25. mai 2020

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse   
Omgitt av psykopater av Thomas Erikson og Hvert skritt du tar av Lisa Jewell, er fra egen boksamling


 

  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Ingen ...

Antall leste sider i forrige uke:

  454 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Mitt liv som rotte - Joyce Carol Oates

Bøker som leses nå:

Omgitt av psykopater: Slik unngår du å bli utnyttet av andre - Thomas Erikson
* Galgedans - T.H. Håvardsen
*  Leonardo da Vinci - Walter Isaacson 

Planlagte bøker denne uken:

*Den tause pasienten - Alex Michaelides
 * Hvert skritt du tar - Lisa Jewell

Tidligere i dag ble jeg ferdig med Drapet på kommendanten: Bok 2 av Haruki Murakami. En stødig og frisk oppfølger. Likte forrige bok hakket bedre, men synes bok to var en stødig og verdig oppfølger. Det er morsomt at Murakami får usannsynlige og surrealistske ting til å virke helt normalt og naturlig. Siden jeg har nevnt om handlingen en del ganger tidligere, sparer jeg handlingen og mening denne gang til anmeldelsen.

Trodde jeg ville bli ferdig med Galgedans av T.H. Håvardsen i forrige uke, men det ble jeg altså ikke. Er over halvveis, så det nærmer seg. Synes den er noe langdryg og gjentakende. Noe som er synd for jeg elsker horror og slashere. Selv om det er mine favorittsjangre, betyr det ikke at jeg liker alt  av horror og slashere. Det er ikke helt likt, heller. Det er mange varianter og undersjangre der også.

Galgedans er i følge baksideinformasjonen første bok i en trilogi. Selv om jeg ikke er noen fan av boka, er jeg fremdeles interessert i å få med meg de andre bøkene også, for det er morsomt med norsk skrekk, som det ikke er mye av. Har lest en god del amerikans horror, og litt norsk skrekk, men det har ikke blitt utgitt så mye av det i det siste, siden det ikke er en sjanger som blir tatt seriøst. Det er forståelig, men for meg er det barnslig underholdning som jeg liker.

Boka er om en litt eksentrisk familie. Jenny Ness er ikke som andre jenter. Hun smiler ikke og holder for seg selv. Det gjør andre rundt henne nervøse og redde for henne, også de jevnaldrende på skolen. Faren hennes er en stille mann og jobber som begravelsesagent. Moren hennes er ofte sur og oppfarende. Det hender seg også at hun slår Jenny. Jenny er bare glad når hun dreper noen, ser noen lide. Når faren hennes først oppdager dette, blir han sjokkert, men samtidig er det jo datteren hans. Når hun dreper noe, dekker han over. Problemet er at antallet øker, og hvor lenge kan han dekke over henne før de blir avslørt? Noen vil jo fatte mistanke. Som sagt, jeg liker både horror og slashere, men synes denne er noe småslapp, og bærer på et komisk preg, selv om det muligens ikke er meningen. Det minner mer om en satire enn noe skremmende og uhyggelig. Men synes det er interessant likevel, selv om enkelte partier er langtekkelige.

For litt siden begynte jeg så smått på en ny bok, og det er Omgitt av psykopater av Thomas Erikson. Thomas Erikson er veldig morsom. Det beviste han i Omgitt av idioter, og det var derfor jeg ville lese denne også. Det er ikke den type bøker jeg tar så alvorlig eller kommer til å bruke på noen måte, men greit å lese noe annet enn man er vant til, og samtidig få litt underholdning. Det er jo et fascinerende tema, også.

I helga leste jeg videre om Leonardo da Vinci av Walter Isaacson, som jeg leser noen få sider i av gangen, for den er veldig tung å holde i. Den er heller ikke kjedelig. Man får inntrykket av at han var veldig eksentrisk og det gjør det bare ekstra spennende å lese om ham. Han hadde sine måter å finne ut av ting på.

Hvis jeg blir ferdig med noen av de nevnte bøkene, skal jeg begynne på disse: Den tause pasienten av Alex Michaelides og Hvert skritt du tar av Lisa Jewell. Så det blir noe mørk lesestoff fremover. Den tause pasienten er jeg litt skeptisk til siden den har fått mange forskjellige vurderinger, og Hvert skritt du tar er veldig ukjent foreløpig. 

Fremdeles er det også sjakkturnering å følge med på. Den varer til 3. juni, så lesingen blir noe ujevn, men det er den jo alltid, for har jo også andre hobbyer jeg vil bruke tid på. Godt det er sjakk på Tv for det er ikke annet enn det, Real Housewives of Beverly Hills og Catfish å følge med på. Farmen man man vente på en god stund til. Nå fremover er det stort sett repriser. 😊

2 kommentarer:

 1. Det er godt å høre du likte Mitt liv som rotte. Jeg har den stående i bokhyllen og skal absolutt lese den. Jeg er akkurat ferdig med bok 2 i Drapet på kommandanten. Men har ikke kommet lenger enn å formulere noen tanker i hodet. Jeg må sette meg ned og skrive om dem, jeg har bare ikke så mye energi å ta av for tiden.
  Jeg synes Galgedans er litt for tykk. Den kunne med fordel blitt kuttet ned til nesten halvparten. Jeg skjønner at forfatteren vil bygge opp spenningen, men det kan bli spenning i kortere bøker og :-) Jeg ga den likevel en femmer hos Bokelskere. Det er jo den sjeldne sjangeren norsk horror :-D
  Jeg kunne godt tenke meg å lese Thomas Eriksons bøker. Men så langt er det så mange bøker som står på listen før dem. Som det alltid er :-)
  Ha en riktig fin dag, Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Håper du tar tid til å lese Mitt liv som rotte. Den er sterk og er en god karakterroman. Hovedpersonen var også spennende å lese om.

   Morsomt at du også er nettopp ferdig med Drapet på kommandanten bokk 2. Jeg leste den ut på mandag. Jeg har ikke skrevet om den enn jeg heller. Trenger ikke mer tid til å sortere tanker, men må skrive om andre bøker først. Sånn er det når man alltid ligger etter med noe. =)

   Husker også Tine syntes Galgedans var for tykk også. Jeg liker tykke bøker og er vant til det, men synes historien er litt for tynn til å bære en slik tykk bok. Det blir fort litt utvannet. Jeg liker skrekk og det er bra at noen gir ut norsk skrekk, for det er for sjeldent, men synes boka blir mer som en skrekkomedie enn uhyggelig skrekk. Synes den mangler litt atmosfære. :/ Usikker på hvilken terningkast jeg lander på ennå. Vi får se.

   Haha, kjenner igjen det dilemmaet. Det er mye man har lyst til å lese, men alltid noen bøker som kommer i veien. Men håper du leser bøkene hans en gang. De er morsomme. Han bruker å holde forelesningenr, og tror det hadde vært både morsomt og spennende å høre på, men foreløpig holder jeg meg til bøkene.

   Tusen takk og i lige måde, Astrid Terese. Håper noe av energien kommer snart tilbake igjen. =)

   Slett