14. august 2012

Darkfall av Dean Koontz - ikke helt overbevisende.

She didn't see how she could protect herself or Davey.
Head down on her arms, eyes closed, pretending to nap, she said a silent prayer. But she didn't think it would do any good.

Monstre, fantasi eller virkelighet?

I sommer var jeg så heldig å vinne to bøker av Marianne. Jeg vant to Koontz bøker og nå har jeg fått lest ut begge. Det er en stund siden sist jeg har lest noe av ham og hadde nesten glemt hvor bra spenningsforfatter han er og det var godt å friske det opp i minnet. Nå er jeg glad for at jeg har enda en ulest bok av ham i hylla som jeg fikk tak i fjor, What the night knows, som venter på meg. Bøkene jeg vant av Marianne (jeg tenker på Gullars hver gang jeg hører/nevner navnet Marianne. Noen som husker på ham?) var The Servants of Twilight og Darkfall. I natt leste jeg ut Darkfall og hva jeg syns om den er litt blandet.

En liten jente ligger lys våken inne på soverommet og hører rare lyder. Hun er på vakt og bare venter på at noe skal skje. Og på skolen opplever hun at tingene hennes i skoleskapet er revet i stykker som om noen har revet det opp med skarpe tenner og hun tviler på at det er rotter. Hun er redd for å snakke om disse hendelsene til faren sin siden hun nettopp har mistet moren. Hun er redd for å bli sett på som gal og gjør alt for å få oppmerksomhet. Hun nevner i hvert fall ikke til noen at hun har sett mystiske vesener i kjelleren på skolen. Da blir hun i hvert fall sett på som gal. Men det er ikke bare hun som har sett glimt av disse vesenene, enten merker av tenner, konturene av dem eller de sølvaktige øynene. Flere har vært vitne til de mystiske skapningene, men hva er de og hva er de ute etter? Etterforskerne  Jack og Rebecca blir satt på saken.

Dette er vel en av de mørkeste bøkene jeg har lest av Koontz så langt. I alle fall av de jeg kan huske. Her er voodoo og mørke krefter blandet i store doser. Kjemien mellom etterforskerne Jack og Rebecca minte meg meget om Castle og Beckett fra Tv - serien Castle (som jeg er stor fan av). Om etterforskere som er redd for følelser, men samtidig så er det noe mellom dem selv om ikke begge innrømmer det. Pluss at det var en del humor også.

Det jeg ikke var så begeistret for var Penny og lillebroren hennes. Syns begge to var litt irriterende og ikke fullt så troverdige. Syns heller ikke at vesenene/skapningene eller hva jeg skal kalle det oppsto som særlig mystiske eller skumle. Det ble mer som en mørk komedie enn skrekk for å være helt ærlig og jeg vet at Koontz kan bedre enn dette. Ellers var dette helt ok lesing.
 (Goodreads)

STRANGE DAYS
Winter gripped the city. Terror gripped it, too. They found four corpses in four days, each more hideous than the last.

STRANGE NIGHTS

At first the cops thought they were dealing with a psychopath. But soon they heard eerie sounds in the ventilation system. And saw unearthly silver eyes in the snow-slashed night.

FINAL HOURS
In a city paralyzed by a blizzard, something watches, something stalks...


"Swift, entertaining...a classic race to the rescue." --Publishers Weekly
Originaltittel: The Pit
Norsk tittel: Tror ikke den er oversatt
Forfatter(e)
: Dean Koontz
Sjanger: thriller, spenning, suspense, supernatural
Målgruppe: Voksen
Antall sider: 371
Forlag:
Berkley
Norsk Forlag:
-
Utgitt:
1987
Min utgave:
Usikker (Pocket)
Lest:
15.07 - 12.08, 2012
Kilde:
Gave
Plot:
4 (Litt spennende, men noe forutsigbart og ikke altfor originalt).
Tittel:
4 (Enkel og grei).
Omslag:
5 (Ser umåtelig spennende ut).
Baksidetekst:
4 (Småpirrende).
Persongalleri :
4 (Likte etterforskerne godt, men ellers var mange av personene en god del flate. Koontz kan å bygge et mer spennende persongalleri enn dette. Det vet jeg).
Skrivemåte:
4 (Og han kan skrive bedre enn dette også).
Favorittkarakter:
Jack (Han virket jordnær og norman til tross for situasjonene han havner i).
Slutten:
4 (Det var vel litt som forventet).
Terningkast:
4
Leseutfordring:
100 + Books In A Year (2012)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar