22. mars 2024

Helgelektyre(635)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
Rock Paper Scissors av Alice Feeney, Jaws av Peter Benchley, Nightmare Cabaret av Fausto Bianchi, Tattoo Designs av ukjent og Rooms of Wonder av Johanna Basford, er fra egen boksamling




 
Rock Paper Scissors - Alice Feeney

Djevelpakten - Max Seeck

Jaws - Peter Benchley


Forrige mandag leste jeg ut denne:


 
Aftentid og morgengry - Ken Follett
 
Aftentid og morgengry av Ken Follett. Historisk roman utgitt på norsk i 2020.
 
Sparer oppsummering til anmeldelsen siden denne boka er på 715 sider, og det er nesten umulig å forklare den på bare noen få linjer. Helgelektyreinnleggene vil jeg helst skal være kortfattet. Denne begynte jeg å lese i 2022, og har vært en bok jeg har lest litt sånn av og på.


I helga skal jeg lese videre i to bøker og begynne på en ny.

Rock Paper Scissors av Alice Feeney. Psykologisk thriller utgitt i 2021.
 
Amelia og Adam har vært gift i ti år, og har vunnet en helgetur. De reiser til et veldig øde sted og overnatter i et kapell som er omgjort til et overnattingsted. Det er ikke mye rundt dem. Nesten bare en hytte hvor en enslig kvinne har bodd alene i hele sitt liv. Ekteskapet til Amelia og Adam har vært noe turbulent i det siste, og det virker som om dette er et slags siste forsøk på å redde det. Sammen med hunden skal de tilbringe kvalitetstid i dette mystiske kapellet. Hvordan blir stemningen da en av dem er lei av den andre? Det viser seg også at begge to lyver on noe.
 

Djevelpakten av Max Seeck. Krim utgitt på norsk i 2023.
 
Bok nummer tre i Jessica Niemi serien. Den er om en kjent finansmann som blir funnet myrdet i sitt eget hjem på en veldig brutal måte. De finner et puslespill hjemme hos ham, og noen vil ha det grundig undersøkt, da det kan være tegn på noe som kan skjule seg i brikkene. Har det noe med finansmannen personlig, eller ligger det noe mer bak? Politiet får det travelt da flere dør.
 

Jaws av Peter Benchley. Horror utgitt i 1974.

Jaws har runddag i år og feirer hele 50 år. Dermed er det ekstra flaut som den horror nerden jeg er, å innrømme at jeg ikke har lest den før. Men kan påstå at jeg har sett filmatiseringen hvert år. Har sett de andre Jaws filmene, men foretrekker den første. Den har tross alt en av de bedre introene. Har ikke tenkt å si noe om selve boka i dette innlegget, da jeg ikke har begynt på den ennå. Foretrekker å bli kjent med boka først, men det skal bli spennende å sammenligne den med filmen. Skal prøve å lese den uten å tenke på filmmusikken. Det blir vel umulig.


Siden sist helg har jeg fargelagt dette:
 


Motivet er fra denne boka:


 
Mythogoria: Nightmare Cabaret - Fausto Bianchi
 



Motivet er fra denne boka:
 

 
Tattoo Designs - ukjent/navnløs
 
 


Motivene er fra denne boka:
 
 
 
Rooms of Wonder - Johanna Basford
 
 
God helg.

Ukas låt: Burned at Both Ends II - Motionless in White

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar