2. desember 2022

Helgelektyre(568)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Those Who Came Before av J.H. Moncrieff, Scary Stories to Tell in the Dark av Alvin Schwartz, Summer Nights av Hanna Karlzon og Rooms of Wonder av Johanna Basford
, er fra egen boksamling 
Those Who Came Before - J.H. Moncrieff

Kleptokratiet - Espen Skjerven

Den svarte svanen - Ingrid Berglund

 

Favorittårstiden høsten tok slutt den 30. november, som ble erstattet av hvitt landskap. Synd at høsten er over, men klager ikke over vinteren heller. Så lenge det er kaldt og mørketid, er jeg lettet. 😈

Onsdag hørte jeg ferdig denne:


 
Scary Stories to Tell in the Dark - Alvin Schwartz
 
En kultklassiker. Tror den ble bannlyst i sin tid. Det er horror for barn med noen heftige illustrasjoner. Jeg leste fysiske bøkene i 2013. Dette er lydbok med alle tre bøkene i serien. Siden jeg hørte den som lydbok regner jeg den som en bok. Hvis jeg leste alle de tre fysiske bøkene nå, ville jeg ha regnet den som tre bøker. En av fortellerstemmene, er Patton Oswalt, som er kjent fra Kings of Queens Tv - serien.
 
Denne bokserien er nok mer kjent i USA enn i  Norge. Det er korte grøsserfortellinger som er inspirert av forskjellige vandrehistorier, folketro og andre gyseligheter. De har ofte en "sjokkerende" eller vittig poeng. Ikke spesielt grøssende for voksne, men nostalgisk og selv er jeg svake for slike historier. Kunne ha tenkt meg å lese flere lignende bøker.
 
Boksserien ble filmatisert i 2019 og er regissert av André Øvredal. Har selv ikke sett filmen ennå. Venter litt med det siden jeg liker bøkene så godt. 
 
Lydbokinnlesere: Patton Oswalt, Melissa McBride, og Alex Btightman
Spilletetid: 4t 12m

 
Onsdagskvelden leste jeg ut denne:
 
 
Blodmåne - Jo Nesbø
 
Det tok meg noen uker å lese ferdig denne da det ikke er en av hovedbøkene mine og at jeg leser flere bøker "samtidig". Men i går kom jeg altså til siste side. Som kjent er jeg ikke Nesbø/Hole fan og jeg har lest bøkene av Nesbø noe av og på, både Hole serien og andre bøker. 
 
Blodmåne er bok nummer tretten om Harry Hole. Harry Hole er som vanlig en ødelagt mann. Han er i Los Angeles for å drikke vekk sin store sorg. Han blir kontaktet av noen som trenger hans hjelp. En mektig mann er i nød fordi to jenter som skal ha vært på fest hos ham blir funnet døde, og det ser ut til at de er blitt drept på en brutal måte. Jentene blir heller ikke funnet samtidig. Mannen er interessert i å sette Hole på saken for å renvaske seg. Hole virker kanskje ikke interessert med det første, men da en person som betyr en del for ham, blir tatt som gissel, føler han at han ikke har noe valg enn å ta saken, og reise til Norge.

Andre bøker har jeg ikke blitt ferdig med ennå.

Those Who Came before. Horror. Utgitt i 2019.
I helga skal jeg lese videre i Those Who Came Before av J.H. Moncrieff. Den er om to kjærestepar som er på campingtur for en helg før de eventuelt skal begynne på college. Campingområdet er egentlig stengt, men de sniker seg inn likevel og finner et lite avsideliggende sted. Neste morgen våkner Reese som den eneste overlevende, mens andre ser slaktet på en voldsom måte. Selv har hhan ikke merket noen ting gjennom natta, og politiet blir koblet inn i saken. 
 
Kleptokratiet. Krim. Utgitt i 2022.
Tredje bok om Tom Grayston, som nå jobber for Kripos. To kvinner skal ha opplevd noe traumatisk i en lelighet de deler i Kongo, og noen skal ha blitt drept. Tom har med seg noen menn dit for å diskutere saken, noe som er alt annet enn enkelt, da folka de har møte med, er alt annet enn samarbeidsvillige.Tom liker heller ikke tanken på at kvinnene blir igjen i Kongo fordi de brenner for jobbene sine.
 
Den svarte svanen. Krim. Utgitt i 2022.
Første bok av Berglund jeg kommer til å lese, så det blir spennende. Aner ikke noe om boka, så skriver ikke om handling før jeg blir kjent med den. Liker å begynne helt uvitende om en bok. Men coveret er herlig, da.


Siden sist helg har jeg fargelagt dette:


Motivet er fra denne boka:

 
Summer Nights - Hanna Karlzon
 
 

 

 Motivet  er fra denne boka:
 
 
 
Rooms of Wonder - Johanna Basford
 
 God helg.

Ukas låt: Werewolf - Motionless in White

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar