26. august 2019

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Mørkets gjerninger - Elizabeth George
 
Antall leste sider i forrige uke:

  392 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Husbytte - Rebecca Fleet

Bøker som leses nå:

* Du er død - Peter James
* The Tommyknockers - Stephen King 
* Hvem er du? - Reidar Lund
 

Planlagte bøker denne uken:

* Du er død - Peter James
* The Tommyknockers - Stephen King 
* Hvem er du? - Reidar Lund
* La oss håpe på det beste - Carolina Setterwall 

 Har vært litt lite innlegg i det siste. Prøver å skrive litt hver dag, men legger ikke ut noe jeg ikke er fornøyd med, så derfor det går litt trått. Er man pirkete, så er man pirkete. Jeg har ikke angst, men rikelig med prestasjonsangst.😊

Søndag leste jeg ut Mørkets gjerninger av Elizabeth George, som jeg begynte å lese for litt over en uke siden ... Det er en kort bok, men glemmer alltid at jeg leser tregt uansett hvor kort eller lang en bok er. Det er første bok med inspektør Lynley og overkonstabel Havers. Boka er både spennende og morsom, særlig samspillet mellom Lynley og Havers. De minner meg litt om Mulder og Scully fra verdens beste Tv-serie, nemligThe X-Files. De er ikke perlevenner i begynnelsen, men vil de gå overens? Havers er ikke spesielt begeistret for Lynley, for hun mener han ender opp med hver kvinne han ser, men er hun egentlig sjalu siden han aldri viser interesse for henne? Ikke spesielt originalt, men ser ikke bort i fra at jeg kommer til å lese mer fra serien, for jeg liker forfatterens skrivestil. Spesielt måten hun beskriver atmosfære og landskap på. Av en eller annen grunn har jeg alltid innbilt meg at hun er fra England, men hun er faktisk amerikansk. Hun er fra Ohio, samme stat som Marilyn Manson er fra.

The Tommyknockers begynner også å nærme seg slutten, og muligens rekker jeg å bli ferdig med den før august er over. Jeg begynte på den i begynnelsen av juli, så det har gått en god stund, men det gjør ikke noe. Boka er både humoristisk og rar, og den inneholder også noen grøssende stunder. Det er ikke en av Kings beste, men liker den bedre enn forventet med tanke på at jeg har sett filmatiseringen av den, som rett og slett er horribel.

Samme dag som jeg leste ut Mørkets gjerninger, begynte jeg så vidt å lese i en annen krimbok, og det er: Du er død av Peter James. Jeg har lest litt av ham tidligere, og synes det er stødig krim. Av og til skriver han litt grøsseraktig også. Du er død er en stor bok på litt over 500 sider, men så langt er den lettlest, fordi den består av svært korte kapitler. At Peter James har tidligere vært både manusforfatter og filmprodusent er lett å merke, fordi å lese bøkene hans er nesten som å se en film. De er detaljerte og svært bildelige.

Ved siden av leser jeg en ungdomsbok som heter Hvem er du? av Reidar Lund. Den begynte jeg å lese på på lørdag. Hadde planer om å åpne den på fredag, men det ble ikke noe av. Så det ble lørdag istedet. Det er greit å ha flere bøker å veksle på, så lenge det ikke blir altfor mange av gangen. To-tre bøker går fint.

Når jeg blir ferdig med en av de nevnte bøkene, er neste bok ut: La oss håpe på det beste av Carolina Setterwall. Er det to sjangre jeg har et angstrengt forhold til, så er det romaner og lyrikk. Men i de siste årene har jeg kommet over noen gode romaner, og er ikke helt kurert ennå til å like sjangeren fullt og helt, men jeg prøver så godt jeg kan å lese flere romaner, selv om det er ingen favorittsjanger.

I løpet av uka kommer jeg til å velge en tilfeldig barnebok eller ungdomsbok, muligens en bok fra en romanserie. Jeg har ikke helt bestemt meg ennå. Det blir "spennende" å se. 😊

2 kommentarer:

  1. Har lest en bok av Peter James før og likte den veldig godt, kanskje jeg burde sjekke ut denne også :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Det burde du. "Du er død" er både en god og stødig krimbok, og selv om jeg ikke har lest alle bøkene om Roy Grace, så faller man ikke ut av den grunn. Så det er godt å lese noe av Peter James igjen.

      Slett