5. desember 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Those Who Came Before av J.H. Moncrieff, Scary Stories to Tell in the Dark av Alvin Schwartz, Shadow Flicker av Gregory Bastianelli, Lingering ac Chris Coppel og Fairy Tale av Stephen King
, er fra egen boksamling  

 


 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Scary Stories to Tell in the Dark - Alvin Schwartz
Blodmåne - Jo Nesbø

Antall leste sider:
461 sider
 
Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Shadow Flicker - Gregory Bastianelli
Det siste han fortalte meg - Laura Dave
Lingering - Chris Coppel


Bøker som leses nå:

🕮 Those Who Came Before - J.H. Moncrieff
🕮 Kleptokratiet - Espen Skjerven
🕮 Løpe ulv - Kerstin Ekman
🕮 Aftentid og morgengry - Ken Follett
🕮 Fairy Tale - Stephen King
🕮 Den svarte svanen - Ingrid Berglund

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Damen i proseccotåken - Lene Lauritsen Kjølner
⃞   Bastarden - Tonny Gulløv

Ikke særlig mye ble lest i forrige uke, heller. Har ikke dårlig leselyst eller noe, bare hatt dårlig konsentrasjon. Har ikke hatt den samme leseflyten som i september og oktober.

I forrige uke hadde jeg som mål å bli ferdig med disse bøkene: Those Who Came Before av Moncrieff, Blodmåne av Nesbø, Løpe ulv av Ekman, og kanskje Kleptokratiet av Skjerven og Den siste festen av Mackintosh. Jeg ble ferdig med den ene og en annen som var smuglesing. Den ene boka jeg ble faktisk ferdig med var Blodmåne av Nesbø.


Som sagt, har ikke dårlig leselyst, bare hatt litt dårlig konsentrasjon, og da er det ingen vits i å lese lenge av gangen bare for å lese forskjellige avsnitt på nytt igjen. Men håper på bedre konsentrasjon denne uka, for det er mange bøker jeg gjerne vil få med meg før året er over.

Onsdag leste hørte jeg ferdig Scary Stories to Tell in the Dark av Alvin Schwartz. Leste bøkene fysisk for mange år siden, men det var morsomt å få med seg fortellingene på lydbok også. Alle tre bøkene var samlet i den samme lydboka og varte i litt over fire timer til sammen. Grøsserfortellingene er svært korte, mørke og underholdende, noen er også humoristiske. Bokserien er beregnet for barn, men har fått mye pepper da mange mener de er for skumle og negative for barn. Men mange barn har lest og gledet seg over denne bokserien, og jeg kan godt forstå hvorfor. Har likt grøsserfortellinger helt fra jeg var liten, og er på jakt etter lignende bøker.

Senere samme dag leste jeg ut Blodmåne av Jo Nesbø. Det tok sin tid å komme seg gjennom den, men det var vel verdt det. Ikke helt imponert over slutten som var forutsigbar og noe langdryg, men likte temaet som er spennende og persongalleriet. Jeg liker stort persongalleri, og de fleste var interessant å bli kjent med. Er fremdeles ikke storfan av Nesbø/Hole, men skjønner hypen. Så leser gjerne neste bok.

Those Who Came Before leste jeg litt videre i helga. Det er min første bok av J.H. Moncrieff. Hun skriver godt, og liker at hun tar opp temaer som klasseskille, raseskille og kulturkræsj. Så det hender seg at horror tar for seg alvorlige temaer, også. Jeg liker temaet, handlingen, kanskje ikke alle karaktekrene, men det er en stødig horror så langt, og er spent på slutten.

Jeg ble heller ikke ferdig med Kleptokratiet av Espen Skjerven. Må nok bruke to eller tre netter til på den. Det er tredje bok om Tom Grayston og kanskje den mest alvorlige boka i serien så langt. Liker at serien tar for seg viktige og saklige saker også, men synes kanskje denne boka er litt for saklig? Den er god for all del, men tror jeg liker de to andre bøkene i serien bedre, og Skjerven skriver fremdeles godt. Det har han bevist mange ganger.

Løpe ulv fortsatte jeg ikke med i helga da jeg prioriterte andre bøker, men skal selvfølgelig fortsette med den. Det er en kort bok og jeg har likt det jeg har lest så langt. Det er min andre bok av Ekman, så har ikke lest mye av henne. Men liker tanken på at en jeger kanskje ombestemmer seg når det gjelder jakting og jeg liker å lese om naturskildringene. Så er spent på om ulven blir skånet eller ikke.

I forrige uke leste jeg ikke videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett eller Fairy Tale av Stephen King. Dette er som nevnt før; bøker jeg leser i når jeg vil, og derfor kan ta noe tid å bli ferdig med.

Har dog lest videre i Den siste festen av Clare Mackintosh og det er en av hennes bedre bøker. Tror det er første bok i en krimserie. Liker konseptet som er både litt underlig og dystert. Synes at persongalleriet er både litt komiske og gravalvorlige. En fin kombinasjon. Kjeder meg ikke med denne.

I går begynte jeg på en ny krimbok og det er Den svarte svanen av Ingrid Berglund. Har ikke lest langt og derfor litt tidlig å si om hvordan jeg liker den og venter med det til jeg er bedre kjent med boka.

De planlagt bøkene på leselista er som i forrige uke, og det er; Damen i proseccotåken av Lene Lauritsen Kjølner og Bastarden av Tonny Gulløv, men håper det blir en mer effektiv uke, og at jeg får begynt på begge to.

Som mål for denne uka, håper jeg at blir ferdig med disse bøkene: Those Who Came Before av J.H. Moncrieff, Kleptokratiet av Espen Skjerven og Løpe ulv av Kerstin Ekman. De andre er noe store og trenger mer tid.

Håper da at leseeffektiviteten er på plass som det skal igjen. Må jo få med seg så mange bøker som mulig den siste måneden i året.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar