2. januar 2018

Bøker jeg skal lese i januar

Silent Grief - Christoper Lukas & Henry M. Seiden
4 3 2 1 - Paul Auster
There's Someone Inside Your House - Stephanie Perkins
Bruden som forsvant - Mary Higgins Clark & Alafair Burke
The Safe House - Nicci French
Kan vi bare late som - Camilla Sandmo

Godt nyttår!
Jula er over, og hverdagen er endelig tilbake igjen. Synd at et ikke er mer sjakk foreløpig, men det var snakk om ny sjakkturnering igjen i februar, så håper det stemmer og at det blir sendt på tv. Det er så interessant å følge med på. Jeg har valgt meg ut noen bøker for januar og her er bøkene jeg har bestemt meg for å lese. Kommer kanskje til å smette inn andre bøkero gså underveis.


Silent Grief: Jeg leser såpass mye fiksjon at man må ha noen alvorstunge bøker også innimellom, og lese litt om ting fra virkeligheten.

(Bakpå):

Silent Grief is a book for and about "suicide survivors" - those who have been left behind by the suicide of a friend or loved one.
    Christopher Lukas is a suicide survivor himself - several members of his family have taken their own lives - and the book draws on his experiences, as well as those of numerous other suicide survivors. These personal testimonies are combined with the professional expertise of Dr. Henry M. Seiden, a pshychologist and psychoanalytic pshycotherapist.
    The authors present information on common experiences of "survival" with others, and they encourage survivors to overcome the preceived stigma and shame associated with suicide and to seek support from self-help groups, psychotherapy, family therapy or a friend or family member who will listen.
    This revised edition has been fully updated and describes new forms of support including Internet forums, as well as addressing changing societal attitudes to suicide and an increased willingness to discuss suicide publicly.
    Silent Grief gives valuable insights into living in the wake of suicide and provides useful strategies and support for those affected by suicide, as well as professionals in the field of pshychology, social work, and medicine.4 3 2 1: Jeg har lenge ønsket å lese noe av Paul Auster og syntes at nå er det på tide. Dette er en gigantisk murstein på nesten 900 sider. Godt at jeg foretrekker store bøker fremfor de små, men av og til er det vanskelig å finne de virkelig store bøkene.

(Bakpå): 

4 3 2 1

En gutt vokser opp - igjen
og igjen og igjen

3. mars 1947, i New Jersey, blir Archibald Isaac Ferguson født, Rose og Stanley Fergusons eneste barn. Ferguson vokser ikke opp i én, men hele fire ganger. Fødselen er den samme, hans DNA er det samme, men vi får fire parallelle versjoner av livet hans.

Familieformuer kommer og går. Forelskelser og vennskap og itellektuelle interesser stanger mot hverandre. Raseopptøyer, Studentopprør, Vietnamkrigen. Mordet på Kennedy. Én etter en følger vi hver enkelt Fergusons fortelling gjennom midten av det tjuende århundres støyende og turbulente amerikanske virkelighet. Og i sentrum for de fire versjonene av Fergusons liv stpr den unge Amy Schneiderman, som han treffer i tenårene og blir lidenskapelig forelsket i.

Paul Austers verk er en uforglemmelig litterær bragd. 4 3 2 1 er en nytenkende, oppfinsom og fingernem roman, selve kronen på Austers ekstraordinære verk.

"Fanger leseren fra første setning, og gir ikke slipp før siste side er lest."
San Fransisco Chronicle

"En oppvekstroman av episk format."
New York Times Book Review

There's Someone Inside Your House: Nok en tittel som fikk meg til å kjøpe boka. Vet ikke hva det er med meg og mørke titler, men noe er det. Trenger ikke å vite så mye om boka på forhånd. Det er som regel titlene jeg går etter, noe som er underlig. Jeg har ikke lest noe av Stephanie Perkins før, men jeg har hørt mye om bøkene hennes, blant annet Anna and the French trilogien. Jeg hadde litt lyst til å lese de bøkene, men jeg hørte så mye om dem på blant annet Goodreads at jeg ble lei av at de dukket opp så mange ganger på Goodreads feeden min. Denne gangen er hun ute med en mørkere bok, så jeg tar sjansen på den istedet.

(Bakpå):

Makani Young thought she'd left her dark past behind her in Hawaii, settling in with her grandmother in landlocked Nebraska. She's found new friends and has even started to fall for mysteruous outsider Ollie Larsson.  But her past isn't far behind.

Then, one by one, the students of Osborne High begin to die in a series of gruesome murders, each with increasingly grotesque flair. As the terror grows closer and her feelings for Ollie intensify, Makanu us forced to confront her own dark secrets.Bruden som forsvant: Lenge siden jeg har lest noe av Mary Higgins Clark. Har lest noen bøker av henne tidligere. Hun er ingen favorittforfatter, men leser gjerne bøker av henne når jeg vil ha "kosekrim". Hun fylte 90 år i jula på selve julaften. Det at hun fremdeles gir ut bøker er imponerende. Stephen King er 70 og håper han skriver like lenge som Mary Higgins Clark. Jeg krysser fingrene. Mary Higgins Clark har skrevet denne boka med Alafair Burke. Henne har jeg ikke hørt om, dessverre.


(Bakpå):

FOR FEM ÅR SIDEN SKULLE AMANDA GIFTE
SEG MED UNGDOMSKJÆRESTEN JEFF.

Men natten før utdrikkingslaget, forsvinner bruden uten et spor ... TV-produsent Laurie Moran synes saken om den savnede bruden virker perfekt for tv-programmet Under mistanke, serien som gjenskaper og undersøker uløste saker fra virkeligheten. Men det skal vise seg at Amandas forlovede Jeff, som nå er gift med en av brudepikene, hennes sjalu søster, og den jålete og selvopptatte forloveren, alle har hver sin teori om hva som skjedde. Den som står bak Amandas forsvinning, vil forsøke å holde sannheten skult - til døden skiller dem ad.

Bruden som forsvant er andre boka i spenningsserien Under mistanke av Mary Higgins Clark og medforfatter Alafair Burke. Mary Higgins Clark står bak hele 35 spenningsbøker og har solgt mer enn 100 millioner bøker bare i USA.

"Clarks glitrende thriller om identitetstyveri, hevn og drap er både fengende og tankevekkende."
Booklist

"Mary Higgins Clark vet hva som gjør oss livredde."
New York Times

"Advarsel: Hvis du begynner på boka i kveld,
kommer du til å lese til langt på natt."
USA TodayThe Safe House: Det er lenge siden jeg har lest noe av Nicci French nå. Nicci French gjør som Lars Kepler og navnet består av et ektepar, men tror Nicci French var tidligere ute enn Lars Kepler? Uansett, jeg fikk lyst til å lese noe av Nicci French igjen siden det er en god del år siden sist.

(Bakpå): Samantha Laschen is a doctor specialising in post-traumatic stress disorder. She's moved to the coast to escape her problems and to be alone with her young daughter.

But now the police want her to take in Fiona Mackenzie, a girl whose parents have been savagely murdered. Yet by allowing Fiona in, Sam is exposing herself - and her daughter - to risks she couldn't possibly have imagined ...Kan vi bare late som: Det er ikke ofte jeg leser ungdomsbøker, men det hender seg hvis jeg kommer over noe interessant og synes det er fint å oppdatere meg på hva dagens barn og ungdom leser. Jeg er en nysgjerrig leser og kan ikke noe for det...

(Bakpå): 

Velskrevet, vittig og vakkert om overambisiøse
foreldre og den første kjærligheten.

Mens jeg ligger og kaver på isen, flyr noe svart forbi meg og krasjer inn i vantet med et ekstremt høyt smell. Jeg kryper sammen og kjenner sjokket av den skarpe lyden helt ut i fingertuppene. Pucken. Den burde faen meg hatt lyddemper.

Jeg plukker den opp og stirrer på den med avsky. En av guttene klatrer over dekkene og er på vei mot meg.

"Si unnskyld," sier jeg når han er nærme nok. "Du kunne ha drept meg!" Gutten sier ingenting, han bare stirrer. Alt jeg kan skimte under hjelmen, er mørk hud og svart hår.

Når Emma ikke spiller Sims eller drømmer om å bli en berømt blogger, driver hun med kunstløp. Punktum. Mer er det ikke tid til. Jossi driver med hockey og er først og fremst opptatt av å ha det gøy på isen. Etter et veddemål utvikler det seg langsomt et vennskap mellom de to. Men alt er ikke på plass i Jossis verden.

I fjor leste jeg akkurat 100 bøker og ulempen med et nytt år er at jeg må starte leseutfordringen på nytt igjen. 😊 Men sånn er det med det meste uansett. Dette er bøkene jeg har lyst til å få med meg i januar, så får man se om jeg klarer å holde meg til planen eller om det blir for mye utskeielser med andre bøker. Vi får se.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar