23. oktober 2017

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* I'm Watching You - Mary Burton
* Bobla - Siri Pettersen

Antall leste sider i forrige uke:

 695 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Ankomst - Gøhril Gabrielsen

Bøker som leses nå:

* Dukken - Josh Webster
* Sleeping Beauties - Stephen King & Owen King

  Planlagte bøker denne uken:

* Dukken - Josh Webster
* Sleeping Beauties - Stephen King & Owen King
* Hendig mann søkes - Jöns Hellsing
* Two Sentence Scary Stories - Jack Thomas

Bøker, bøker og atter bøker, men skal ikke klage. Selv om nesten alle bokhyllene er overfylte av bøker og leselisten er lang, så er det ikke det verste problemet. Det er et luksusproblem og jeg kan være ekornaktig når det gjelder hamstring. :) Det er typisk meg å hamstre litt av alt.

Forrige tirsdag leste jeg ut I'm Watching You av Mary Burton. Stalking er et fascinerende, men creepy tema. Er glad for at jeg lever et liv i ensomhet istedet for å være i søkelyset og har en anonym tilværelse, for jeg liker ikke oppmerksomhet. Så et liv i ensomhet er noe jeg trives godt med. Jeg foretrekker å bo med dyr og bøker fremfor folk, fordi det er mindre masete. ;) En thriller jeg har lest tidligere om stalking er Du av Caroline Kepnes, men personlig likte jeg I'm Watching You av Mary Burton bedre.

Etter at jeg hadde lest ferdig I'm Watching You av Mary Burton, begynte jeg å lese Bobla av Siri Pettersen som jeg har vært nysgjerrig på en stund. Det var en spesiell, småfestlig og en sær bok. Den leste jeg ut på torsdag. Da begynte jeg å lese Dukken av Josh Webster som jeg skal lese videre i denne uka.

I de siste to ukene har jeg lest Sleeping Beauties av Stephen King og Owen King. Det er en liten utfordring å lese store bøker på engelsk om natta, men jeg liker utfordringer, og jeg foretrekker store bøker fremfor små. Som nevnt tidligere foretrekker jeg å lese på engelsk selv om jeg leser tregere på engelsk, men det får bare ta den tiden det tar. Noen bøker krever mer tid enn andre og sånn er det bare. Men har ikke mange sider igjen av Sleeping Beauties nå. Blir enten ferdig med den i natt eller natt til onsdag. Tenker jeg blir ferdig med Sleeping Beauties før Dukken, og da skal jeg begynne på Hendig mann søkes av Jöns Hellsing. Det har vært mye grøsseraktige og mørk lesestoff i det siste, så man må smette inn noen romaner også. Ikke fordi jeg blir skremt eller noe. Det er flere år siden jeg ble skremt av en bok eller en film. Det er et savn for det er morsomt å bli skremt. Men tror jeg har lest så mye horror og sett så mange horrorfilmer, at jeg tror jeg er kurert. Kjedelig at jeg hverken er husredd eller mørkredd. Så savner virkelig den følelsen man blir skremt for det er veldig festlig.

Mot slutten av uka håper jeg at jeg har begynt på Two Sentence Scary Stories av Jack Thomas. Den smågleder jeg meg til. Husker for en tid tilbake at det var svært populært med dette konseptet på YouTube, så  håper at boka inneholder noen slike grøsserhistorier jeg ikke har hørt før. Virker kanskje spesielt at en bok inneholder historier som kun består av to setninger, men av og til har noen få setninger større effekt enn en hel historie.

2 kommentarer:

 1. Ja, overfylte bokhyller og lange leselister er vel luksusproblem for oss som er bokelskere :).

  Likte "Bobla" av Siri Pettersen godt, og hadde den som mandagens boktips i dag :D

  Håper du får en fin leseuke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, det er nok "ulempen" med å være bokelsker. Man kan ikke ha nok av bøker og hamstrer mer enn man rekker å lese. ;)

   Jeg har sett mandagens boktips innleggene dine og synes det er en veldig fin idé, for alle trenger litt motivasjon på mandagene, tror jeg.

   Jeg ga Bobla en stødig firer. Har ikke skrevet om den ennå, men det blir. Som nevnt tidligere er ikke prioritering min sterkeste side og tar det heller litt som det kommer.

   Tusen takk og i lige måde. Håper vi begge får lest masse og kanskje dukker det opp noen perler. Man vet aldri.

   Slett