27. desember 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Stand av Stephen King, Wide Sargasso Sea av Jean Rhys, er fra egen boksamling
 

 
Bøker som lest i forrige uke:

Hjerteknuseren - Anne B. Ragde

Antall leste sider:

544 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Ulven - Samuel Bjørk
🖉 Hjerteknuseren - Anne B. Ragde

Bøker som leses nå

🕮 Satans sommer - Kim Faber & Janni Pedersen
🕮 Adventskalenderen - Siri Østli
🕮 The Stand - Stephen King
🕮 Wide Sargasso Sea - Jean Rhys

Planlagte bøker:

⃞   Heksejakten - Stacey Halls
⃞   Alt som ble borte - Julia Phillips

Siden 11. desember har jeg lest Satans sommer av Kim Faber og Janni Pedersen, og grunnen er at den er ganske treig. Det gjør meg ikke noe at en bok er stor, for jeg foretrekker store bøker å dykke inn i, men det er så mange repepetive samtaler mellom mange forskjellige personer, at det er lite fremdrift ting. Derfor det ikke frister å lese i denne og at det går så tregt. Jeg ble ikke ferdig i helga, men har som mål å bli ferdig med den i år. Det frister bare ikke å plukke den opp, noe som er synd for jeg liker både coveret og tittelen.

Den er om et offer som blir funnet skutt og drept i en park. Etterforsker Martin Juncker kjenner til den døde som var en advokat. Likevel får han godkjennelse til å jobbe videre med saken. Martin Juncker bor alene for tiden siden han og hans kone er separerte for øyeblikket. Hans kone blir kontaktet av en kilde som vet noe om et terrorangrep som skjedde for en stund siden, men skal hun tro på ham?

Boka består av forskjellige saker og stort persongalleri, og derfor er det underlig at den er noe kjedelig. Vet at kjedelig ikke er et godt nok ord, men det er det beste beskrivende ordet jeg kan komme på i skrivende stund. Det er noe ujevnt og trått over det hele.

Om natta leser jeg en julebok som jeg ikke er så veldig begeistret over. Det er Adventskalenderen av Siri Østli. Den er om Fie som får sjokk fordi mannen vil gå fra henne. De har både jobbet sammen og vært sammmen i hele hennes voksne liv. Han har jøpt en loftsleilighet til henne, bare for å bli kvitt henne. Den nye tilværelsen er vanskelig og utfordrende, noe som er forståelig. Hennes søster bestemmer seg for å gi henne et prosjekt, nemlig en adventskalender. Ikke hver dag, men underveis får Fie oppgaver hun er nødt til å utføre, men er hun i stand til å klare det etter den store omveltningen?

Boka er en typisk feel-good roman, men liker ikke forklaringer i parentes som ofte oppstår i teksten. Det dreper både flyt og humor.

I helga kom jeg meg et stykke iThe Stand av Stephen King. Så det er godt mulig jeg blir ferdig med den i år, siden jeg har bare 30 sider igjen. Synes fremdeles ikke at det er Kings beste som mange mener. Jeg liker den, men er ikke overbegeistret. Så gleder meg til å begynne på en annen bok av Stephen King etter hvert. Han er og blir min forfatterhelt og min favoritt av ham er fremdeles Pet Sematary.

Sammen med en annen bokblogger leser jeg Wide Sargasso Sea av Jean Rhys. Sier ikke noe om den ennå for har ikke blitt godt nok kjent med boka. Men skal prioritere den i denne uka. Sliter ennå litt med leselysten etter to uker, så hjernen er nok fortsatt i feriemodus og lei av året. Ikke godt å si. Men bruker å få dårlig leselyst fire ganger i året, så det er ikke noe nytt. Leser litt hver dag uansett.

De neste bøkene på leselista er Heksejakten av Stacey Halls. Hadde som håp å begynne på den i forrige uke, men siden Satans sommer er drøy, så jeg må bruke noen få dager til på den først, før jeg blir ferdig. Og jeg håper på å få begynt på Alt som ble borte av Julia Phillips, som jeg har hatt i noen måneder. Vil bli ferdig med de fleste av bøkene jeg har begynt på, før året er omme.

Ellers er det mye snø ute. Det ser nesten ut som et julekort, men det er også det eneste praktiske med snøen.😈

2 kommentarer:

 1. Synd du ikke liker Adventskalenderen så godt, men det er vel ikke din type bok? Jeg likte den godt jeg, akkurat det jeg trengte nå rett før jul.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er nok ikke det. Jeg foretrekker julebøker for barn fremfor for voksne for synes at julebøker for barn føles mindre anstrengt og mindre tilgjort. I julebøker for voksne blir det ofte for romantisert og for mye av det gode. En smule amerikansk.

   Så du likte den nok bedre. Noen ganger går man bare ikke overns med en bok. =)

   Slett