er hun så desperat til å ta sitt eget liv?

Jeg er stor fan av bøker som blander mysterier fra fortid med nåtid. Det er ingen hemmelighet. Og gjerne at ikke hele fortellingen ikke fortelles av bare en person. Forskjellige perspektiv går fint for meg uten at jeg blander det sammen. Og boka var jo forsåvidt spennende. I hvert fall i noen kapitler, men likevel syntes jeg ikke at boka holdt helt mål. I motsetning til hennes forrige bok jeg leste av henne, Blodsbånd, syntes jeg at denne ble litt for "chick - lit". Språket ble litt for feminint for meg, spesielt fra Nina Kennedys side. Om hvor fantastisk mann, datter og liv hun har og bla, bla, bla. Jeg ble litt lei av å lese om det i lengden. Ble litt lei av fasade snakk som ble gjentatt for mye i boka etter min smak. Dessuten var handlingen i boka, og hva disse kvinnene hadde til felles, hva de hadde med hverandre å gjøre litt for lettvint å finne ut av. Boka ble litt vel fortusigbart etter min smak. Småspennende var det jo, men ikke at jeg ble helt revet med og at det gjorde voldsomt til inntrykk, dessverre.

Den som hvisker hadde både lovende bokomslag og baksidetekst. Og noen spennende sider var det, men dette er dessverre en bok man glemmer fort. Fort lest og fort glemt.


Bakpå:

HVA GJØR DU …

En kvinne står på en bro og stirrer på den strie elven langt der nede. Om noen øyeblikk vil hun hoppe. Hvem er hun? Og hvorfor er hun så desperat etter å ta sitt eget liv?

NÅR DET IKKE ER NOEN UTVEI …

Nina Kennedy er redd. En mann forfølger henne, leker katt og mus med henne, overvåker familien hennes. Hva vil han? Og når vil han slå til?

OG INGEN STEDER Å GJEMME SEG?

Åtte år gamle Ava havner på barnehjem. Et skummelt sted, der barn forsvinner om natten. Det hviskes i krokene, men ingen tør å fortelle sannheten. Ikke før Ava bestemmer seg for å være modig. Et valg hun er nødt til å leve – eller dø – med.

Tre skremmende historier. En sjokkerende 
hemmelighet som knytter dem sammen …
Originaltittel: Tell Tale
Norsk tittel: Den som hvisker
Forfatter(e)
: Sam Hayes 
Sjanger: Thriller, spenning
Målgruppe: Voksen
Antall sider: 512
Forlag:
Headline Publishing Group
Norsk Forlag:
Cappelen Damm

Utgitt:
2009
Min utgave:
2011 (Pocket)
Lest:
01.08 - 02.08, 2012
Kilde:
Kjøpt
Plot:
4 (Småinteressant, men ikke særlig originalt).
Tittel:
4 (Vekker jo interessen).
Omslag:
3 (Litt mystisk, men veldig standard).
Baksidetekst:
4 (Lokkende).
Persongalleri :
3 (Ble ikke så godt med personene som jeg hadde håpet på. Brydde meg ikke altfor mye om dem, dessverre).
Skrivemåte:
3 (Sam Hayes kan å skrive bedre enn dette. Det har hun bevist i Blodsbånd. Det ble litt for tynt).
Favorittkarakter:
Fant dessverre ingen favoritt i denne boka. Ingen som skilte seg ut. Litt skuffende i grunn.
Slutten:
3 (Det var ikke annet enn å tenke ja, ja, var det alt?)
Terningkast:
3
Leseutfordring:
100 + Books In A Year (2012) & Off the shelf (2012)

Her forteller forfatteren selv litt om boka:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar