12. april 2011

Dagens fangst - og denne gangen i en bruktbutikk.

Det er ikke ofte jeg går innom bruktbutikker, men jeg gjør det hvis jeg er på utkikk etter en bok som ikke er lett å finne hos bokhandlere eller når jeg vil finne noen bøker som er litt gammel. Det er billig og slike butikker har sin personlige sjarm som jeg liker. Butikken jeg stikker innom da er: Wangsmo Antikvariat i Trondheim. Der finner jeg alltid noe interessant. Denne påska har jeg tenkt å lese litt gammeldags krim om jeg kan kalle det. Jeg har noen gamle krimbøker her hjemme, men de fleste har jeg lest fra før og jeg ville ha noen jeg ikke har lest. Til slutt valgte jeg disse bøkene og disse betalte jeg akkurat 500 kr. Ikke verst det!
Enhjørningen av André Bjerke.

Bjerke er den beste krimforfatteren Norge har hatt (i følge meg) og jeg har lest mye krim av ham. De dødes tjern (Jeg har som tradisjon å lese den hver påske. Det har jeg gjort siden videregående. Den er grøssende god, psykologisk og unik på mange måter. Den boka har litt av alt. Den er rett og slett herlig!) Andre bøker jeg har lest av ham er: Døde menn går i land, Skjult mønster og Nattmennesket. Enhjørningen har jeg aldri lest og har store forventinger til. Bjerke er jo en stor favoritt.
Fortellinger ved peisen (Bind 3) av André Bjerke (Fant dessverre ingen bilde av den på nettet og jeg orker ikke å ta bilde av den boka nå , muligens senere) Men det er i alle fall den med hvit ramme runt og flammer innenfor. Kom også over en annen bok av Bjerke. Fortellinger ved peisen. Den har jeg heller ikke lest. Og jeg liker godt fortellinger, spesielt av den mørke sjangeren. Så dette blir vel snadder for meg.
Vinernatt norske kriminalfortellinger utvalgt av Nils Nordberg

Det havnet nok en annen bok med fortellinger i bokbunken. Vinternatt norske kriminalfortellinger. Disse fortellingene er utvalgt av Nils Nordberg, bedre kjent som eks-sjef for Radioteateret som Else Baratt – Due har overtatt. Syns ikke Radioteateret er helt det samme uten Nordberg. Det er et savn. Han hadde det rette vesenet og stemmen. Det blir litt rart med kvinnestemme som gjør den der introen. Nordberg klarte å skape det mystiske bedre syns jeg da. Men hører på Radioteateret så ofte jeg kan. Syns vanlige lydbøker kan bli litt kjedelige, så derfor foretrekker jeg for det meste Radioteaterets -versjoner. Det er mer dramatikk over det og ikke så ensformig. Jeg blir fort trett av å høre på noen som leser. Men liker godt hørespill. Det gir en helt annen stemning. Nok om det. Jeg gleder meg til å lese Nordbergs utvalg av norske kriminalnoveller.
 


Drømmejegerne av Stephen King


Som dere fleste vet så foretrekker jeg å lese Stephen King på engelsk, men jeg samler på bøkene hans. Jeg kom over den norske utgaven av Drømmejegerne. Jeg syns coveret er så flott at jeg måtte bare ha den. Og det er jo Stephen King, da. Denne norske utgaven kom ut i 2002 for snart ti år siden (hvor blir tiden av???). Jeg har ikke lest denne boka, verken på engelsk eller norsk, men tror jeg kommer til å ha den med i Stephen King Challenge som jeg har meldt meg på. Har ikke lest en eneste King bok ennå i år (leste en god del i fjor), men det er mange bøker jeg gleder meg til å lese av ham og året er jo ikke over ennå. Jeg har valgt å lese 12 SK bøker i løpet av året og håper at jeg rekker det. Han er jo min favorittforfatter. Så dette bør jeg da klare. Jeg bare ligger litt etter som vanlig …Så det var den bunken. Tviler på at jeg kommer til å lese alt det der i påska. Har jo andre bøker på vent og kommer til å gjøre andre ting enn bare å lese i ferien også. Det blir neppe noen skitur for jeg er i hvert fall ikke født med ski på beina. Det er i hvert fall sikkert.

Men gleder meg i alle fall til å lese litt krim og se krim på tv. Det er det som er påske for meg. Man må være litt kriminell … Jeg syns det er en kjekk tradisjon at vi nordmenn setter stor pris og legger stor vekt på krim i påsken. Det er en morsom skikk.

 

2 kommentarer:

 1. bramaputra09:45

  jeg trodde det var "Jernvognen" som var norges beste krim-
  max mauser har og skrevet god krim-
  best får vi vel velge fritt sjøl-
  jeg vil holde en knapp på Jernvognen-

  SvarSlett
 2. rufsetufsa14:19

  Jernvognen er en god nummer to, i hvert fall for meg. Syns De dødes tjern er hakket bedre, mens Jernvognen er hakk i hæl :)

  SvarSlett