26. august 2022

Helgelektyre(554)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Summer Nights av Hanna Karlzon, Imagimorphia av Kerby Rosanes og Magiske eventyr av Johanna Basford,  er fra egen boksamling




Den som frykter snøen - H.S. Palladino

Den sorte bruden - Anne Elvedal

Sommer i Sandøsund - Lene Lauritsen Kjølner


I dag leste jeg ut denne:


 
Langsom ild - Paula Hawkins

Litt overrasket over denne, da mener jeg ikke om slutten eller noe i den duren, men med tanke på at jeg ikke likte Piken på toget i det hele tatt. Syntes denne hadde bedre karakterer som var fengslende å lese om og et spesielt plot. Skjønner godt at noen ikke liker den for den er jo ikke troverdig, men så er det jo en psykologisk thriller. Psykologiske thrillere er sjeldent troverdige, og syntes at karakterene var noe livlige.

Den er om en mann som blir funnet myrdet i en husbåt og liket blir oppdaget av en kvinne som bor i husbåten ved siden av. Samtidig blir man kjent med Laura, som har sitt å slite med. Hun ble skadet som ung jente i en ulykke, og føler hele tiden at sumfunnet er i mot henne. Man blir også kjent med tanten til mannen som ble myrdet. Hun vet at søsteren og ham ikke har hatt et lett mor og sønn forhold. Hun har også sin fortid å bearbeide. Har disse karakterene noe til felles? Vil de noen gang møtes i denne handlingen og kommer politiet til å finne ut hvem som drepte Daniel?

Handlignen er forutsigbar, så det var ikke det som var spennende, men karakterene og deres væremåte. Det var lett å bli sugd inn i boka. Har lest mange psykologiske thrillere som har vært litt tamme i det siste, så det var godt å lese noe fra den sjangeren som var engasjerende til en forandring.

Om natta leser jeg Den sorte bruden av Anne Elvedal som er andre bok i Dødens spill trilogien. Det er paranormal grøss hvor handlingen er lagt til i Hommelvik i Trøndelag. Litt morsomt med grøss på trøndersk jord. Det varmer mitt horror hjerte. I denne boka er det andre karakterer man møter. Handlingen er lagt til før karakterenes sin tid i den første boka. Den er om Helene som hører stemmer fra de døde, men har fått streng beskjed om å ikke kommunisere med dem. Hennes unge fostersøster forsvinner en dag hun skal kjøpe is, og det går rykter om et åndebrett. Er det en sammenheng?

Spennende også for oss voksne. Selv om det er noe forutsigbart, liker jeg den modne fortellerstemmen som er både tøff og kreativ. Jeg liker bøker med overnaturlige elementer, så jeg kjeder meg ikke så langt.

En bok som jeg leser litt av og på med tanke på at jeg leser i litt i forskjellige bøker, er Sommer i Sandøsund av Lene Lauritsen Kjølner og liker den bedre enn forventet. Delen jeg ikke er interessert i er følelsene mellom to karakterer for er ikke interessert i å lese om romantikk og følelser. Ikke at jeg ikke tåler det, men synes bare det er kjedelig, og derfor jeg holder meg unna rene romantiske bøker. Men heldigvis er det ikke for mye av det. Mer om handling og mening kommer i anmeldelsen. Dette er en stor bok på over fem hundre sider, og kommer ikke til å gjenta handling hver uke. Det er bare kjedelig i lengden. Man må ha litt spenning også.

Min nye bok i helga blir Den som frykter snøen av H.S. Palladino. En bok jeg har vært nysgjerrig på  i flere måneder, men har ingen snøring på hva den handler om. Jeg liker å vite så lite om en bok på forhånd. Det passer meg bedre. 😈

Om jeg blir ferdig med noen bøker i helga, er jeg usikker på. Det gjenstår å se. Leser ikke så fort.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:


Motivene er fra denne boka:


 
Summer Nights - Hanna Karlzon


Motivene er fra denne boka:


 
Imagimorphia - Kerby Rosanes



Motivene er fra denne boka:

 
Magiske eventyr - Johanna Basford

God helg.

Ukas låt: Crossing a Line - Mike Shinoda

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar