6. november 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
The Haunting of Hill House av Shirley Jackson, The Twisted Ones av T. Kingfisher, Holly av Stephen King, Boy av Marc E. Fitch og Do You Dream of Terra - Two av Temi Oh,, er fra egen boksamling
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

The Haunting of Hill House - Shirley Jackson
Natthuset - Jo Nesbø
The Twisted Ones - T. Kingfisher
Nattens bok - Jørgen Brekke

Antall sider lest:

466 sider

Bøker osm ble anmeldt i forrige uke:

Ingen, siden det ble andre bokrelaterte innlegg i stedet.

Bøker som leses nå:
📖Store små eventyr - Andreas Veie-Rosvoll
📖Holly - Stephen King
📖Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖Boy in the Box - Marc E. Fitch
📖Do You Dream of Terra - Two? - Temi Oh

Planlagte bøer denen uka:
⃞   Skygger - Sara Strömberg

⃞  Den stille leieboeren - Clémence Michallon
Målet for forrige uke var å lese ferdig Nattens bok av Jørgen Brekke og Natthuset av Jo Nesbø, og lese videre i Boy in the Box av Marc E. Fitch. Jeg leste ut Nattens bok og Natthuset, men leste ikke videre i Boy in the Box. Igjen nevner jeg at det er en bok jeg leser litt av og på i, for liker ikke at det tett og liten font.


I forrige helgelektyreinnleggg løye jeg bittelitt og skrev at jeg ikke var ferdig med en eneste bok. Noe som var en løgn. Grunnen var at jeg ville vente med å skrive det i dette innlegget. For før helga var jeg ferdig med en bok og det var The Haunting of Hill House av Shirley Jackson, så skal ikke gjøre slike stunts igjen.

Tirsdagskvelden på selveste Halloweendagen ble jeg ferdig med The Haunting of Hill House av Shirley Jackson. Skjønner ikke at det tok meg så mange år å endelig lese den. Skjønner godt at den har hatt stor påvirkning på andre forfattere, film og tv produksjoner. Liker handlingen, karakterene og ikke minst stemningen. For mange er hjemsøkt hus kjedelig, men det synes ikke jeg, og denne boka er om mye mer enn det siden det er psykologisk horror. Så leser gjerne mer av henne.

Natthuset av Jo Nesbø leste jeg ut natt til lørdag. Liker at forfattere prøver nye ting. Han er jo kjent for sine krimromaner, men denne gang er det spenningsroman med horrorelementer. Synes ikke at det er ren horror. Liker at han prøver noe nytt og likte begynnelsen av boka, men syntes at boka ble for feberdrømaktig for min del. Jeg liker litt mer fast horror. Så ble dessverre ikke helt fan av karakterene eller handlingen. Klarte ikke å bli helt engasjert, dessverre.

Natt til søndag leste jeg ut The Twisted Ones av T. Kingfisher. Har ikke lest noe av henne tidligere, men har selvfølgelig lagt merke til bøkene hennes, og det var denne som fristet mest. Likte ikke hovedkarakteren spesielt godt, fordi mange av tankene hennes ble en slags sidestikker i handlingen og hun hadde en humor som ødela litt av stemningen. Men likte store deler av boka og det mystiske som skjedde frem til de siste 90 sidene. Da ble det for fantasyaktig og likte ikke helt retningen handlingen tok. Kingfisher skriver både horror og fantasy, så ble ikke sjokkert over at det ble noe fantasy. Har heller ikke noe i mot horror blandet med fantasy da jeg har lest noe av det før, men liker ikke at fantasy overtar horrordelen i boka som det gjorde nettopp her. Ingen dårlig bok siden jeg likte mange av partiene i, men er nok ingen ny favoritt.

Den siste boka jeg ble ferdig med i forrige uke var Nattens bok av Jørgen Brekke og den ble lest ut søndagskvelden. Jeg er ikke så interessert i kunstig intelligens selv om jeg lever i en tid da det er et aktuelt tema, og man er vitne til utviklingen enten man er interessert i det eller ikke. En liten del av boka er skrevet av KI, og boka nevner KI så vidt i enkelte partier, men heldigvis bare en liten del. Temaet overtar ikke hele handlingen. Syntes noen av karakterene var interessante og noen av partiene, også, men ingen bok som tilfører noe nytt eller som man tenker på lenge etter at den er ferdiglest.

Store små eventyr av Andreas Veie-Rosvoll har jeg ikke begynt på ennå. Den skal jeg begynne på i dag eller morgen. Kommer an på når noe skriverier er ferdig. Så kan ikke si noe om den ennå, da jeg liker å bli kjent med en bok først.

Om natta leser jeg Holly av Stephen King som er hans nyeste. Kan heller ikke si noe om den da jeg har lest bare tjueto sider, og det er for lite til å si noe om den. Men det er en av de korte bøkene til Stephen King og Holly er en karakter som har vært i noen av hans tidligere bøker, men boka kan leses som enkeltstående. Denne boka er på bare 433 sider, noe som er uvant, da bøkene hans er på 6-700 +++ sider.

Leste ikke noe i Aftentid og morgengry av Ken Follett siden oktober var offisielt spooky season og da tok jeg en pause fra den, men skal begynne på den i denne uka, og har som mål å bli ferdig med den i løpet av året. Man kan ikke lese den samme boka i evig tid eller hur?

Boy in the Box av Marc E. Fitch leste jeg heller ikke videre i. Ler litt for det føles ikke ut som jeg gjorde noe i forrige uke ... Det har ikke noe med boka å gjøre, men som nevnt er det en bok jeg leser når jeg vil i og liten, tett font frister ikke altfor mye. Men skal ta meg sammen siden det er en bok jeg gjerne vil få med meg.

Men leste dog videre i Do You Dream of Terra-Two? av Temi Oh som jeg leser med en annen bokblogger. Er fremdeles usikker på om jeg liker den eller ikke for kjenner jeg ikke er helt fan av begavede ungdommer som er hovedperspektivene i denne boka, og ville kanskje ha likt den litt bedre hvis karakterene var voksne. Det er jo selvfølgelig voksne karakterer også, og føler ikke mye har skjedd ennå, så det er en handling som tar seg god tid. Noe jeg ikke har noe i mot.

De neste bøkene på leselista er Skygger av Sara Strömberg, og Den stille leieboeren av Clémence Michallon. To forfattere jeg ikke har lest noe av. Strömberg har jeg ikke en gang hørt om, men har hørt mye om Michallon, spesielt på Goodreads og YouTube. Ser den har fått gode tilbakemeldinger, og da blir jeg ekstra skeptisk til å lese den. Samtidig så har den et konsept som jeg er interessert i å lese.

Mål for denne uka er å lese ut Store små evenyr av Andreas Veie-Rosvoll og Boy in the Box av Marc E. Fitch. Lese videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett og Do You Dream of Terra - Two? av Temi Oh. Mer sannsynlig at jeg kanskje blir ferdig med Boy in the Box fremfor Holly siden King er kjent for å være svært detaljert, og da trenger man ofte litt tid på bøkene hans, noe jeg ikke har noe i mot siden han er min forfatterhelt.

Snøen kom i helga, men den varte ikke lenge før den smeltet bort. Heldgivis har man mørketiden som vil vare svært lenge.👿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar