23. mai 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Book of Accidents av Chuck Wendig og A Head Full of Ghosts av Paul Tremblay, er fra egen boksamling

 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Martin Servaz 6: Dalen - Bernard Minier
Sykkeleventyret: 550 km gjennom Tyrkia med en hund på styret - Ishbel Holmes

Antall leste sider:

754 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉  A Head Full of Ghosts - Paul Tremblay
🖉  Blüchers hemmelighet - Alexander Løken

Bøker som leses nå:

🕮 Rovhjerte - Ulrika Rolfsdotter
🕮 Åndenød - Amy McCulloch
🕮 Aldri - Ken Follett
🕮 The Book of Accidents - Chuck Wendig
🕮 Falskt vitne - Karin Slaughter

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Barnet - Fiona Barton
⃞   Midnattsbiblioteket - Matt Haig

Forrige mandag hadde jeg som mål å lese ferdig Dalen av Bernard Minier og Åndenød av Amy McCulloch, men det var bare skryt. I stedet ble jeg ferdig med Dalen av Minier og Sykkeleventyret av Ishbel Holmes. Dalen er krim som ble utgitt på norsk i år, og sakprosa/reiseboka Sykkeleventyret av Ishbel Holmes ble utgitt på norsk i fjor.

17.mai leste jeg ut Dalen av Minier som jeg brukte nesten to uker på siden den er noe stor. Men synes at bøkene til Minier blir bare bedre og bedre. Ikke alle liker bestialsk krim, men det gjør jeg.

Denne gang er Martin Servaz i trøbbel som vanlig. Han er suspendert og han skal om noen uker i et viktig møte om hans karriere. Om han får fortsette eller ikke. I mellomtiden får han en mystisk telefon midt på natten, og det fører til at han drar til et isolert sted. Et småsted med mye skog, fjell, kloster og få innbyggere. Han forsto at dette var stedet personen prøvde å beskrive i telefonen. En person han ikke har hørt fra på åtte år, og han er besatt på å finne henne. Men turen fører til mer enn bare leting. Et bestialsk mord har skjedd, og Servaz møter på en gammel kjenning. Noe skjer slik at han blir værende der lenger enn planlagt. Da et nytt mord skjer, blir folk nervøse. Klarer Servaz å holde seg unna etterforskningen?

Mørkt og dystert i kjent Minier stil. Jeg leser mer enn gjerne neste bok.

I går ettermiddag leste jeg ut Sykkeleventyret av Ishbel Holmes. Sjeldent at jeg leser sakprosa og reisebøker. Det har litt å si hva det handler om. Hadde det vært om en ren sykkeltur, hadde jeg ikke vært interessert, men ville lese den på grunn av at det var dyr med. Den er om Ishbel og hunden hun kaller Lucy som møtes tilfeldig. Lucy er skadet og livredd, men av en eller annen grunn, velger hun ikke å forlate Ishbels side. Ishbel tror det er umulig å reise videre med en hund på grunn av forskjellige utfordringer, men samvittigheten tar overhånd. Hun får en kasse som hun monterer på sykkelen som hunden kan få sitte i. Boka er om et usikkert menneske og usikker hund, som på en eller annen måte klarer å knytte et bånd til hverandre. I Tyrkia blir hunder sett på som skadedyr av de fleste, noe Ishbel Holmes vil forandre på.

En fin bok om en kvinne som ikke er særlig glad i hunder fra før av, men som blir det, og som beskytter hverandre i utfordringer de møter på veien.

I nesten en uke har jeg lest Åndenød av Amy McCulloch og synes den er underholdende. Den er om journalist og blogger Cecily Wong som begir seg ut på ukjent terreng. Hun er nødt til å bestige Manaslu hvis hun skal få et intervju med den legendariske klatreren, Charles McVeigh. Hun skal heldigvis ikke bestige toppen alene, men vil hun klare det? Hun har satset alt av penger og kjæresteforhold på grunn av dette oppdraget. Hun kan ikke feile. Men da en mann blir funnet død, kan hun ikke forstå at de andre på teamet er innstilt på å fullføre oppdraget.

Liker bøker om kulde og isolasjon, og kjeder meg ikke med denne.

I akkurat en uke har jeg lest Falskt vitne av Karin Slaughter. Den er ikke dårlig, bare litt stor, og jeg foretrekker store bøker, og Karin Slaughter svikter ikke nå heller. Det er noe med skrivingen hennes som gir et fint driv, og karakterene hennes er ofte fengslende. Det er de også i Falskt vitne som er om spesielle søstre. Den er litt fiffig. Noe skjedde for tjue år siden som søstrene har holdt hemmelig siden, men Leigh blir satt på prøve da hun får en velstående klient som velger henne som forsvarsadvokat. Det er en mann som skal ha kjent henne for tjue år siden, og hun er redd han kjenner til historien til det hun og søsteren har gjort.

Spennende, godt driv og det er hele tiden noe som skjer. Litt masete dette med covid greiene. Ikke at covid gjør meg stresset, men litt masete når bruk av maske og håndsprit blir nevnt på hver tredje eller fjerde side. Men ellers liker jeg boka svært godt. Boka ble utgitt på norsk i fjor.

Jeg leser også boka Aldri av Ken Follett, men siden det er en bok jeg leser av og på, og som er noe stor, kommer jeg ikke til å skrive om den hver mandag og fredag når jeg har oppsummeringsinnlegg, fordi det kan bli noe kjedelig i lengden, og venter heller med det til anmeldelsen.

I helga leste jeg videre i The Book of Accidents av Chuck Wendig, som jeg leser sammen med en annenn bokblogger. Det er horror som ble utgitt i fjor. Den er om en familie på tre som ønsker en forandring, men er forandringer ofte det beste? Nate får kjøpe farens hus for en dollar hvis han ønsker det. Han og faren har alltid hatt et anstrengt forhold og etter farens død, føler Nate akkruat det samme. Men etter litt pushing fra Maddie og tenåringssønnen Oliver, går han med på å kjøpe farens hus som ligger mer øde til enn det de er vant til, og de får en sjanse til å komme seg vekk fra storbyen. Men flyttingen blir kanskje ikke så idyllisk som familien hadde håpet på. Faren sliter noe med å tilpasse seg i en ny jobb og føler seg ikke helt hjemme i huset, Maddie føler at det er noe rart med kustverkene hennes, og Oliver får en hard start på sin nye skole. Vil ting etter hvert gå seg til?

Sære karakterer og underlige hendelser som jeg liker. Så liker boka godt så langt.

I dag begynte jeg på en svensk krim som ble utgitt på norsk i år og det er: Rovhjerte av Ulrika Rolfsdotter. Venter med å beskrive handling og mening til fredagsinnlegget når jeg har blitt bedre kjent med boka, men har sansen for fortellerstemmen.

Har som mål å bli ferdig med Rovhjerte og Åndenød i løpet av uka, og kanskje Falskt vitne. Får se an med Falskt vitne siden den er noe stor. De neste bøkene på leseplanen utover er: Barnet av Fiona Barton og Midnattsbiblioteket av Matt Haig. Så det blir en variert leseuke.

I de siste ukene har jeg fulgt med på rettsaken til Johnny Depp og Amber Heard. Er ingen fan av noen av dem, men en rettssak er en rettssak og det er ikke ofte det blir sendt direkte. Det er noe jeg er interessert i, så har fulgt med på alt. Det er spennende.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar