17. september 2022

Helgelektyre(557)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Shadow Flicker av Gregory Bastianelli, er fra egen boksamling



Der krepsene synger - Delia Owens

Shadow Flicker - Gregory Bastianelli

Ikke la de døde komme hit - Steinholm & Furmark

 

Det har vært lite innlegg denne uka og det har sin årsak. Min bærbare pc gikk i svart, eieren også, og den har takket for seg for godt. Men fra spøk til alvor. Heldigvis har jeg en robust stasjonær pc som jeg kjøpte i 2013 som holder seg godt. Jeg trengte noen dager fra pc for å kjøle meg ned fordi det er surt å være nesten ferdig med et innlegg, og så forsvinner det i det øyeblikket den bærbare pc en døde. Selv foretrekker jeg stasjonær pc på grunn av gaming og tåler mer, men har brukt bærbar pc mest til skriving. Håper denne varer i enda flere år for jeg og tekniske problemer går jo så godt overens.😈

Derfor er månedens bokanbefaling for august noe forsinket. Den kommer enten i helga eller tidlig neste uke.

Men det har blitt en del lesing. 

Onsdag leste jeg ut denne:

 
Dronen - Unni Lindell

Bok nummer to om Marian Dahle. Likte Jeg vet hvor du bor litt bedre enn denne. Synes sakene i begge Marian Dahle er noe tamt og uengasjerende. 

Dem er om kvinner som blir angrepet og myrdet mens de overnatter i telt. Høres ut som en slasher fra 80-tallet og derfor jeg ville lese denne. Hørte den på lydbok og Ane Dahl Torp som lydbokinnleser. Cato er fremdeles i bakgrunnen siden dette er en ny serie om Marian Dahle. Hun har hunden Birka som begynner å bli gammel og hun er sammen med Heine, men i boka begynner forholdet å bli noe trøblete. Litt frem og tilbake. Kommer han til å bli værende? Samtidig opplever Marian noe utrolig trist, men likevel må hun prøve å konsentrere seg om jobben.

Helt ok krim, men som nevnt ble jeg ikke helt engasjert, men Ane Dahl Torp var behagelig å høre på, og likte at Unni Lindell leste forordet selv. Det føltes mer ekte. Likte balansen mellom jobb og privatliv i boka, men fremdeles liker jeg nok Cato Isaksen bedre enn Marian Dahle.

Anmeldelse kommer.

I en del dager har jeg lest Der krepsene synger av Delia Owens som er en populær bok de siste årene, og nå er den filmatisert. Har ikke avskrevet filmen for godt, men boka fristet mer, og tenkte det var en fin tid å lese den siden filmen kom på kino for ikke lenge siden. Kommer muligens til å se den senere om noen år.

Men boka er slett ikke verst. Den er om en familie som er i oppløsnning og de får ofte oppleve. De eldste søskenene til Kya har dratt for faren deres er ofte sint og voldelig. Da moren hennes til slutt drar, drar også broren til Kya etterpå, han hun har vært nærmest knyttet til. Kya blir alene i dagesvis mens faren blir ofte borte i lange perioder. Hun må klare seg med lite penger og overleve av ren vilje. Samditig er det funnet en død gutt som politiet prøver å finne ut hva som har skjedd med ham.

Ikke en bok der det har skjedd så mye hittil, men jeg liker beskrivelsene. I stykket av boka jeg har lest har nå Kya vokst fra å være sju år til femten år, og synes det er ikke så veldig troverdig at hun hadler, lager mat, og prøver å finne mat selv i så ung alder, men er spent på fortsettelsen. Da tenker jeg på da hun var yngre enn ti år.

Om natta leser jeg Shadow Flicker av Gregory Bastianelli. En av de få av årets horror utgivelser som har fristet. Den er om Oscar som er blitt sendt ut til Kidney Island (morsomt navn på et sted), fordi innbyggerne der som bor nære vindturbinene hevder at de får helseplager av dem, også dyrene er annerledes.

Oscar er ikke ansatt i selskapet som eier vindturbinene, men han blir sendt ut av dem for å gjøre disse undersøkelsene. Så han må prate med mange av innbyggerne som får forskjellige helseplager. De liker heller ikke lyseffektene disse vindturbinene lager, og noen blir også lei av den konstante lyden av dem. Oscar har også andre ting å stri med. Enkelte menn på øya er ikke vennlige overfor gjester og turister, så her får han mye å hanske med. Engasjerende og stemningsfull bok så langt selv om det ikke har vært my horror hittil.

Ved siden av disse skal jeg lese ungdomsboka Ikke la de døde komme hit av Steinholm og Furmark som nylig er utgitt. Det nærmer seg jo Halloween og jeg begynner Halloween sesongen i august, og lar den vare frem til januar. Leser jo en del horror ellers i året, også. 

Den er om en jente som kjører langt og kommer tilfeldig til et hus som ligger øde til. Huset og området virker gammelt og øde. I huset bor det foreldre med en sønn og det virker nesten som om de har ventet på henne og tilbyr henne kveldsmat. Det blir til at hun blir der en stund for å hjelpe til. De er noe sære og gammeldagse da de bare bruker det de dyrker selv. De er også veldig religiøse. Kommer hun til å bli  værende og skjuler de noe for henne?

Litt typisk ungdomsbok, men liker noen av elementene og at de er litt gammeldagse. Er spent på fortsettelsen.

Fargeleggingsdelen utgår denne gang for har problemer med bildestørrelser. Hadde ikke problem med det før nå, så må finne ut av det, hvis ikke blir det helgelektyreinnlegg uten fargelegginger fremover. Jeg og tekniske utfordringer og tekniske feil går jo som nevnt så godt overens. 😈 Tenkte å få til et helgelektyreinnlegg i det minste.

God helg.

Ukas låt: Ghost in the Moon - Avantasia



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar