30. juli 2021

Helgelektyre(397)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Stesøster av Jennifer Donnelly, The Queen of the Cicadas av V. Castro og Magiske eventyr av Johanna Basford, er fra egen boksamling 

 Stesøster - Jennifer Donnelly

The Queen of the Cicadas - V. Castro

Søstre: min historie etter Utøya - Mariangela Di Fiore og Cathrine Trønnes Lie

 

Tirsdag leste jeg ut denne:

 

Alt dette raseriet - Cara Hunter

Min første bok av Hunter, men definitivt ikke den siste. Heldigvis har jeg bøkene I mørket og Ingen utvei av henne ulest i hylla for de fristet ikke like mye som denne, men Alt dette raseriet ga mersmak. Synes heller ikke at det gjør noe da det ikke blir lest i kronologisk rekkefølge, for det er med mye bakgrunnstoff om de faste karakterene. De fleste krimbøkene er lett å følge tråden selv om man ikke har lest de i riktig rekkefølge. Er ikke så nøye med det. Spørs litt hvilken sjanger, hva slags serie det er og hvem som har skrevet den, men ellers har jeg ofte startet en bokserie langt ut i serien.

Alt dette raseriet er om hat og en hel del annet. Hunter tar opp et tema som det ikke nevnes så mye i krimbøker, men som er spennende å lese om. Kan ikke si mye mer om tema, for det er en del av krimsaken og mulig oppklaringer underveis.

Det er om en jente som blir funnet sjanglende på en vei og virker noe fjern etter at noe forferdelig skal ha skjedd henne. Det er en drosjesjåfør på veien som oppdager henne og tilbyr henne skyss. Han vil kjøre henne til undersøkelse eller eventuelt til politiet, men jenta nekter. Hun ber ham kjøre henne hjem. Da politiet besøker henne, er hun fåmælt. Hvorfor? En jente i nærheten forsvinner, og denne gang håper de at den fåmælte jenta vil snakke med dem, i tilfelle det er en sammenheng.

Realistisk, intens og spennende krim. Vil gjerne lese mer av Hunter. Du kan lese anmeldelsen her.

Andre bøker har jeg ikke lest ferdig i denne uka for konsentrasjonen har vært på 0,1. Har ikke noe med bøkene å gjøre eller noe annet, men noen ganger frister andre hobbyer mer, men leser hver dag. Er bare ikke en person som liker å lese fra morgen til kveld. 

I noen netter har jeg lest The Queen of the Cicadas av V. Castro og synes den blir bare bedre og bedre. Synd at boka er så kort, derfor jeg drøyer den litt ut for at den skal vare litt lenger. Liker stemningen og at den er så mørk. Det er en bok om nåtid og fortid. I 2019 møter man Belinda som er i bryllup hos sin nærmeste venninne som feires i en noe ekslusiv farm i Alice, Texas. Hun er ikke i humør til bryllupsgreiene for hun er noe deppa, for hun har vært uheldig når det gjelder valg av menn og diverse, og drar dit alene. Men hun møter Hector som eier farmen og det skal ha skjedd noe grusomt der i 1952. En kvinne fra Mexico skal ha jobbet der med andre arbeidere. Denne kvinnen, Milagros, følte seg ikke helt trygg der, for noen av mennene virket ekle og noen av kvinnene er sjalu på henne, og mobber henne. Hevder hun er ute etter mennene deres. Noen på farmen liker henne og støtter henne som en familie, men likevel ønsker hun å dra. Imellomtiden sender hun pengene hjem til hennes familie. Men Milagros rekker ikke å dra vekk fra farmen før hun blir brutalt drept. At hun blir drept er ingen avsløring da det er nevnt bakpå boka. Det er da vandrehistorien The Queen of the Cicadas blir til, som ønsker hevn. 

Belinda synes synd på denne kvinnen og vil gjerne undersøke saken nærmere. Ingen skremmende bok, men den har noen uhyggelige scener og en fascinerende historie. 

Onsdag begynte jeg å lese Stesøster av Jennifer Donelly. Det er en ungdomsbok og en gjenfortelling av Askepott, men fra et annet perspektiv. Er ikke så glad i gjenfortellinger for foretrekker originaler, men noe med denne fristet mer enn andre av mange gjenfortellinger som er blitt gitt ut de siste årene. Det er morsom lesing på en sær måte, men ikke helt min type bok, kjenner jeg.

Den er om Isabelle. Hun og Octavia er stesøstrene til Ella. Som små var de gode venner, men misunnelse har skapt avstand mellom Ella og de to andre. Ella er den vakre, men blir likevel behandlet dårlig av de i familien, men ikke av de utenfor familien, som ser ut til å beundre henne. Da en prins kommer med glasskoen for å finne jenta han forelsket seg i på maskeradeballet, og som mistet glasskoen da hun forsvant, har han som håp å finne henne, når han finner den rette eieren av skoen. Octavia og Isabelle får beskjed av Maman, som moren deres heter, om å skjære av deler av foten deres i håp om å få skoen til å passe. Imellomtiden er Ella innelåst på loftet, slik at prinsen ikke skal få øye på henne. De vet ikke at hun har vært på ballet. Vil en av søstrene klare å lure prinsen til å tro at de er den rette, og vil Ella komme seg ut av loftet før prinsen drar videre? Stort mer har ikke skjedd i boka siden jeg ikke har kommet så langt. Boka er på over fire hundre sider, men veldig lettlest med korte kapitler. Den er ikke morsom eller spennende, men heller småunderholdende, vil jeg si.

I morgen skal jeg begynne på en annen bok og det er Søstre av Mariangela Di Fiore og Cathrine Trønnes Lie. Har ikke lest noen bøker om Utøya tidligere. Men føler det som en plikt å lese minst en bok om det siden det er ti år siden det skjedde. 

Usikker på om jeg blir ferdig med noen av bøkene i løpet av helga, for leser ikke så fort, si, vil jo nyte bøkene også. Men hvis det blir tid til overs, er neste bok: Ryktet går av Lesley Kara, for er i thriller humør for tiden, for det er en stund siden sist jeg har lest en. Horror og thrillere er sjangrene jeg leser mest av, men prøver å skeie ut med andre sjangere også av og til.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:
Motivene er fra denne boka:
 
Magiske eventyr - Johanna Basford

God helg.

Ukas låt: La paura del buio - Måneskin

2 kommentarer:

 1. Skeie ut med andre sjangere ... Du er sjarmerende, Ina :)
  Med det er så digg å lese en GOD thriller ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo takk, prøver å være sjarmerende i alle fall. =)
   Er enig det. Det er gøy når man kommer over de virkelige gode, bare synd de er svært sjeldne. :/

   Slett