2. september 2022

Helgelektyre(555)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Tarot fargelegging av Alexia E. Thomson, Imagimorphia av Kerby Rosanes og Magiske eventyr av Johanna Basford, er fra egen boksamling

 



Den som frykter snøen - H.S. Palladino

Den sorte bruden - Anne Elvedal

Sommer i Sandøsund - Lene Lauritsen Kjølner

 

Har ikke blitt ferdig med noen bøker så langt i denne uka, men leser for harde livet. 

Har kommet et godt stykke i alle tre bøkene som er med på bildet ovenfor. Det er en krim for voksne, en paranormal grøsser for ungdom og en sommerlig feelgood.

Den som frykter snøen av Palladino ble utgitt tidligere i år og er en mørk krim om de narkomane. Bjørk blir kontaktet av Azora. Bjørk vil ikke møte henne fordi det ikke føles riktig, men hun bestemmer seg for å møte henne for å si at hun ikke kan ringe henne igjen. Men da hun dukker opp på det avtalte stedet, faller Azora ned fra et tak. Bjørk er sikker på at det ikke er selvmord. Da hun blir kontaktet av politiet, viser de henne et bilde med en beskjed skrevet bapå. Hvordan visste Azora om Bjørks mareritt? Hun har ofte det samme marerittet som hun aldri har fortalt noen. Nå gjør hun sine egne undersøkelser hvor hun spør de narkomane om hva de vet om Azora. Blir hun klokere på Azora etter hennes død og vil hun finne ut hvordan hun visste om marerittene hennes?

Liker den godt, men er ikke overbegeistret.

Om natta leser jeg Den sorte bruden som er bok nummer to i Dødens spill trilogien for ungdom og det er paranormal grøss. Liker at handlingen foregår i Trøndelag. I bok nummer to er det andre karakterer man blir kjent med. Det er noen karakterer med fra første bok, men i en langt yngre versjon da bok nummer to skjer lenger bak i tid. Men hovedkarakterene er noen andre. 

Helene og familien opplever en tøff tid da den unge fostersøsteren hennes forsvinner da hun skal til butikken for å kjøpe is, men kommer aldri tilbake. Helene føler skyld siden hun egentlig skulle være med. Hun er også redd for at fostersøsteren kommer til å kommunisere med henne, da det betyr at hun er død, for Helene kan kommunisere med de døde, og hun har fått streng beskjed om å ikke bruke disse evnene noen gang.

Det går rykter om et åndebrett, men hvor mye sannhet er det i det, og hvem er jenta med svart slør, som Helene har sett?

God oppfølger og det gjør egentlig ikke noe om man har lest første bok, men det anbefales.

I tillegg til disse hovedbøkene skal jeg lese videre i Sommer i Sandøsund av Lene Lauritsen Kjølner som jeg har kommet et godt stykke på vei i. Det er en feelgood med mange underlige karakterer. Den er om Sofie som har mye å styre med. Hun driver bok og kafe, men krangler med softismaskinen som lever sitt eget liv, men heldigvis har hun sin gode mann Francois som minner henne på alt det positive i livet. Folka i gjengen hennes finner gammel kjørety gjemt bak en skjult dør, og de leker seg med idéen om en bokbuss, men er Sofie helt med på det?

Noe teatralsk og musicalaktig handling, men underholdende.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:

Motivet er fra denne boka:


 
Tarot fargelegging - Alexis E. Thomson (Jeg har den norske utgaven)
 

 

Motivene er fra denne boka:

 
Imagimorphia - Kerby Rosanes
 

 
Motivet er fra denne boka:

 
 Magiske eventyr - Johanna Basford

 God helg.

Ukas låt: Gateways - Dimmu Borgir ft. Agnete Kjølsrud (Advarer om blinkende lys)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar