2. april 2018

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Tegnehanne (Ambisjoner minus gjennomføringsevne) - Hanne Sigbjørnsen
* While You Were Sleeping - Kathryn Croft
* De dødes tjern - Bernhard Borge (André Bjerke)

Antall leste sider i forrige uke:

772 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Mikael Persbrandt (Sånn jeg husker det) - Mikael Persbrandt & Carl-Johan Vallgren

 Bøker som leses nå:

* Macbeth - Jo Nesbø
* Svarthuset - Peter May   

Planlagte bøker denne uken:

* Macbeth - Jo Nesbø
* Svarthuset - Peter May 
* The Mask - Dean Koontz
* Lucifers fall - Jan Boris Stene 

Forrige tirsdag leste jeg ut Tegnehanne (Ambisjoner minus gjennomføringsevne) av Hanne Sigbjørnsen. Det er første gang jeg jeg har lest Tegnehanne for hadde ikke lest en eneste stripe tidligere. Jeg ble ingen fan, men likte kombinasjonen av tegneserie og selvbiografi, og boka består av mange gode poeng. Selv om jeg ikke ble akkurat noen fan, har jeg fremdeles lyst til å lese litt mer Tegnehanne. Jeg kan jo ikke lese bare Donald ... 😀

Dagen etter leste jeg ut While You Were Sleeping av Kathryn Croft. Jeg likte skrivestilen hennes, men historien ble dessverre altfor tynn og forutsigbar for min del. Ingen overraskelser der i gården.

Jeg leser fremdeles Svarthuset av Peter May som jeg begynte å lese natt til søndag for over en uke siden, men det nærmer seg slutten nå. Og forrige lørdag begynte jeg å lese Macbeth av Jo Nesbø, som jeg skal lese videre i. Jeg har ikke lest originale Macbeth av Shakespeare tidligere, så det blir ingen sammenligning fra min side. Det er i hvert fall sikkert. 😊

Når jeg blir ferdig med Svarthuset eller Macbeth (satser på at jeg blir ferdig med Svarthuset først), skal jeg leseThe Mask av Dean Koontz, siden det er en god stund siden jeg har lest noe av ham nå. Så det er på tide. Blir det tid til overs, skal jeg begynne på en bok til, og det er Lucifers fall av Jan Boris Stene siden jeg ikke rakk å lese den i forrige måned. Ved siden av kommer jeg til å lese en tegneseriebok, men er ikke sikker på hvilken ennå.

I går kveld så jeg filmen Se7en på TV2 og den har jeg sikkert sett over tusen ganger, men går ikke lei og har den i samlingen min. Det er en av mine favorittfilmer og det er synd at de ikke lager mørke thrillere lenger. Dagens thrillere er så lettbeinte i forhold til Se7en. Siden det var aprilsnarr i går, måtte jeg selvfølgelig se April's Fools Day (originalen) siden det er en tradisjon på en slik dag. Det er ikke lenge til Fredag den 13. og da er det vel ingen overraskelse at jeg skal se originalfilmen med samme tittel som den dagen. Man må ha sine sære tradisjoner.

Siden påska er over, i hvert fall går den mot slutten, skal påskepynten vekk allerede i kveld og det skal bli godt for gult er ikke kult. Det er for "happy" for meg. Jeg foretrekker mørke og diffuse farger. Dessuten kommer jeg aldri til å bli noen høytidsmenneske heller. Pynter bare på grunn av tradisjon og ikke noe annet.

4 kommentarer:

 1. Hei Ina, og vel overstått påske!
  Gøy at du leser bøker som jeg har lest/skal lese, gleder meg til å se hva du synes. Tror Macbeth fungerer like bra uten å ha sammenligningsgrunnlag, og jeg tipper den er mørk og dyster nok til at du liker den (selv om jeg mener å huske at du ikke er en stor Nesbø fan)
  Lykke til med dine kreative utfoldelser, du har blitt superflink å fargelegge, kanskje Tegnehanne inspirerer deg til å tegne også? Jeg har prøvd meg med noen enkle triks fra Øysteins blyant, men det skorter hardt på evnene.
  Lykke til med lesemåneden april :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og i lige måde. Håper påska var fin:)

   Tror Macbeth er som fleste gjenfortellinger av bøker og nyversjoner av filmer, men trenger ikke å lese/ha sett originalen for å skjønne omtrent sånn sirka hva som foregår... Så det er nok ikke de store forskjellene, tenker jeg. :) Har et anstrengt forhold til bøkene til Nesbø. Likte Snømannen og Marekors veldig godt, men blir litt lei av alt maset om bøkene hans lenge før bøkene hans blir utgitt. Blir litt mye. Så er ikke fan av Nesbø (du husker riktig:) for har lest bedre enn ham, og samtidig skjønner jeg hvorfor bøkene hans er populære. Men kan ikke være fan av alt. ;)

   Tusen takk. Fargelegging har blitt en greie og jeg er ikke lei. Tegnet og malte landskap for mange år siden, men mistet inspirasjoen på veien. Men har fremdeles maleutstyr, blyanter, lerret og tegneblokk i nærheten, så har ikke lagt unna hobbyen for godt. Kjenner man får litt lyst til å tegne når man fargelegger alle disse fine motivene i fargeleggingsbøkene, så ser ikke bort i fra at det er en hobby jeg kommer til å ta opp igjen, så takk for tips. :) Setter pris på det!

   Morsomt at du også har begynt med en ny hobby og håper du fortsetter å tegne. Har sett Tv-programmet til Øystein og det er fascinerende. Utrolig hva han kan gjøre med pensel, farger og papp. Noen er så kreative at det er nesten urettferdig, haha. Men å være kreativ er kjempegøy. :)

   Tusen takk og i lige måde. Håper du kommer over mange gode og spennende bøker!

   Slett
 2. Jeg så faktisk se7en for første gang for litt siden. Den var virkelig skummel, spennende og ikke minst nervepirrende!

  Synes det er morsomt at du har så mange tradisjoner når det kommer til bøker og filmer. Slik som at du har som tradisjon å for eksempel lese "De dødes tjern" i påsken, og nå nevner du flere tradisjoner i innlegget her :D
  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Nice! Og fint at du likte den så godt. Jeg liker atmosfæren, musikken, persongalleriet og at den har en god historie, noe som er svært sjeldent i thrillere generelt. Det morsomme med Se7en er at uansett om man har sett den mange ganger, oppdager man alltid noe nytt. Det har jeg sansen for! :)

   Haha, takk. Jeg har muligens noen ekstremt sære og rare tradisjoner, men noen må jo "skille seg litt ut" også. Man har sine interesser. ;)

   Håper du fikk lest masse i påska og har hatt en fin påskeferie. :)

   Slett