5. september 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Come with Me av Ronald Malfi og Shadow Flicker av Gregory Bastianelli, er fra egen boksamling

 
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Come with Me - Ronald Malfi

Antall leste sider:

890 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Bjørn Beltø: 10 Metusalem - prosjektet - Tom Egeland

Bøker som leses nå:

🕮 Den som frykter snøen - H.S. Palladino
🕮  Den sorte bruden - Anne Elvedal
🕮 Aftentid og morgengry - Ken Follett
🕮 Sommer i Sandøsund - Lene Lauritsen Kjølner
🕮 Køen - Vladimir Sorokin

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Shadow Flicker - Gregory Bastianelli
⃞    Der krepsene synger - Delia Owens

Jeg har bare blitt ferdig med en bok i hele september og det er Come with Me av Ronald Malfi. Den ble ferdiglest i går og det er horror som ble utgitt i fjor. Det er min første bok av Malfi. Er ikke helt overbegeistret over den som mange er, men det er en god bok.

Den er om Aaron Decker som er i sorg fordi han har nettopp mistet sin kone Allison i en tragedie. Hun ble skutt og drept mens hun var innom et stripesenter. En ung mann oppsøkte en ekskjæreste for å ta hevn, og Allison prøvde å forhindre ham i å skade enda flere. Mens Aaron prøver å bearbeide sorgen over henne, begynner han å grave i tingene hennes. Han oppdager spor og et prosjekt som hun aldri har fortalt ham om, og før han vet ordet av det, tar han opp dette hemmelige prosjektet etter henne som tar en svært mørk vending. Kjente han henne egentlig i det hele tatt?

En noe vag beskrivelse, men dette er en typisk bok man bør helst vite så lite om før man leser den selv. Spennende og fascinerende, men savnet mer horror.

Jeg leser fremdeles Den som frykter snøen av H.S. Palladino som ble utgitt i år. Den er interessant, men også noe treg. Bjørk Ishdal jobbet tidligere for Kripos, men etter en hendelse, jobber hun nå som teraput med egen praksis. Hun blir oppringt av noen som heter Azora som ber henne om å møte henne og virker desperat. Bjørk vil ikke, men går med på det bare for å gi henne beskjed om at hun ikke kan ringe henne mer. Men da Bjørk ankommer det avtalte stedet, faller Azora ned fra et tak. Bjørk får aldri vite hva hun ville henne, og gjennom politiet får hun vite om et bilde med en beskjed bakpå. Hvordan vet Azora om marerittene Bjørk alltid har hatt?

Bjørk begynner å snoke i det narkomane miljøet siden Azora selv var avhengig, og hun tror ikke på at det var selvmord. Hvorfor er hun så opptatt av å finne ut mer om Azora? God krim roman, men ikke spesielt troverdig. Kunne også tenkt meg mer uhygge.

I en del netter har jeg lest Den sorte bruden av Anne Elvedal som er bok to i Dødens spill trilogien og det er en sterk trilogi. Det er paranormal grøss for ungdom, men voksne kan fint lese det. Regn med litt romantikk, for det er jo typisk i ungdomsbøker, men bortsett fra det er det en god trilogi. Jeg leste den første boka Dødens spill tidligere i år, og den tredje og siste boka kom ut tidligere i år. Jeg ventet med å lese trilogien til jeg hadde alle bøkene i hus slik at gapene mellom hver bok ikke blir så store.

Den er om Helene som ser en familie i oppløsning. Fostersøsteren May-Liss forsvinner da hun skal i butikken for å kjøpe is, og da hun ikke kommer tilbake, oppfører familiemedlemmene seg på forskjellige måter da folk håndterer sorg på hver sin måte. Selv slutter hun aldri å lete og hun blir oppmerksom på en jente i svart kjole og slør som hun stadig blir oppsøkt av. Hvem er hun og hva vil hun? Samtidig er Helene redd for å kommunisere med de døde da hun har fått streng beskjed om å la være.

Spennnende og interessant oppfølger.

I en del uker har jeg lest Sommer i Sandøsund av Lene Lauritsen Kjølner. Den er noe langdryg, men underholdende. Den er om Sofie som har en travel sommer foran seg og samtidig er det veldig varmt. Hun driver en kombinasjon av bok og kafé sammen med venninnen Linn og de er begge forelsket og har et godt forhold til mennnene sine. En dag kommer noen over en skjult dør, og bak den skjulte døra befinner det seg et gammelt kjøretøy. Noen kommer på å gjøre den om til en slags bokbuss. Resten av vennegjengen er oppglødd av idéen, men ikke Sofie av en eller annen grunn. Kommer hun til å bli overtalt? Samtidig planlegges det en storslått 90-års dag.

Litt vel mye romantikk for min del, men overlever nok og liker miljøet i boka, selv om det er noe musicalaktig over det.

Sammen med en annenn bokblogger leser jeg Køen av Vladimir Sorokin, og vi har lest mange bøker sammen. Mening og handling sparer jeg til anmeldelsen. Det samme med Aftentid og morgengry av Ken Follett. Den også sparer jeg mening og handling om til anmeldelsen, da det er en stor bok og en bok jeg leser litt når jeg vil i.

Blir nok ferdig med både Den sorte bruden og Den som frykter snøen i denne uka, da jeg ikke har mange sider igjen. De neste bøkene på leselista er: Shadow Flicker av Gregory Bastianelli som er en horror som ble utgitt i juni i år, og som jeg ikke vet noen ting om. Den andre er Der krepsene synger av Delia Owens. En bok som jeg har hørt mye om de siste årene, og som nå har blitt filmatisert. Etter å ha sett filmtraileren, er jeg nok mer interessert i boka enn i filmen.

Nå som det er september, hadde jeg håpet på mer høst, men da ble det mer sommerlig, selvfølgelig, men håper det snur snart, for jeg er lei av sommer.😈

2 kommentarer:

  1. Fin oppsummering, Ina! Jeg ble nysgjerrig på Come with Me, så jeg gleder meg til anmeldelsen av den :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Prøver å holde styr på oppsumerringene. =) Tror du vil like Come with Me hvis du liker seriemorder horror. Ingen ny favoritt, men den var slett ikke verst. =)

      Slett