23. november 2023

Julehefter 2023 - del 1

Eksemplar fra Egmont Kids Media Nordic AS, mot en ærlig anmeldelse I dag er det Thanksgiving for noen, og det betyr at jula nærmer seg med stormskritt. Det er tid for julehefter, julebrus og mye annet. Er det to menn som kan mane frem julestemning hos de fleste, er vel Kjell Aukrust og Alf Prøysen. 

I går besøkte jeg Flåklypa. Er ingen storfan, men liker Ludvig og Solan som er morsomme og søte. Kjell Aukrust døde på julaften 2002 og han har etterlatt seg en verden, og karakterer som mange har et forhold til.


Flåklypa

I dette juleheftet oppstår det en konflikt i Flåklypa. De får nemlig storfint besøk av Petter Stordalen som i dette heftet heter Peder Stolraden, som lover dem noe de fleste innbyggerne kan dra nytte av, men spørsmålet er om det er noe til å stole på. Solan overhører noe han må sette en stopper for ... 

Samtidig er det blitt valgt ut et tre som skal sendes til Skottland, men Reodor sliter med å få i gang motorssagen. Det må jo være en enkel sak å fikse siden han er en slags Petter Smart.

Som nevnt er jeg ingen storfan av Flåklypa, men dette er en av de bedre juleheftene jeg har lest med disse figurene, oppgjennom årene. Historien var fengende, den var småhumoristisk og Peder Stolraden var veldig gjenkjennelig.

Historien er skrevet av Øyvind Sagåsen.

Terningkast: 4

 

Aukrust julehefte

Denne samlingen inneholder korte historier om gammeldags julefeiring, da det ikke var vanlig med skjermbruk og da man tok jula mer på alvor. Da man vasket huset grundig, bakte til jul og var mer sosial. Historiene er på få sider, og det er også med utklipp fra FlåklypaTidende som besto av blant annet debatt og kultur. I boka er det også med en liten julekortssamling som er illustrert av Aukrust.

Gode, gammeldagse historier med fine illustrasjoner. Den minner på da man selv var barn og var spent på jula.

Terningkast: 5 

 

En flott start på juleheftelesingen. 🎅


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar