15. juli 2022

Helgelektyre(448)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
En verden av verdener av Kerby Rosanes, Tarot fargelegging av Alexis E. Thomson og Magiske eventyr av Johanna Basford,  er fra egen boksamling




 
En konges ætt - Tonny Gulløv

Dr. Gisleson og hans pasienter - Torgrim Sørnes

Blodskam - Per Becker


I natt leste jeg ut denne:


 
Nytt blikk på det gamle Egypt - Anders Bettum

En bok som tok noe tid å komme seg gjennom siden det er en faktabok, og man vil jo gjerne få med seg det man lærer. Her lærte man både om nye ting og frisket opp ting man nesten hadde glemt. Har alltid vært interessert i Egypt.

Man lærer ikke bare om pyramider og farao, men om språkutvikling, religion, sosial status, hverdagsliv og mye mer. Boka kan kanskje ved første inntrykk se noe pensum aktig og tung ut, men det er den ikke. Den er veldig interessant og lettlest.
 
Jeg har ikke lest i En konges ætt av Tonny Gulløv de to siste dagene og det har ikke vært noen grunn til det. Har bare prioritert noen andre bøker.  Sier ikke noe om boka da det er en oppfølger i en vikingsaga som bør leses i riktig rekkefølge, så utsetter det til anmeldelsen. Grunnen er at det er en stor bok jeg kommer til å bruke en del tid på. Vil unngå altfor mange gjentakelser hver uke.

For noen dager siden begynte jeg så vidt på en krim som ble utgitt i fjor og som er noe ukjent. Det er Blodskam av Per Becker. Jeg har ikke kommet langt i den, men handlingen er fra 1996 og handler om Kristiansand som avskyr homofile (i boka). En ung mann er homofil og har ikke sagt det til foreldrene sine, for han vet spesielt hvordan faren kommer til å reagere. Spennende tematikk så langt. Men som sagt, har ikke kommet langt i den og har ikke blitt godt nok kjent med boka for å utdype videre. Men liker fortellerstemmmen.
 
I natt skal jeg begynne på enda en norsk bok og det er: Dr. Gisleson og hans pasienter av Torgrim Sørnes som ble utgitt i fjor. Jeg liker true crime, både på skjerm og papir. Det er spennende. Han var kanskje ikke kjent, men han var fra Island og var Buskeruds første fylkeslege og beryktet for å være svært ufyselig. Så det blir nok interessant lesing. Har ikke hørt om ham før selv. Har lest en bok av Sørnes tidligere og det er Bøddel for noen år siden. Så greit med litt norsk true crime også, ikke bare amerikansk true crime. Ja takk, begge deler.
 
Det er da bøkene jeg skal konsentrere meg om i helga. Litt dansk og norsk litteratur. 😈
 
Siden sist helg har jeg fargelagt dette)
 
(Motiv jeg er ferdig med):



Motivene er fra denne boka:

 
En verden av verdener - Kerby Rosanes


Motivet er fra denne boka:

 
Tarot fargelegging - Alexis E. Thomson (Jeg har den norske utgaven)
 

 

Motivene er fra denne boka:

 
Magiske eventyr - Johanna Basford

God helg. 
 
Ukas låt: Do I Wanna Know - Arctic Monkeys

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar