9. mai 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Book of Accidents av Chuck Wendig, A Head Full of Ghosts av Paul Tremblay, er fra egen boksamling
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

A Head Full of Ghosts - Paul Tremblay
Blüchers hemmelighet - Alexander Løken

Antall leste sider:

570 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

 🖉 Rødt kort - Kurt Aust
 🖉  Død hvis du ikke ... - Peter James

Bøker som leses nå:

🕮 Dalen - Bernard Minier
🕮 En nasjon i sjakk - Johan Høst
🕮 Aldri - Ken Follett
🕮 The Book of Accidents - Chuck Wendig

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Åndenød - Amy McCulloch
⃞   Sykkeleventyret - Ishbel Holmes

I forrige uke ble to veldig forskjellige bøker lest. Den første var en horror bok for voksne og den andre var en grøsser for barn. Jeg mener horror er for voknse, og selv om horror og grøsser er samme begrep, passer ordet grøsser bedre for barn. Kanskje rart, men det er mitt syn på det. Den første boka jeg leste ut var A Head Full of Ghosts av Paul Tremblay som ble utgitt i 2015, og den andre var Blüchers hemmelighet av Alexander Løken. Den ble utgitt i år. Jeg har lest en bok av begge to tidligere.

A Head Full of Ghosts er om en familie på fire som er i oppløsning. Marjorie er syk og hun får behandling, men det ser ikke ut til å virke. Ingen vet helt hva som er galt med henne. Hun sier og gjør ting som skremmer resten av familien. De har også økonomiske vansker på grunn av behandlingene. De involverer en prest, og gjennom et Tv-program som heter The Posession, lages det en dokumentarserie om familien. Er jenta besatt av en demon, eller er det egentlig hun i familien som er syk? Handlingen blir fortalt gjennom et barneperspektiv, nemlig lillesøsteren Merry på åtte år. Det var kanskje det jeg likte minst med boka. Syntes hun ikke var helt troverdig som åtteåring. Jeg likte heller ikke blogginnnlegggene skrevet av en jente som beskriver episodene i The Possession serien. Men A head Full of Ghosts inneholdt en av de beste avslutninge jeg har lest. Det ern sånn slutt som sitter i flere dager etter at boka er lest. Bare synd at jeg ikke likte fortellerstemmen fra et barneperspektiv så godt. Syntes dessverre at Merry var noe slitsom i lengden. Så likte The Cabin at the End of the World av Tremblay bedre.

I går leste jeg ut Blüchers hemmelighet. Jeg brukte en dag på den siden den var på bare 141 sider, så veldig kort og lettlest. Men av og til er det nettopp det man trenger, siden jeg fremdeles har litt lav leselyst, men det er ikke bare da jeg leser barnebøker. Det er noe jeg leser ellers også.

Den er om en mor som tar med de tre barna sine, Finn, Gustav og Kit på hytta en helg, men faren blir ikke med. På hytta opplever Kit merkelige ting. Jente som forsvinner utenfor hytta, og fottrinn inne i hytta. Kit finner ut at både moren og mormoren også har opplevd rare ting på hytta. Naboen ved siden av hytta er en merkelig skrøne. En amerikaner som har bodd lenge i Norge og det sies at han har jobbet for CIA. Kit får vite at de merkelige tingene hun opplever, kan ha noe å gjøre med noe som skjuler seg under vannet, men hvordan er det mulig?

Hverken originalt eller grøssende, men underholdende og levende beskrivelser. Kjedet meg ikke med denne.

En annen bok jeg ikke kjeder meg med er Dalen av Bernard Minier som er sjette bok om Martin Servaz. Har ikke lest Hvis helvete var av is. og En sang for druknede sjeler, men de andre i serien. Så den er ikke så hullete som de andre serien jeg har lest i det siste. Selv er jeg ikke nøye på rekkefølge, i hvert fall ikke krimserier, som er veldig lett å få med seg uansett.

Den er om godeste Martin Servaz som er suspendert. Han er jo kjent for å kjøre sitt eget løp når han er i jobbmodus. Men likevel havner han i en etterforskning da han midt på natta mottar en mystisk telefon fra en person han ikke har hørt fra på åtte år. Han drar til skogs hvor telefonoppringningen kom fra, og er fast bestemt på å finne denne personen. Samtidig har det skjedd drap i det samme området, i nærheten av et kloster. Klarer Martin å holde seg unna?

Minier skriver fremdeles mørkt og godt. Liker at spøkelser fra fortiden dukker opp.

En bok jeg sliter med er En nasjon i sjakk av Johan Høst. Sliter ikke med å forstå den, men den blir for røverhistorie for meg, og da blir det noe slitsomt. Jeg liker sjakk og følger med når det er sjakkturnerninger på Tv, men er ikke like interessert i det i bokformat. Det blir ikke helt det samme. Synes at En nasjon i sjakk er mer komedieaktig enn en thriller.

Den er om statsminister og en av livvaktene hans som er forsvunnet, og det arrangeres et sjakkparti av terroristen. Det spilles ikke om brikker, men om menneskeliv. Det hyres inn en profesjonell sjakkspiller, men vil det hjelpe?

Kreativt plot, men er ikke helt fan av språket eller karakterene.

Jeg har ikke begynt på Aldri av Ken Follett ennå, for i helga ville jeg ha noe lett og heller konsentrere meg mest om bøkene jeg har begynt på, så Aldri skal jeg begynne på i kveld.

Jeg leste videre i The Book of Accidents av Chuck Wendig i helga. Det ble ikke mange sidene, men noen. Sel om ikke mye ble lest, liker jeg boka. Både karakterene og stemningen. Ikke alle vil like karakterene da de kan virke negative, men jeg har ikke noe i mot det. Den er om en familie som flytter for å starte et nytt kapittel. De flytter fra byen og til et mer rolig og avides sted. Huset tilhørte faren til Nate og han skulle få huset for en dollar. Nate har aldri brydd seg om faren sin, og har et litt anstrengt forhold til huset, men velger likevel å gi huset en sjanse. Men vil Nate, Maddie og Oliver få det bedre der, eller kommer de til å angre seg?

Høres kanskje ut som en enkel spøkelseshistorie, men boka besår av flere aspekter enn det jeg har nevnt og som gjør boka veldig interessant.

De neste bøkene på lista er veldig forskjellige bøker det også. Den ene er krim med fjelltopper, kulde og isolasjon, og den andre er en sakprosa om en sykkeltur. Så det blir litt krim og litt fra virkeligheten. Tror kanskje jeg blir ferdig med både En nasjon i sjakk og Dalen i løpet av uka siden jeg er godt i gang med begge. Aldri kommer jeg til å bruke mer tid på siden det er en stor bok og The Book of Accidents leser jeg sammen med en annen bokblogger, og vi liker ikke å ha det travelt med bøkene våre. Det passer meg fint.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar