8. juni 2020

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Inneholder eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse   
Omgitt av psykopater av Thomas Erikson, Hvert skritt du tar av Lisa Jewell, og Pine av Francine Toon, er fra egen boksamling


 

  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Den tause pasienten - Alex Michaelides

   Antall leste sider i forrige uke:

408 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

The Institute - Stephen King

Bøker som leses nå:

Omgitt av psykopater: Slik unngår du å bli utnyttet av andre  - Thomas Erikson
* Hvert skritt du tar - Lisa Jewell
*  Leonardo da Vinci - Walter Isaacson 

Planlagte bøker denne uken:

* Pine - Francine Toon
 * Min mørke Vanessa - Kate Elizabeth Russell

Natt til søndag leste jeg ut Den tause pasienten av Alex Michaelides som har vært synlig en god stund nå. Syntes den var noe oppskrytt og mens man leste boka, ble mange hint servert, og man blir ikke så overrasket på slutten. Plan B, et produksjonsselskap som ble opprettet av Brad Pitt, Jennifer Aniston og Brad Grey, har kjøpt filmrettighetene. Kommer til å se den, for synes kanskje konseptet egner seg best på film enn i bokformat?

I Den tause pasienten møter vi Theo Faber som er interessert i denne Alicia Berenson, som har skutt sin mann og siden har hun ikke snakket. Han søker på en ledig stilling ved The Grove som er institusjonen hvor Berenson bor og Theo er psykoterapeut. Hvorfor er han så interessert i henne og vil han få henne til å snakke? Samtidig sliter han på hjemmebane da det viser seg at hans kone er utro. Greit konsept, men blir for åpenbart.

Jeg ble ikke ferdig med Omgitt av psykopater av Thomas Erikson i helga. Den trenger jeg en dag eller to til på. Den er spennende, informativ og veldig konkret. Den blir også fortalt uten overdramatisering. Akkurat som i Omgitt av idioter bruker han Disa modellen hvor atferd blir delt inn i fire forskjellige farger. Han går grundig gjennom denne modellen, og hva de fire fargene står for, så man trenger ikke å lese hans forrige bok for å få en forståelse for det. Han nevner trekk som er kjent for psykopater, og nevner litt om psykopati og det med psykopatiske trekk. Det er en forskjell. Han gir også et innblikk i hvordan psykopater tenker og planlegger når de prøver å manipulerer noen, og gir noen eksempler på hvordan de utfører det. Veldig interessant lesing så langt.

Samme natt som jeg leste ut Den tause pasienten, begynte jeg så vidt på en ny bok og det var Hvert skritt du tar av Lisa Jewell. Det er min første bok av henne og jeg liker den godt så langt. Den er om Joey, som er nygift etter å ha kjent sin mann i kort periode, og hun er fortsatt fremdeles ung. Hun og mannen hennes får tilbud om å flytte inn i huset til broren hennes og hans kone, noe de takker ja til. De bor der mens de sparer til noe eget. To hus bortenfor bor en mann som er rektor i området, og han er en slags lokal superhelt. Han gjør en meget god jobb og er er en godt likt av alle type. Han er også mye eldre enn henne. Av en eller annen grunn er hun fascinert av ham og føler en slags dragning mot ham. Hvorfor?

Liker ikke alle karakterene i boka, men den holder på nysgjerrigheten, og selv om jeg aner hvordan utviklingen i boka blir, er den ikke kjedelig. Er fremdeles spent på fortsettelsen.

I helga leste jeg videre om Leonardo da Vinci av Walter Isaacson, og det skal jeg også gjøre i denne uka. Den tar litt tid, men den er fortsatt spennende og innholdsrik.

Blir nok ferdig med Omgitt av psykopater først, og da skal jeg begynne på en horrorbok som kom ut i januar i år. Det er: Pine av Francine Toon. Jeg liker både gammel og moderne horror. Se forandringene. Foretrekker gammel horror hakket bedre enn det moderne, men noe av det moderne er slett ikke verst.

Usikker på om jeg blir ferdig med Hvert skritt du tar av Lisa Jewell før uka er over. I så fall skal jeg da lese Min mørke Vanessa av Kate Elizabeth Russell. En bok som har vært svært synlig den siste tiden, og som har fått mye ros. Derfor jeg grugleder meg litt til den. Jeg ville lese den på grunn av konseptet, ikke på grunn av de gode tilbakemeldingene. Å ha forventninger lønner seg ikke. 😊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar