18. desember 2017

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Tårer fra en tapt tid - Brynjulf Haugan og Brian M. Talgo
* My Heart & Other Black Holes - Jasmine Warga
* Haunted Hikes - Maren Horjus
* Og hver morgen blir veien hjem lengre og lengre - Fredrik Backman
 
Antall leste sider i forrige uke:

572 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Nå skjer det - Sofia Nordin
A Stranger in the House - Shari Lapena
Julehefte: Flåklypa
  
Bøker som leses nå:

* The Stranger Beside Me - Ann Rule
* Syv dager med oss - Francesca Hornak
* Atonement - Ian McEwan

  Planlagte bøker denne uken:

* The Stranger Beside Me - Ann Rule
* Syv dager med oss - Francesca Hornak
* Atonement - Ian McEwan
* Neverwhere - Neil Gaiman

Tror jeg aldri har lest fire bøker på en uke før, ikke siden ungdomsårene og det er lenge siden. To av bøkene var svært korte,da, men bøker er bøker. Personlig foretrekker jeg fete mursteiner på 7-800 sider og mer, men de er ofte vanskelig å finne. Har en bok på over 800 sider klar, men har ikke bestemt meg for om jeg skal begynne på den i år eller neste år. Må se det litt an.

Tirsdag leste jeg ferdig Tårer fra en tapt tid av Brynjulf Haugan og Brian M. Talgo. Brukte litt over en uke på å lese den ferdig, men noen bøker krever mer tid enn andre og det må man innfinne seg i. Samme dag begynte jeg å lese Haunted Hikes av Maren Horjus. Den var veldig kort og leste den ut forrige lørdag.

Natt til onsdag ble jeg ferdig med My Heart & Other Black Holes og den brukte jeg heller ikke lang tid på fordi den var fengslende på en rar måte. Den gjorde inntrykk også, så orket ikke å begynne på en ny bok etter å lest ferdig den. Jeg begynte på en ny bok natt til torsdag heller, og da ble det Og hver morgen blir veien hjem lengre og lengre av Fredrik Backman. Den leste jeg ut natt til lørdag. Årets korteste bok på under 100 sider.

Natt til lørdag begynte jeg å lese Syv dager med oss av Fransesca Hornak som jeg skal fortsette med og i går begynte jeg på en ny bok og det er The Stranger Beside Me av Ann Rule. Det er lenge siden jeg har lest true crime og følte det var på tide, og seriemordere er alltid fascienerende å se dokumentarer og lese om.

I forrige uke kom jeg meg dessverre ikke videre i Atonement av Ian McEwan, men har ikke gitt opp ennå for gir aldri opp bøker. Men noen bøker er en maktkamp å lese videre i, så det blir litt stykkevis og delt. Slik er det heldigvis ikke med alle bøker.  😊

Når jeg blir ferdig med en av bøkene jeg leser i nå, skal jeg begynne på Neverwhere av Neil Gaiman. Min utgave er på norsk selv om tittelen er på engelsk. Jeg har lest noen bøker av Gaiman tidligere og det er blant annet: Kirkegårdsboken. Den likte jeg så godt at jeg har leste den på norsk og engelsk. Her er anmeldelsene: Kirkegårdsboken og The Graveyard Book. Jeg har også lest M is for Magic.The Ocean at the End of the Lane er kanskje boka jeg har likt minst av ham hittil. Har litt blandede følelser for Gaimans forfatterskap. Liker det meste av det jeg har lest av ham, bortsett fra The Ocean at the End of the Lane og har funnet ut at han skriver enten veldig bra eller veldig skuffende. Det er enten eller, men har heldigvis likt det meste jeg har lest av ham så langt. Stephen King er og blir min forfatterhelt bare for å understreke det.

Usikker på hvordan bloggingen vil bli i de to neste ukene fremover siden det snart er jul og greier. Derfor kommer jeg nok ikke til å blogge like stødig som før siden jeg kommer til å være litt her og litt der. Skal prøve å få til noen innlegg de dagene jeg er hjemme hos meg selv. Men bestemmer heller for å ta det som det kommer istedet for å love noe som helst. Det er enklere sådan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar