29. januar 2021

Helgelektyre(371)

Reklame: Inneholder eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
House of Leaves av Mark Z. Danielewski og The Unquiet House av Alison Littlewood, er fra egen boksamlingAlle fugler små - Hanne Gellein

Hekseknuten 3: Skyggenes øy - Johan Rundberg

House of Leaves - Mark Z. Danielewski


Natt til onsdag leste jeg ut denne:

Skjebnesteinen - Sven Petter Næss

Denne krimboka har fått mye ros, men jeg er dessverre ikke med i fanskaren. Jeg likte den helt til det ble litt instalove. Jeg har ikke noe i mot at karakterer som får følelser for hverandre, men syntes historien var en god nok historie i seg selv, som ikke trengte å bli "spritet" opp av den slags.

Uansett er den om Kripos etterforsker Harinder Singh som drar en tur til Edinburgh for å se til sin niese Amandeep som er blitt utsatt for noe traumatisk og er på sykehus. Han er der ikke for å undersøke saken for det har han ikke myndighet til der, men han er der som privatperson. På vei hjem ble Amandeep kidnappet av to personer på vei hjem fra en vennetur, og funnet nesten livløs i en elv. Hvem var ute etter henne og hvorfor? Klarer Singh å la det skotske politiet å få jobbe i fred?

God handling og spennende relasjoner inntil varme følelser oppsto. Sier selvfølgelig ikke mellom hvem det gjelder, for det lyser på lang vei, så det er ikke vanskelig å gjette seg frem til. Følte det ødela spenningen en god del som kunne ha vært der.

Samme natt begynte jeg å lese ungdomsgrøss. Den siste boka i trilogien Hekseknuten, er Skyggenes øy av Johan Rundberg. Leste de to andre bøkene for en god stund siden, og er glad for å få med meg slutten, for det er en god trilogi for unge lesere som kanskje vil ha litt grøss. Bøkene har en god blanding av humor og grøss, vil jeg si, og likte dem bedre enn forventet.

Denne gang plages Sebastian av det samme marerittet hver natt. Er det noe det prøver å si, og hvorfor er Åke, jefen i trylleklubben som Sebastian er med i, plutselig blitt så streng? Samtidig har han lurt seg til å ha leiligheten for seg selv, mens moren hans er på filminnspilling. Han later som om han er på overnattingsbesøk. I boka er også følgesvennene hans Max og Manda med. Max er sønn av en skuespiller som har jobbet med moren hans og Manda er barneskuespiller, og hun er for tiden med i teaterstykket Frankensteins monster. Så det er mye som foregår rundt Sebastian og vennene hans denne gangen også.

En god bok så langt! Liker den mye bedre enn Keiserens grav som er den forrige boka. Selv om bøkene er stemplet som trilogi, kan de fint leses som frittstående.

Har de siste dagene lest krim med handling i Trondheim og det er: Alle fugler små av Hanne Gellein. Usikker på hvor godt jeg liker den. Det er en helt vanlig krim som følger to kvinner. Den ene er om patologen Silje som har flyktet til Trondheim. Hva eller hvem har hun flyktet fra? Noe mystisk foregår på jobb, og hun ønsker å se en sammenheng for å løse en sak som eventuelt kan være en sammenheng med andre saker. Den andre kvinnen man blir kjent med er Ingeborg. Hun er dommer som forbereder seg til en vanskelig sak. Selv mistet hun datteren sin i en ulykke for noen år siden, og en dag får hun en mystisk og ekkel pakke. Er det noen som vil henne noe vondt? 

Morsomt med forskjellige strøk som nevnes som man kjenner til godt, men kjenner jeg ikke er helt engasjert i selve handlingen.

Fremdeles leser jeg House of Leaves som jeg ikke aner hvilken vending det hele vil ta til slutt. Det er den mest spesielle boka jeg har vært borti, but I like it!  Det er om et hus som er svært gammelt og har hatt mange nye eiere hvert år. Denne gangen er det familien Navidson som flytter inn som består av to foreldre, to barn og kjæledyr. Foreldrene merker at det er noe med huset etter hvert som de har bodd der en stund. Ting forandrer seg av seg selv. Det er i hvert fall ikke en typisk spøkelseshus bok, men noe helt annet. Liker også at teksten er satt opp på en rar og utfordrende måte. Det er ikke bare om dette huset og denne familien boka handler om, men den består av lag på lag med flere karakterer og forskjellige fortellerstemmer. Så dette er en bok man må lese med litt ekstra konsentrasjon. Trodde jeg aldri skulle like fotnoter, for det får meg til å tenke på pensum, men det gjør denne boka enda mer fascinerende. Jeg leser denne sammen med en annen bokblogger. Denne tar nok sin tid siden den er noe stor.

I helga starter en ny samlesing med en annen bokblogger. Vi har god kontakt, men har ikke lest noe sammen før, og vi skal lese The Unquiet House av Alison Littlewood. Ukjent bok og forfatter, men det gjør det hele mer spennende. Også må man ha litt horror for å komme seg gjennom en ellers kjedelig hverdag. Denne boka er også om et mystisk hus. Vet ikke hva det er med meg og mystiske hus, men noe er det. Uskyldig moro.

Ellers håper jeg det blir mer lest i helga enn tidligere i uka, for har lest mindre nå enn tidligere i januar.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:
Motivene er fra denne boka:


Historier fra Midnattsmaskeraden - Hanna Karlzon

God helg. 

Ukas låt: Prom Queen - Molly Kate Kestner

2 kommentarer:

 1. Det er bedre å lese om mystiske hus enn å bo i dem ... Starter på boken i morgen og satser på at den er grøssende skummel :)

  Likte stemmen til Molly Kate Kestner. Liker når de som kan synge velger metal :)Stemmen hennes minner meg om en annen artist, men jeg klarer ikke å huske. Forslag?
  Ha en fin helg, Ina

  SvarSlett
  Svar
  1. Synes kanskje det hadde vært litt morsomt å bo i mystsiske hus? Hadde nok blitt mer liv i hverdagen. =) Liker sånne ting og synes det er litt fascinerende. Tviler på at den er grøssende, men håper den gir oss litt atmosfære. =) Det er også lov å avbryte og være ærlig hva man synes om den til slutt.

   Jeg også. Liker at stemmen hennes blir velig mørk. Og jeg er enig med deg at klangen høres kjent ut, men klarer ikke å plassere det. Det er så irriterende. =)

   Tusen takk og i lige måde. Det blir spennende å lese med deg!

   Slett