6. juni 2023

The Bad Neighbour av David Tallerman - rolig thriller om fiendtlige naboer


     I hated to admit it, but my first priority was to get out of

the house. As long I was in there, I'd never be able to think

straight.


Hva skal man med naboer?

Dårlig naboskap?
Noen naboer er venner, noen fiender og noen naboer har ikke noe med hverandre å gjøre. Naboer er så mangt. Ollie er på husjakt siden han har endelig økonomi til å eie noe selv. Men etter en del visninger, er han nødt til å senke kravene et hakk. Han har kanskje ikke råd til et drømmehus med det første, og starte med noe beskjedent. Ved en tilfeldighet får han tilbudet om å se et gammelt hus. Huset er noe rønneaktig og kanskje ikke så sjarmerende, men et sted må Ollie starte. En jente han dater fraråder ham det, men Ollie legger inn et tilbud og blir husets nye eier. Som huseier varer ikke gleden lenge da naboen Chas lager et helvete for ham. Han er en nabo som spiller høy musikk temmelig ofte, fester ofte og har tvilsomme gjester på disse festene. Da Ollie og  av og til møter på Chas gjeng, virker de alt annet enn greie. Det er en gjeng som viser seg å være voldelige og som liker å provosere. De drar det for langt da Ollie og daten blir angrepet på vei hjem til ham en kveld. Er det noen vits i å dra politiet inn i dette, eller må Ollie håndtere naboen og hans venner på egen hånd for å få litt husro?

Hvor mye skal man blande seg inn?
Handlingen foregår i Leeds noe som var forfriskende siden jeg leser mest amerikanske forfattere. Tallerman og denne boka var hittil ukjent for min del, og siden jeg liker filmer om hevnlystne karakterer, ville jeg lese bøker om det også. Karakterer som ordner opp i ting selv uansett hvor drastisk det er. Synes det er underholdende å lese om, og det fikk jeg en del av her.

Karakterene blir man ikke så godt kjent med. Thrilleren er på under tre hundre sider, derfor blir det liten tid å komme under huden på dem. Man blir en smule kjent med Ollie, men likevel ikke helt. Man får bare et inntrykk av karakterene. Chas var interessant å lese om, for han kunne irritere på seg en gråstein. Så det er lett å forestille seg Ollies frustrasjon. 

The Bad Neighbour er en kort og rolig thriller om dårlig naboskap og hvordan det kan gå utover livskvaliteten. Selv om thrilleren ikke har et tempo som en thriller egentlig skal ha, var det fascinerende lesing, og man var spent på hvem som ville vinne denne spesielle konflikten til slutt.


(Bakpå):

 

When Ollie Clay panic-buy a rundown house in

the outskirts of Leeds, he soon recognises his

mistake as his life begins to rapidly unravel. His

new neighbour, Chas Walker, may be more than

the mindless yob he appears to be.


Originaltittel: The Bad Neighbour
Norsk tittel:
Ingen norsk tittel
Forfatter(e):
David Tallerman
Sjanger:
Thriller
Målgruppe:
Voksen
Antall sider:
279
Forlag:
Flame Tree Press
Norsk forlag:
Ingen norsk utgivelse
Utgitt:
2018
Min utgave:
2018 (Innbundet)
Lest:
30.04. - 17.05. 2023
Kilde
: Fra min egen boksamling
Plot:
4 Spennende, småitenst og vekker en interessant problemstilling.
Tittel:
4 Ikke spesielt kreativt, men man vet hva man får.
Omslag:
4 Kanskje typisk, men effektivt i enkelte tilfeller. Denne gang passet det med noe typisk.
Baksidetekst:
4 Kort og presist. Man får lyst til å lese og det avsløres ikke noe. Det er en lengre baksidetekst på innsiden av coveret.
Skrivemåte:
4 Noe småtregt i begynnelsen. Tempoet tar seg opp, men det blir aldri det tempoet man forbinder med en thriller. Så savnet litt mer tempo og litt mer karakterdybde.
Favorittkarakter:
Ingen som skilte seg ut som favoritt
Persongalleri
:
3 Man blir aldri godt nok kjent med dem. Man får bare et slags inntrykk av dem.
Slutten:
3 Ikke helt min type slutt,
Høydepunkt:
Lettlest, spennende thriller, ukjent bok og forfatter, og underholdende.
Lavpunkt
: Svak slutt og savnet å bli bedre kjent med karakterene jeg leste om.
Terningkast: 4
Leseutfordring: 100 bøker i løpet av 2023

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar