1. februar 2020

Helgelektyre(319)

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
The Cabin at the End of the World av Paul Tremblay, Full spredning av Nina Lykke, Imagimorphia av Kerby Rosanes og Tattoo Designs av m.fl., er fra egen boksamling


The Cabin at the End of the World - Paul Tremblay
Full spredning - Nina Lykke
Definisjonen av umulig - Camilla Sandmo

Natt til torsdag ble jeg ferdig med denne:

#Kampklar - Nina  Rossing

Dette er en ungdomsroman som foregår i Trondheim, om fotballmiljø, dommerkurs og likestilling. Etter en skade gir Anja seg som fotballspiller, og gjennom en ny satsing angående dommerkurs, er hun med der, men ting tar en alvorlig vending da hun en dag skal være en dommer for en guttekamp. Noen blir sterkt uenig med henne etter en avgjørelse. Det får hun kjenne på lenge etter kampen både online og i virkeligheten. Hvordan skal hun komme seg gjennom skolen mens hun blir hetset på det groveste på Internett, mens medelevene og andre tenker det verste om henne. Vil livet hennes bli normalt igjen? Heldigvis har hun venninnene Leila og Iris, men er de sterke nok til å gå gjennom denne tunge tiden sammen?

En aktuell ungdomsroman med et viktig budskap. Mobbing er ikke greit, hverken online eller offline. Mange er ikke klar over mye skade det gjør. Denne boka er et godt eksempel på det. Selv om jeg ikke liker fotball, er det en av de bedre ungdomsromanene jeg har lest i det siste. 

Samme natt begynte jeg å lese Full spredning av Nina Lykke. Lykke er et navn jeg har lagt merke til de siste årene, men ikke lest noe av før. Har sett blandede meninger om denne. Siden jeg ikke har kommet så langt i den, føler jeg det er for tidlig å si noe mening og oppsummering om den, så det vil jeg vente litt, til jeg blir bedre kjent med den.

I en stund nå har jeg lestThe Cabin at the End of the World av Paul Tremblay. Jeg leser litt tregere på engelsk, men det gjør ikke noe. Jeg foretrekker å lese bøker fra horrorsjangeren på engelsk. Synes ofte det ikke blir det samme på norsk. Den er om Eric og Andrew som har med sin adoptivdatter Wen til en hytte. Selv om den ligger litt øde til, er det noen få hytter et stykke unna. Wen er ute og fanger gresshopper når Leonard kommer. Han begir seg for å være en rolig og hyggelig mann, men noe han sier gjør til at Wen løper inn i hytta for å advare de andre, og det viser seg at Leonard ikke er alene. Sammen med noen andre er de på vei mot hytta til Eric, Andrew og Wen, men hva vil de, og hvem er de?

Spennende og underholdene konsept. Selv om den er en grøsser, er den ikke spesielt skummel, men intens og noe voldelig, så det er ikke en bok for alle. Jeg liker den så langt fordi den er litt spesiell, og jeg har sansen for Eric og Andrew. Så jeg er spent på forstsettelsen.

Usikker på om jeg blir ferdig med noen av bøkene i helga, men hvis jeg blir det, skal jeg da lese en ungdomsroman som heter Definisjonen av umulig av Camilla Sandmo.

Det har også vært fargelegging i denne uka og i det siste har jeg fargelagt dette:

Disse motivene er fra denne boka:

Tattoo Designs - m.fl.

Disse motivene er fra denne boka:

Imagimorphia - Kerby Rosanes


God helg.

Ukas låt: Talk to Me - Sixx:A.M.4 kommentarer:

 1. Jeg har funnet en app som heter Paint by numbers. Den gjør at jeg sitter og fargelegger og fargelegger :-D Jeg får nesten ikke lest en gang!
  The Cabin at the End of the World hørtes interessant ut, den kunne jeg tenkt meg å lese. Nina Lykke står også på leselisten. Men jeg har lånt en stor haug bøker på biblioteket så nå får jeg prøve å bli ferdig med dem først :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Morsomt at det er flere som interesserer seg for fargelegging, og det er som med deg, vanskelig å legge det fra seg. Jeg fargelegger i forskjellige fargeleggingsbøker. Syns det er fint med variasjoner.
   The Cabin at the End of the World er veldig dyster, men god og litt annerledes horrorbok. Det er ikke ren horror, men litt blandet med andre sjangre. Gi den gjerne en sjanse. =)
   Litt usikker på hvordan jeg liker boka til Lykke ennå. Er litt ubestemmelig, og kjenner meg igjen i haugen av bøker som må leses og venter på å bli lest. Det er et luksusproblem. Håper de fleste av dem faller i smak, så kos deg.

   Slett
  2. Jeg har fire fargeleggingsbøker gjemt i en hylle i biblioteket mitt. Men etter jeg fikk appen jeg snakket om fikk jeg lyst å ta dem fram igjen :-)

   Gede, dystre horror bøker høres ut som akkurat det jeg trenger.

   Jeg er usikker på hele Lykke. Jeg har hørt mye bra om bøkene, men jeg blir ikke så fristet av baksideteksten.

   Slett
  3. Synes fargelegging er gøy. Gjør det ikke for at det er avslappende, men synes det er gøy å være kreativ. Synes også det er morsomt å se youtubevideoer om fargelegging. Anbefales. Jeg har rundt 10-12 bøker som jeg varierer mellom. Noen ganger vi man ha avansert motiv og andre ganger noe vanskelig. Så morsomt at du også liker fargelegging.=)

   Har vært skeptisk til Lykkes bøker jeg også. Denne fikk jeg fordi jeg glemte å avbestille den da den var en av hovedbøkene gjennom bokklubben i fjor høst og tenkte å gi boka en sjanse. Jeg liker humoren, men usikker på handlingen. Men håper du gir The Cabin at the End of the World en sjanse. Den er litt spesiell.

   Slett