21. desember 2017

Julehefte 2017 Tommy og Tigern - herlige sjarmtroll


Tigern: Ville du ikke føle deg bedre hvis du hadde gjort matteleksa først, så du slapp å ha den hengende over deg?
Tommy: Jeg er realist, Tigern. Jeg kaster ikke bort tid på hypotetiske situasjoner. Jeg forholder meg til virkeligheten. Og det ubestridelige faktum er at jeg er ute i snøen. Det er virkeligheten! Det er det jeg tenker på!
Tigern: Er ikke morgendagen virkelig?
Tommy: Hypotetisk sett kan den snø bort den også.

Gledelig gjensyn med gutta boys.

Jeg leste en god del Tommy og Tigern da jeg var liten og syntes det var svært underholdende. Jeg leser ikke så mange Tommy og Tigern hefter nå for tiden som før, men leser noen striper her og der, og synes det fremdeles er en svært underholdende tegneserie. Det er mye å kjenne seg igjen i og liker måten Tommy filosoferer sammen med Tigern om alt og ingenting. Det er både sjarmerende og festlig. Dermed er det flott at Tommy og Tigern også blir utgitt som julehefte.

Dette heftet består ikke bare av en hel historie som Flåklypa, men av striper og helsider med gullkorn, og både gode og ikke fult så gode gjerninger av disse to kompisene. De leker alltid med hverandre, deler hemmeligheter, filosoferer og går hverandre på nervene. Er det en ting Tommy er svært flink til så er det å komme med bortfoklaringer, spesielt når det gjelder lekser. Han gjør også alt han kan for å irritere Marianne med sine apestreker.

Jeg liker spesielt godt stripene da Tommy og Tigern drar på sine turer i lekevogna. Det er da de blir virkelig dype i filosofiens verden, og man får nesten lyst til å filosofere sammen med dem. Tommy og tøytigeren som blir levende bare når Tommy er alene med ham, ble skapt av Bill Wattson, og dette er en tegneserie som har funnet veien til hjertet hos mange lesere. Den skiller seg ut fordi den er både filosofisk som humoristisk, og den har sin sjarm. Det er mye man kjenner seg igjen i fra man selv var liten. Den har også en særhet som jeg har sansen for.

Tommy og Tigern er ikke akkurat et julete julehefte, men ikke alle julehefter trenger å være om jula heller. Jula er ikke bare om tradisjon og verdier, men også nostalgi. Lese om kjente, kjære figurer fra tegneseriens verden er litt av greia med å komme i julestemning også. Underholdende hefte for store og små.

Heftet inneholder også gjesteopptreden av Med Perler for svin og Bar bikkje.

Bakpå:

Ingen baksidetekst.

Originaltittel: Ingen tittel
Forfatter(e): Bill Watterson, Paul Gilligan
Sjanger: tegneserie, julehefte
Målgruppe: for alle
Antall sider: 34
Forlag: Egmont 
Utgitt: 2017
Lest: 17.12. 2017
Kilde: anmeldereksemplar
Plot: 4
Tankefullt, mange gode poeng og sprøe påfunn.
Tittel: Ingen tittel å vurdere.
Omslag: 4 Lekent og ondskapsfullt.
Baksidetekst: Ingen baksidetekst.
Skrivemåte: 5 Filosofisk, stemningsfull og morsomt.
Favorittkarakter: Tigern. Han er veldig avslappet i enhver situasjon. Han bryr seg ikke så mye om noe.
Slutten: 5 Koselig og tankevekkende.
Høydepunkt: Festlig og godt at noen aldri forandrer seg.
Lavpunkt: Vil heller lese mer Tommy og Tigern istedet for gjesterollene.
Terningkast: 4

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar