10. mai 2024

Helgelektyre(642)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Friends Like These av Kimberly McCreight, Fargerike dyr av ukjent, Rooms of Wonder av Johanna Basford, og En verden av verdener av Kerby Rosanes, er fra egen boksamling



 
Beistet - Johannes Kaasa

Løvinnen - Sven Petter Næss

Friends Like These - Kimberly McCreight

 

Natt til torsdag leste jeg ut denne:

 

 
Spillet om Svalbard - Birger Amundsen
 
Spillet om Svalbard av Birger Amundsen. Sakprosa/historie utgitt i 2024.
 
Amundsen er journalist og godt kjent med Svalbard selv. Han skriver om hemmelighetsskremmeri, og knivingen mellom Norge og Russland, som begge var interessert i å beholde Svalbard. Amundsen skriver også en stor del om Galina, en avhopper som han utviklet et vennskap med som varte i mange år.


I helga skal jeg lese videre i disse og begynne på en ny bok:
 

Beistet av Johannes Kaasa. Krim utgitt i 2023.

Folk er redde for noe som befinner seg i skogen og som kan angripe deg når som helst. Dette beistet har tatt livet av over hundre mennesker. Sammen med assistenen Tristan, drar professor Buffon til godset, etter en ordre fra kong Ludvig XV av Frankrike. Sammen skal de arrangere en jakt på dette mystiske beistet. Det viser seg at det er ikke bare dyret som er hemmelighetsfullt, men også menneskene de møter.

 
Løvinnen av Sven Petter Næss. Krim utgitt i 2024.

En bok jeg ikke aner noe som helst om, siden jeg ikke har begynt på den ennå, og har bare skumlest baksideteksten. Liker ikke å vite altfor mye om en bok før jeg begynner på den. Det eneste jeg vet, er at det er bok nummer fem i Harinder Singh serien. Jeg har lest alle bøkene i Harinder Singh serien, bortsett fra den første.
 

Friends Like These av Kimberly McCreight. Thriller utgitt i 2021.

En gruppe gamle, venner som har kjent hverandre siden college, drar hjem til Jonathan for å feire bachelor party. Fant ikke noe godt ord for det på norsk. Men de er der også av andre grunner. De skal prøve å få en av vennene deres til å dra på rehab før det er for sent, fordi de er bekymret for denne personen. Etter en ttragisk hendelse, som består av bilulykke og forsvinning, blir etterforsker Julia Scutt brakt på banen for å avhøre denne vennegjengen. Denne sære vennegjengen har vært i en tragedie før for omtrent ti år siden, som de har holdt hemmelig for omverdenen ....


Siden sist helg har jeg fargelagt dette:




Motivene er fra denne boka:


 
Fargerike dyr - ukjent/navnløs
 
 

 

Motivene er fra denne boka:


 
Rooms of Wonder - Johanna Basford
 

Motivet er fra denne boka:

 
En verden av verdener - Kerby Rosanes
 
 
God helg.
 
Ukas låt: I Really Wish I Hated You - Blink - 182

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar