29. mars 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Knust av Karin Slaughter, In Darkness, Shadows Breathe, Catherine Cavendish, House of Leaves av Mark Z. Danielewski, Vikaren av Michelle Frances, The Stand av Stephen King, er fra egen boksamling
 

 

 Bøker som ble lest i forrige uke:

Korrektur av et sorgens kapittel - Eivind Riise Hauge
Estragons historier 2: Himmelmannen - Gaute Heivoll

Antall leste sider:

417 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Benny går igjen - Tom Erik Fure
🖉 Korrektur av et sorgens kapittel - Eivind Riise Hauge
🖉 Vikaren - Michelle Frances

Bøker som leses nå:

🕮 In Darkness, Shadows Breathe - Catherine Cavendish
🕮  Heksejakt - Max Seeck 
🕮 House of Leaves- Mark Z. Danielewski

Planlagte bøker denne uka:

⃞   The Stand - Stephen King
⃞   Gjestelisten - Lucy Foley

Forrige tirsdag leste jeg ut Korrektur av et sorgens kapittel av Eivind Riise Hauge som var en god roman. Jeg ble ikke så forelsket i den som noen andre, men det er en rå og vågal bok. Den er om Rorgen som sitter inne nok en gang og han får beskjed fra sin advokat om å skrive fri forklaring. Han får muligens bruk for den som fremføring senere. Dermed er boka skrevet som monlog, en slags indre monolog. Man blir kjent med oppturene og nedturene i Rorgens liv og hans utfordringer. Til tross for alt det vanskelige han har gjennomgått, er han innemllom en alright fyr. Boka opplevdes som både fin og masete. Så glad jeg ga den en sjanse. Skriver ikke så mye mer om den nå siden jeg har skrevet anmeldelse av den tidligere.

I natt leste jeg ut Knust av Karin Slaughter som er en av de bedre krimbøkene jeg har lest på en stund. Hittil har jeg lest enkeltstående thrillere av henne, som har vært knallgode, og hun behersker krimsjangeren veldig godt også. Tror Will Trent serien består av ti bøker i skrivende stund. Den tiende boka The Silent Wife ble utgitt i fjor. Usikker på om jeg skal lese hele serien på engelsk eller norsk. Godt mulig det blir på engelsk.

I Knust er Will Trent i hardt vær og det blir ikke bedre da det viser seg at han må samarbeide med Faith Mitchell. I forrige bok klarte han å gjennomskue en korrupsjon og ingen liker sladrehanker, mens han ville bare gjøre jobben sin. Helt siden da har han blitt synlig utfryst i politimiljøet, og Faith orker ikke tanken på å jobbe med ham, siden moren hennes måtte pensjonere seg tidligere enn planlagt siden hun var en av de skyldige. Likevel har de ikke noe valg.

Denne gang gjelder saken en kidnapping og en mordsak på samme åsted, men hvem er kidnappet og hvem er myrdet? Det er det kinkige og vil ikke utdype det, da det er noe avslørende. I Karin Slaughter bøker er det inngenting som man tror. Til og med når det gjelder et åsted. Trent har dysleksi og har hele tiden skjult det, men har en god evne til å fange opp detaljer når han observerer et åsted. Vil de finne den kidnappede tenåringsjenta før det er for sent? Spennende, noe drama og interessante relasjoner.

I noen dager har jeg lest In Darkness, Shadows Breathe av Catherine Cavendish, som er min andre bok av henne. I fjor leste jeg The Garden of Bewitchment som hadde en stilig atmosfære og noen creepy scener. Liker også In Darkness, Shadows Breathe, men venter med å forklare handlingen til anmeldelsen, siden det er en del overnaturlige hendelser som er litt vrien å forklare på en fornuftig måte. Men liker karakterene og stemningen så langt.

Sammen med en annen bokblogger leser jeg videre i House of Leaves av Mark Z. Danielewski og det er fint at vi bruker tid på denne boka. Ikke bare på grunn av at den er stor, men på grunn av at oppbygningen er unik og kompleks, men liker det. Jeg liker det når noen tenker utenfor boksen. Sammen med enda en bokblogger, blir det en samlesing avThe Other Emily av Dean Koontz. Om det starter i denne uka eller senere er litt usikkert, siden det ikke er bekreftet i skrivende stund. Det blir hvert fall snart.

Min nye bok i natt blir Heksejakt av Max Seeck. Ukjent bok og forfatter, men håper boka er like mørk inni som utenpå. Neste bok hvis jeg blir ferdig med noen bøker i løpet av uka er: The Stand av Stephen King. Har lest It av Stephen King for en del år siden som var på 1376 sider. Det er ikke størrelsen som skremmer, men håper at handlingen er lett å forstå. Litt leit å lese 1300 sider uten å få noen sammenheng ... Dette er også hans originale versjon av The Stand som er på 1325 sider. Da den først ble utgitt, ba forlaget han var i da, om at han måtte kutte ned noen sider, for ellers trodde de ikke den ville selge så bra. Så denne versjonen er omtrent 500 sider lenger enn den første The Stand boka som ble utgitt. Han ville utgi den på nytt på den måten han ville at den skulle være. Hvis jeg blir ferdig med noen bøker i løpet av uka, blir neste bok Gjestelisten av Lucy Foley.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar