18. juli 2012

Jeg er så spent på denne romanserien!

Takket være Fossefall har jeg ikke "angst" for romanserier lenger. Takket være Fossefall har jeg utvidet horisnoten mer og fått mange trivelige opplevelser gjennom bloggen. Blant annet ved å oppnå tilfeldig kontakt med forfatteren av Fossefall: Jorunn Johansen. Jeg trives godt med å lese bøkene hennes og fortape meg fullstendig i Amalies verden. Så takk skal du ha for det Jorunn Johansen. Du har også gjort meg modigere ved å utforske romanserier istedet for å dømme dem (som jeg dessverre gjorde litt før i tiden) ... Men nå syns jeg slike serier er underholdende og spennende.

En ny serie jeg har blitt nysgjerrig på nå og som jeg kjøpte første boka av i dag er: Nattmannens datter. Jeg ble solgt etter at jeg så traileren. Serien virker for meg spennende, trist og kanskje litt småuhyggelig. En slik kombinasjon som jeg liker. Så jeg gleder meg til å begynne på den boka når jeg har kommet meg i den nye leiligheten og fått alle tingene på plass. Kommer vel til å flytte på søndagskvelden og gjøre den siste finishen i løpet av neste uke. Blir akkurat ferdig til jeg skal tilbake på jobb igjen den 30 så det er i grunn bra timet. Har ikke orket å flytte noe særlig hvis jeg måtte styre med dette om kveldene etter arbeid. Det har jeg ikke energi til med tanke på at jeg har en 7-15 jobb og må opp litt over 5. Så har ikke så mye overskudd etter jobb. Pluss at jeg sover omtrent 1 - 2 timer per natt.

Men nok om det og litt om første bok i serien av Nattmannens datter.

Nattmannens datter(1) Frostrosen  - May Lis Ruus
En fengslende romanserie fra 1700-tallets Bergen! Forfatter May Lis Ruus gir deg et gripende innblikk i datidens kår og rangstiger. Nattmannens datter er historien om de mange barneskjebnene på tukt- og manufakturhuset i Bergen, og om nattmenn, bøddelens hjelpere og byens renovatører – blottet for all ære. 
Bergen, 1701: Lucie Tønnisdatter husker sin far, som ble ført bort av fremmede menn da hun var liten. Han sa at han alltid skulle ta vare på henne. Likevel må hun vokse opp blant andre fattige og foreldreløse barn på det fryktede Tugt- og manufakturhuset.
En natt sniker Lucie sniker seg ut på bosshaugen. Hun vil prøve å finne en bursdagsgave til lille Tilly. Lucie ser noe som glitrer - en ring! Men ringen sitter på en hånd, som tilhører en død kvinne. En ung kvinne Lucie kjente så altfor godt ...

Straffen for å bryte husorden er nådeløs; Lucie blir pisket og slått med stokk i alles påsyn. Midt under den brutale tuktingen bryter en stemme inn for å stanse det grusomme opptrinnet. Byens rakker: den forhatte nattmannen. Hvorfor vil han redde Lucie?


Og her er traileren hvis du vil ha et større innblikk i Lucies verden:Er dere spente på denne romanserien? Det er i alle fall jeg!

6 kommentarer:

 1. Jeg ble også nysgjerrig etter at jeg så denne traileren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, det er farlig å se boktrailere. Det blir så mange bøker som frister:)

   Slett
 2. Håper dere vil like boken/serien! Jeg er veldig fornøyd med traileren og synes den ble veldig fin. :)
  God sommer!

  Hilsen May Lis Ruus

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei May Lis:)
   Første bok er "spist" og jeg likte den. Gleder meg til fortsettelsen. Og jeg er også kjempefornøyd med boktraileren. Det var den som gjorde meg nysgjerrig på bokserien.

   Riktig god sommer til deg også:)

   Slett
 3. Har også kjøpt første boken :) Gleder meg til og lese den :)

  Håper du liker den.. Ser frem til og se hva du synes :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er også spent på hva du vil synes:) Kos deg:)

   Slett