13. mars 2018

Døden er bare begynnelsen av Michael Winger - kjedelig skrivestil, men interessant tema


Er sjelen evig?
    Sjelen er energi og forblir evig, men den kan forandres i form og i styrke. Sjelen er avhengig av påfyll av energi. Energien får vi fra å leve i fysiske menneskekropper. Hvis sjelen går tom for energi, vil den ikke ha nok kraft til å gi et menneske liv. Disse sjelene blir en svakere skygge av seg selv, og vil forbli i sjeleverdenen.

Smånteressant innblikk i døden, også for oss som ikke tror på liv etter døden.

Michael Winger er kjent som en av de nyeste av de klarsynte i Tv-programmet Åndenes Makt. Før det var han med og vant et Tv-program som het Jakten på den 6.sans, hvor Tom Strønnæss også var programleder. Winger er ung, men har opplevd mye med sine evner. Han har blant annet bidratt til å hjelpe politiet med forskjellige forsvinningssaker. Han kan peke ut et område på et kart hvor den savnede eventuelt kan være. Hans samarbeid med politiet minner meg litt om Tv-serien Medium som gikk på Tv for noen år siden. Han har også vært healer for selveste Lars Monsen.


Noen har flere eller sterkere sanser enn oss andre?
I Døden er bare begynnelsen beskriver han hvordan han kommuniserer med de døde, hvordan de ser ut når han kommuniserer med dem og hvordan han selv opplevde en døden nær opplevelse da han var en liten gutt. Han beskriver tryggheten og bekymringene som forsvinner når man er i ferd med å dø. Han beskriver hvordan energien lever videre og inntar i en ny kropp, når det forrige skallet dør. Å lese om dette er hinsides, spesielt når man selv ikke er religiøs og ikke har noen form for tro på livet etter døden. Selv om jeg ikke er religiøs synes jeg temaet om det overnaturlige, hjemsøking og slikt er uansett interessant, så det spiller ingen rolle om man tror på det eller ikke. Det skader ikke å lese om ting som er interessant, heller. Slik er det med selvhjelpsbøker også. Jeg leser dem av og til, ikke fordi jeg er naiv og tror de vil hjelpe på noen måte, men jeg liker å lese om temaer som interesserer meg. Det er ikke noe galt i det. Dessuten har jeg sett på Tv-programmet Åndenes Makt helt siden begynnelsen, så det ga meg enda en grunn til å lese boka.

Ung mann med mye erfaring
Winger er ingen gammel mann, men han har allerede opplevd mye. Opplevd mye som vi andre ikke er i stand til å forklare eller å forstå. Selv om jeg ikke er en person som tror på alt, er noen temaer interessante likevel. Jeg er for eksempel veldig fascinert over og interessert i det overnaturlige og hjemsøking. Synes det er utrolig spennende å lese om og har også sett på mange dokumentarer om det. Dessuten liker jeg å undre meg over ting. Man trenger heller ikke alltid å forstå alt og man trenger mysterier av og til. Det er lov å være nysgjerrig på ting man ikke tror på, og også når man ikke forventer svar på alt. Dette er heller ingen bok som skal tvinge folk til å tro på noe de ikke vil, men det er om Wingers personlige opplevelser når det gjelder livet etter døden, hans kommunikasjon med de døde, og hvordan han sanser og ser ting vi andre ikke legger merke til.

Til tross for spennende tematikk var ikke Michael Wingers skrivestil spesielt originalt eller tankevekkende for min del. For jeg opplevde oppbybbingen av boka som veldig monotont i lengden. Skrivestilen er veldig rett frem og kan til tider oppleves som veldig uengasjerende og kanskje også noe gjentagende. Fin bok, men ikke spesielt tankevekkende eller en bok som setter spor etter seg, dessverre.

Bakpå:

HVA SKJER NÅR VI DØR?
Gjennom samtaler med åndene til personer i forskjellig alder og med forskjellig dødsårsak, gir Michael Winger oss et unikt og konkret innblikk i hva som venter oss den dagen vi dør. Tar alt slutt, eller er døden starten på noe annet? Hva er forskjellen mellom en ånd og en sjel? Finnes det himmel og helvete?

DØDEN ER BARE BEGYNNELSEN er en positiv bok om død, en bok som forsikrer oss om at døden ikke er noe å frykte.

Originaltittel: Døden er bare begynnelsen
Forfatter(e):  Michael Winger
Sjanger: fakta
Målgruppe:
voksen
Antall sider:
173
Forlag: Juritzen forlag
Utgitt: 2018
Min utgave: 2018 (Innbundet)
Lest: 21.02. - 25.02. 2018
Kilde:
anmeldereksemplar
Plot
: 3 Småinteressant, men kanskje litt selvskrytende i noen partier?
Tittel: 2
Passer godt til innholdet, men vanskelig å tro på, spesielt når man selv ikke er religiøs.
Omslag: 2 Stilrent og ensomt, men gjør ikke noen inntrykk.
Baksidetekst: 3 Virker interessant kun fordi han er en av de nyeste klarsynte i Åndenes Makt, et program jeg har sett på siden begynnelsen.
Skrivemåte: 2 Veldig monotont og går ikke helt i dybden.
Favorittkarakter: Kan ikke dømmes i en slik bok.
Slutten: 2 Ikke helt min type slutt uten at jeg skal avsløre hvorfor.
Høydepunkt: Lettlest, småinteressant samme om man tror på det eller ikke og filosoferende.
Lavpunkt: Kjedelig fortellerstemme fordi det blir veldig monotont etter hvert. 
Terningkast: 2
Leseutfordring: 
100 bøker i løpet av 2018


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar