1. august 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Good House av Tananarive Due, er fra egen boksamling 

 
 
 
 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Blodskam - Per Becker
Aldri - Ken Follett
✔  Siste spiker - Stefan Ahnhem

Antall leste sider:

686 sider

Bøker som ble anmelt i forrige uke:

🖉 Nytt blikk på det gamle Egypt - Anders Bettum
🖉 The Book of Accidents - Chuck Wendig

Bøker som leses nå:

🕮 En konges ætt - Tonny Gulløv
🕮 The Good House - Tananarive Due
🕮 Aftentid og morgengry - Ken Follett
🕮 Metusalem-prosjektet - Tom Egeland
🕮 Win - Harlan Coben

Planlagte bøker denne uka:

Langsom ild - Paula Hawkins
Den sorte bruden - Anne Elvedal

Forrige uke ble en liten lesemaraton for å skvise inn flere bøker i juli, siden jeg hadde blitt ferdig med så få, så jeg konsentrerte meg om å ta igjen det. Sånn er det når juli har vært preget av en lang dårlig leselyst fest.

Torsdag leste jeg ut Blodskam av Per Becker som handler om søskenbånd og uheldige forhold. Katrine Kaspersen er ung, men har allerede rukket å gi ut en bok. Hun er frilansjournalist, men siden frilansyrket er hardt, jobber hun i barnehage ved siden av for å få verden til å gå rundt. Broren hennes er pastor og homofil. Bare Katrine vet at han er homofil. Han skjuler det for foreldrene sine fordi de kan være strenge og gammeldagse. I det siste har Katrine vært i et kort forhold med Stein Fjell, som er en ekskjæreste av hennes gode venn, Linda. Stein, broren og en venn av broren, gjør noe som gjør at Stein er nødt til å flykte. Det blir en katt og mus lek med ham og politiet.

Dette er en krimbok om homofobi, der handlingen er lagt til i 1996 og folk visste svært lite om hiv. Interessante temaer og karakterer, men ble ikke helt fengslet av handlingen. Det ble for røverhistorie aktig med Stein Fjell

Natt til søndag kl. 00:50 i norsk tid, leste jeg ut Aldri av Ken Follett. Egentlig er det The Good House som er nattboka mi, men siden jeg hadde under førti sider igjen av Aldri, var det like greit å lese den ferdig. Det er en bok på over seks hundre sider og det tok meg nesten to måneder å lese den ut.

De tre første hundre sidene var noe harde og seige å komme seg gjennom, men de siste tre hundre sidene gikk nesten av seg selv. Boka har et svært interessant tema og Folletts skrivemåte var heldigvis ikke så tørr som jeg kanskje forventet. Dette er tross alt min første bok av ham.

I Aldri møter man mange menneskeskjebner og USA har denne gang en kvinnelig president. På grunn av trusler fra forskjellige kanter, er det store spørsmålet om DEFCON 1 skjer eller ikke, nemlig atmokrig. Som sagt, noe seig start, men interessant fra midtpartiet og til de siste sidene.

Søndagskvelden leste jeg ut Siste spiker av Stefan Ahnhem. Dette er også min første bok av ham, og det gir et godt førsteinntrykk. Det er ingen realistisk krim, men mørkt og fengslende. Det er sjette bok om Fabian Risk og det gjorde noe ikke for min del at jeg ikke har lest de tidligere bøkene i serien. Den er om Fabian Risk som får svært dårlige nyheter som rammer hele familien. Selv føler han på seg at det ikke er noe som stemmer og gjør sine egne undersøkelser. Han tenker ikke klart og derfor bryr seg ikke om konsekvensene.

Jeg har også lest videre i Win av Harlan Coben, og den tar litt lengre tid enn jeg trodde, men det gjør ikke noe. Det er første bok i en ny serie om Win som er rik, liker vakre damer og er ikke redd for å vise at han har penger. Det er ikke en karakter for alle da han er noe klysete, men synes han er festlig å lese om. Han blir fraktet til en takleilighet til en død mann. I den dødes leilighet er det funnet et berømt maleri som er stjålet fra Wins familie og i tillegg er det blitt funnet en koffert med hans initialer på som forsvant for mange år siden. Win er sikker på at den døde var en av kidnapperne til søskenbarnet hans Patricia, som opplevde marerittet i en hytte før hun klarte å flykte etter fem måneder. Win begynner å gjøre sin egne undersøkelser om hennes kidnappere for å renvaske seg selv, og kanskje gi Patricia fred.

Noe småvoldelig og humoristisk thriller med mørke hemmeligheter.

Om natta leser jeg The Good House av Tananarive Due. Selv om den ble utgitt i 2003, holder den seg godt og Due skriver svært sofistikert til horror å være. Den er om Angela Toussaint som har oppelvd nok sorg og hun er oppvokst i et hus som lokalbefolkningen kjenner til som The Good House. Hun skal dra tilbake til huset i noen dager og med seg har hun en berømt skuespillervenninne. Til tross for noen vonde opplevelser i huset, skal hun tilbringe noen dager der for å bestemme seg om hun skal selge huset eller ikke. Hun rekker ikke å være der lenge før mørke ting begynner å skje ...

Liker den voksne tonen som Due bruker og at man blir godt kjent med karakterene. Kjeder meg ikke.

I de nærmeste dagene skal jeg lese videre i En konges ætt av Tonny Gulløv, Metusalem - prosjektet av Tom Egeland, Win av Harlan Coben og Aftentid og morgengry av Ken Follett. Aldri av samme forfatter var på over seks hundre sider som jeg brukte nesten to måneder på. Aftentid og morgengry er på over sju hundre sider og den bruker jeg sikkert tre måneder på. Det gjør meg ikke noe. Jeg liker store bøker og har en del av dem, så derfor jeg har bestemt meg for å få med meg dem også.

Det neste jeg skal lese hvis jeg blir ferdig med noen i løpet av uka er, Langsom ild av Paula Hawkins som ble utgitt på norsk i fjor, og Den sorte bruden av Anne Elvedal som ble utgitt også i fjor. Det er andre bok i Dødens spill trilogien, som er paranormal grøss for ungdom.

Håper at august blir mer produktiv enn det hele juli var.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar