3. september 2018

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Stien tilbake til livet (Om sopp og sorg) - Long Litt Woon
* Bukkene Bruse på Badeland - Bjørn F. Rørvik & Gry Moursund
* Calling Major Tom - David M. Barnett
* Leksikon om lys og mørke - Simon Stranger
   
Antall leste sider i forrige uke:

660 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:


Bøker som leses nå:

* En mors hemmelighet - Renita D'Silva
* The Dare - Hannah Jayne
* The Bell Jar - Sylvia Plath
  * Graves' Disease (A Practical Guide) - Elaine A. Moore & Lisa Moore

Planlagte bøker denne uken:

* En mors hemmelighet - Renita D'Silva
* The Dare - Hannah Jayne
* The Bell Jar - Sylvia Plath
  * Graves' Disease (A Practical Guide) - Elaine A. Moore & Lisa Moore
* Kampen for tilværelsen - Stian Thorbjørnsen 
* The Upstairs Room - Kate Murray-Browne

Fire bøker på en uke er ikke ofte det skjer. Kunne gjerne ha lest fire bøker hver uke, men så disiplinert er jeg ikke ... Liker å gjøre andre ting enn å bare lese også, også savner jeg bøker med mer motstand. Det føles ut som ingen bøker gir motsand lenger. Det er et savn. 😊

Det ble en del variert lesestoff i forrige uke. Det ble også lest både voksenbøker og barnebøker.

Onsdagskvelden leste jeg ut Stien tilbake til livet (Om sopp og sorg) og det var en rar, men samtidig fascinerende lesing, og det er spennende å lese hvor forskjellig folk er på å takle sorg og motgang. Likte den godt. Senere samme kveld leste jeg ut barneboka Bukkene Bruse på Badeland. Den var såpass kort at det tok ikke lange tiden før man ble ferdig med den.

Jeg gadd ikke å lese flere bøker den kvelden. Orker ikke å lese hele dagen. Det blir for monotont og liker å flette inn andre hobbyer også. Dagen etter begynte jeg på en bok som kom ut i høst, og det er: Leksikon om lys og mørke av Simon Stranger.Hans kones familie har bodd i huset til Henry Rinnan etter hans tid, og det ga ham en bokidé. Jeg er trønder og vi trøndere vet godt hvem Henry Rinnan var, og har lest en bok om ham tidligere for flere år siden. Ufyselig fyr, men spennende å lese om.

For over en uke siden begynte en ny samlesing med en annen bokblogger og denne gang falt valget på;The Bell Jar av Sylvia Plath, og den er utrolig mørk og dyster. Men jeg liker mørke og dystre bøker og filmer, så for min del gjør det ikke noe, og liker boka veldig godt så langt. Så den skal jeg lese videre i.

Natt til fredag leste jeg ut Calling Major Tom av David M. Barnett. Det er en bok blandet med humor og science fiction. Sjangere jeg ikke er helt vant til. En annerledes og god bok som jeg likte bedre enn forventet. Med tanke på at det er sjangere som jeg ikke leser mest av ellers, var dette en godvond og fin bok å få med seg. Samme natt begynte jeg så vidt å lese ungdomsbokaThe Dare av Hannah Jayne, som jeg skal lese videre i, men har ikke mange sider igjen.

I går kveld etter å ha lest ferdig Leksikon om lys og mørke, begynte jeg på en ny bok og det var En mors hemmelighet. Den rakk jeg ikke å komme langt i, i og med at det var sesongpremiere av  Åndenes makt, og etter programmet orket jeg ikke å lese mer.

Når jeg har lest utThe Dare og En mors hemmelighet i løpet av uka, skal jeg begynne på en bok som har vært hos meg en stund og det er Kampen for tilværelsen av Stian Thorbjørnsen (mest kjent som Staysman). Er ingen fan av ham, men tror kanskje det blir en artig bok å lese, og kanskje han byr på noen alvorlige sider av seg selv i boka. Vi får se.

Blir det tid til overs mot slutten av uka, håper jeg å få begynt på en bok til og da blir det en bok med en spøkelseshistorie. Den heter The Upstairs Room. Det er litt høstaktig allerede, og den ordenlige høsten nærmer seg med stormskritt, også Halloween. Så da passer det med slik litteratur. Horror er tross alt min favorittsjanger og også det overnaturlige. Jeg leser slike bøker året rundt, men ekstra av det i denne årstiden, fordi det gir ekstra atmosfære. 😈

Og månedens bokanbefaling for august kommer i løpet av uka. Det er ikke glemt. 😊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar