2. desember 2020

Rutetid av Frode Øverli - morsomt, men altfor få sider!

Reklame: Eksemplar fra Egmont Kids Media, mot en ærlig anmeldelse

Naturlig død?!

Din mann hadde seks kuler

og en strikkepinne

i kroppen, Fru Blom!


Ja ... og

da er det 

helt naturlig

å dø!


Frode Øverli er nok en veteran innen tegneserieverdenen. Han er mest kjent gjennom Pondus, men han har også tegnet Rutetid i noen år. 

Rutetid morsommere enn Pondus?
Jeg er ingen blodfan av Pondus, men det er morsomt. Synes bare at Rutetid er hakket morsommere og mer underholdende. Liker humor som er rett på sak og noe vågalt. Det er Rutetid. Det er også godt å lese en tegneserie på den gammeldagse måten, som består av enkeltruter med et godt poeng. Det er ikke helt vanlig nå til dags.

Det er et kort hefte på bare 26 sider, så dette er kort og hektisk humor. Det som ødelegger litt, er at det blir litt vel mange gjesteinnlegg. Det er jo fint gjort å gi andre tegneserieskapere litt plass og presentere dem på denne måten, men siden julehefter generelt er korte, i hvert fall tegneserieheftene, og når det er jul, vil man jo helst lese favorittene sine. Så denne gang synes jeg Rutetid får altfor lite plass i eget blad, noe som er synd, spesielt når det er det man helst vil lese.  Hadde vært bedre å presentere andre gjesteinnlegg utenom juleheftene.

Drukner i litt for mange gjesteinnlegg
Gjesteinnleggene som er med i år, er:Hurtigmat av Marius Henriksen, Fritt av AHJ, Bjørnar K Meisler og Trine Lise Normann, Absurd galleriet av Sverre Bjørstad Graff, Kokoloco av Magne Taraldsen, Flisespikkeri av Øyvind Sagåsen, og Ørn Bjørn & Jørn: verdens dummeste tegneserie av Tore  Strand Olsen. Disse tegneseriene har litt samme humor som Frode Øverli, men som sagt, heftet er på bare 26 sider, og med alle disse gjesteinnleggene nevnt her, er det lett å se hvor lite plass Rutetid selv får i hefte, noe som er synd, siden det er helst det man vil lese. De andre tegneseriene som bidrar er ikke så verst, men synes kanskje deres humor ikke er like vågalt? De utfodrer ikke like mye som Frode Øverli og som andre kjente tegneserieskapere gjør? Så dette julehefte blir noe ubalansert.

Rutetid av Frode Øverli består av flere ruter på samme side, og av og til en rute som dekker en hel side, med en kommentar under. Det er ekstra morsomt, for undertekstene på helsidene kan være spydige, og liker humor som er litt på kanten. Bare synd det overskygges av så mye annet. Man får ikke ordentlig tid til å more seg.


(Bakpå): 

Ingen baksidetekst.


Originaltittel: Rutetid
Forfatter(e): Frode Øverli m.fl
Sjanger:
julehefte, tegneserie, humor
Målgruppe:
ungdom, voksen
Antall sider:
26
Forlag: Egmont Kids Media

Utgitt:
2020
Min utgave:
2020 (Heftet)
Lest:
30.11. 2020
Kilde:
anmelderksemplar
Plot
: 4
Hovedtegneserien druknes av gjesteinnlegg. Det er en fin ting, men vil helst lese Rutetid enn gjesteinnleggene som er med. Så det blir noe ujevnt.
Tittel: 4
Beskrivende og man vet hva man får.
Omslag: 5
Tørr humor som vanlig og sjarmerende tegnet.
Baksidetekst:
Ingen baksidetekst, bare reklame.
Skrivemåte: 5
Rett på sak, og hvem liker vel ikke tørr humor en gang i blant?
Persongalleri: 4
Man får litt av hvert. Vi blir kjent med mange særinger og luringer.
Favorittkarakter:
Kan på en måte ikke dømmes i et slikt hefte.
Slutten:
Kan heller ikke på dømmes med tanke på at hefte ikke har en felles avslutning.
Høydepunkt:
Morsomme ruter så lenge det varer og rett på sak humor.
Lavpunkt:
Det blir litt tynt, både når det gjelder antall sider, og plassen selver Rutetid får.

Terningkast: 4

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar