8. februar 2011

Dagens innkjøp!

I går fikk jeg en sms av en bokhandel om at en bok jeg bestilte hadde kommet. Så etter forelesning i dag var jeg temmelig gira på å hente den. Hadde ventet i fjorten dager. Det høres ikke så lenge ut...Tar jo omtrent så lang tid når man bestiller bøker fra utlandet, antagelig, og det ga meg anledning til å lese ut noen andre bøker mens jeg ventet. Og boka jeg hadde bestilt var What the night knows av Dean Koontz. Hans nyeste som kom ut 28 desember i fjor. Jeg fikk dessverre ikke boka fmed dette mystiske omslaget på men i stedet fikk jeg denne:

Men selv om jeg ikke fikk den utgaven som den til venstre, ble jeg likevel ikke skuffet, for jeg syns at den til høyre er ganske digg også. Spøkelsesaktig røyk/tåke som tuller seg inn i spøkelsesaktige bokstaver på tittelen. Syns det er meget stilig. Og både bokstavene til forfatteren og tittelen kan du føle med fingertuppene, for de stikker noen cm ut. Så jeg syns det omslaget/utgaven var like stilig, så jeg ble ikke skuffet over at utvagen "ikke stemte". SÅ jeg er meget fornøyd. Har aldri eid en Dean Koontz book i innbundet utgave på engelsk før. Så det ble nesten som julaften i dag hehe...Man må jo ha noen små gleder også. Så jeg gleder meg vilt til å lese denne. Så boktraileren i fjor og fikk skikkelig vann i munn, og nå har jeg den endelig i samlinga mi! Jippi! Har alltid ment at Stephen King er bedre enn Dean Koontz. Det mener jeg nå også. Men det var en tid jeg ble skikkelig lei av Koontz. Men nå i det siste har jeg savnet å lese bøker av ham og mente at det var på tide å lese noe av ham igjen. Så reklamen om denne boka kom på et ypperlig tidspunkt.

Og da jeg skulle til et annet sted etterpå måtte jeg forbi Brunhjørnet (min favoritt Ark bokhandel i Tr.Heim) Der er det håpløst å gå forbi uten å stikke innom. Der har de et stort rom med engelske pocket bøker med de magiske ordene. 3 for 2. Da kan jeg bare ikke gå tomhendt derfra, selv ikke med tanke på at det er snart mammutsalg og alt. Det er så mange bøker jeg bare må ha i samlingen selv om det kommer til å ta lang tid før jeg kommer til å lese dem, for det er mange uleste bøker i hyllene som må prioriteres....Et dilemma det der, gitt....Derfor gleder jeg meg vilt til jeg blir gammel, når jeg kan sitte hjemme hele dagen, drikke kaffe og lese den ene boka etter den andre. Så jeg har alltid gledet meg til å bli gammel. Wohooo! Bøkene jeg endte opp med var:Centers on a young girl who has been murdered and watches over her family - and her killer - from heaven. She must weigh her desire for vengeance against her desire for her family to heal.

(Tekst lånt fra imdb.com)

Hadde ikke hørt om denne før jeg oppdaget den inne på bokelskere.no Den høres fæl og trist ut, men må jo lese noen vonde bøker også. Ikke alt i verden er happy og vakkert. Man må lese noen tankevekkere også, så jeg gleder meg til denne. Visste ikke at den var filmatisert før jeg søkte litt på nettet nå. Er så lite oppdatert når det gjelder filmer. Er nesten aldri på kino og ser stort sett skrekk/horror/slashere...på dvd og bd. Så er veldig lite oppdatert når det gjelder andre filmer. Men det gir jeg meg i alle fall anledning til å lese boka før jeg ser filmen senere.

Jeg har lest temmelig lite fantasy i det siste, og syns dette omslaget er utrolig kult. Litt spesielt. Det er visst populært for tiden å lese bøker om vanlige mennesker som forelsker seg i forskjellige skapninger. Likte ikke Twilight, men der er det en jente som faller for en vampyr. Og her er det noen som faller for en engel. Det virker ikke som om hovedpersonene i disse bøkene er særlig kresne når det gjelder utvalg av kjærester lenger haha, de blir sammen med vampyrer, varulver, engler eller hva det enn måtte være. Men fantasy er fantasy og det er jo som sagt en spesiell sjanger. Har store forhåpninger til denne!

Nora Grey is a seemingly normal teenage girl with her own shadowy connection to the Nephilim, and super-alluring bad boy, Patch, now her deskmate in biology class. Together they find themselves at the centre of a centuries-old feud between a fallen angel and a Nephilim. Forced to sit next to Patch in science class, Nora attempts to resist his flirting, though gradually falls for him against her better judgment. Meanwhile creepy things are going on with a mysterious stalker following her car, breaking into her house and attacking her best friend, Vi. Nora suspects Patch, but there are other suspects too - not least a new boy who has transferred from a different college after being wrongly accused of murdering his girlfriend. He seems to have taken a shine to Nora. Love certainly is dangerous, and someone is going to have to make the ultimate sacrifice for it.

(Tekst lånt fra bokelskere.no)

Endelig har jeg den i min egen hylle etter så mange år. Så denne gleder jeg meg skikkelig til å lese!!!

Alle har vært redde en gang. Men ikke så redde som mennene og kvinnene i Milburn. En overnaturlig kraft vil la dem betale for en overnaturlig synd.

(Tekst lånt fra bokelskere.no)

Så jeg ble veldig fornøyd med dagens innkjøp. Og nå mener jeg seriøst at jeg IKKE SKAL kjøpe flere bøker før mammutsalget som begynner torsdag 17 feb. Yay! Kan ikke vente!!!!! Husker hvor mye disiplin jeg hadde i mine yngre år. Da jeg gikk i forskjellige bokklubber kjøpte jeg meg aldri bøker. Kun de jeg fikk i posten en gang i måneden. Og de få gangene jeg ikke var medlem i noen bokklubb. Kjøpte jeg meg kun en bok av gangen og kjøpte ikke noen andre før jeg hadde lest den ut. Det funker ikke for meg nå. Så fort bena mine er i nærheten av en bokhandel så klarer jeg ikke å stoppe dem. Det er rart det der. Men nå skal jeg holde meg hard og ikke kjøpe meg en eneste bok før mammutsalget begynner. Det kommer nok til å bli noen tøffe dager for meg, så jeg får bare trøste meg med de bøkene jeg allerede har :)

*Friste, friste* Ville bare vise dere denne herlige boktraileren What the night knows av Dean Koontz en gang til. Håper innholdet har samme atmosfære som traileren!

2 kommentarer:

 1. Herlig boktrailer! Gleder meg til å høre hva du synes om boka. Jeg har forresten også Hush, hush stående i bokhylla mi - den må jo bare være bedre enn Twillight!

  Det ser forresten ut som om vi begge er i rute i forhold til 100 bøker i året - utfordringen! Flinke er vi! :grin:

  SvarSlett
 2. rufsetufsa19:56

  Ja, ikke sant?! Den traileren fascinerte meg veldig og fikk meg til å tenke på den gode gamle Koontz. Ting som han skrev før i tiden. Så denne skal jeg hive meg over førstkommende helg når jeg har tid til å lese mer sammenhengende. Bøker jeg leser ellers i uka er veldig opphakket lesing :)

  Men ja. Vi er rute og vi har vært meget dyktige begge to angående 100 bøker utfordringen. Jeg har hittil lest to bøker i uka. Den siste leser jeg nesten alltid ut i løpet av søndagskvelden/natta, så den to bøker i uka går akkurat opp :) Kanskje vi snart leser 3-4 bøker i løpet av uka uten at vi er klar over det? hehe...

  Leste Noen vet omtalen din og den har jeg lagt til i ønskelista mi. Ser den er med på mammutssalget også så vurderer å ha med den i bunken. Er ikke noen fan av Trude Teige som tv-person, men har hørt mye skryt om den første boka hennes.

  Og jeg krysser også fingrene for at hush, hush bare MÅ være bedre enn Twilight. Var litt i tvil da jeg kjøpte den, men må jo ta noen risker også :) Den høres i hvert fall spennende ut og coveret er bare lekkert! :)

  SvarSlett