24. februar 2017

Helgelektyre(181)


Ask the Bones (Scary Stories from Around the World) - Arielle North Olson & Howard Schwartz
Jordfast - Graham Norton
The Dark Tower 5 (Wolves of the Calla) - Stephen King

Natt til onsdag leste jeg ut Kvinnen ved jordas kant av Gunhild Haugnes og samme natt begynte jeg da å lese Jordfast av Graham Norton som også er programleder i mitt favoritt talkshow; The Graham Norton Show. Etter at David Letterman dessverre takket for seg for noen år siden, ble The Graham Norton Show min favoritt i ettertid. Jeg ser også The Ellen DeGeneres Show og The Tonight Show (with Jimmy Fallon). Selv om jeg også liker de programmene veldig godt kan de likevel ikke måle seg med The Graham Norton Show. Der er det nesten fest, og jeg har veldig sansen for tørr og sarkastisk humor da jeg har samme humor selv. Morsomt at Graham Norton gir ut krimbok. Var nesten sikker på at det ville være humorbok, men det var det heldigvis ikke. Er ikke spesielt stor fan av humorbøker. De eneste bøkene som har fått meg til å le er Gummi - Tarzan og Den vesle vampyren bøkene, for de bøkene har en fin form for humor. Så jeg er ikke den som ler lett av bøker.

I går ble jeg ferdig med Dødsmerkene av Veronica Roth og begynte etterpå å lese Ask the Bones (Scary Stories from Around the World) av Arielle North Olson og Howard Schwartz. Skrekkhistorier, spøkelseshistorier, vandrehistorier og ting i den duren er noe som alltid har fascinert meg. Det er sjangre som jeg alltid kommer til å lese og utforske.

Ask the Bones (Scary Stories from Around the World) ble først utgitt i 1999, og er som undertittelen sier en samling av skrekkhistorier fra  forskjellige steder i verden. I registeret står det hvilket land historiene kommer fra og Norge er dessverre ikke nevnt, men det gjør ikke noe. Det er morsomt å lese skrekkhistorier fra andre land. Liker spesielt godt å lese skrekkhistorier fra Asia, nærmere bestemt Japan for de har mange ekle skrekkhistorier/vandrehistorier som jeg liker. Ikke i denne boka, men gjennom mange filmer jeg har sett. Det er et land som består av mye overtro og vandrehistorier, og jeg synes de er veldig ekle og interessante. Jeg blir dessverre ikke skremt av horrorbøker og horrorfilmer lenger da jeg har lest og sett mye av det, men savner å bli skremt. Det er en morsom følelse. Nå leser jeg det mest fordi jeg fremdeles synes det er fascinerende og interessant.

Jordfast av Graham Norton er en krimbok med PJ Collins som får en sak da benrester i byen Duneen (Irland) dukker opp.

I bok fem iThe Dark Tower serien som heter Wolves of the Calla er om mystiske Roland som er den siste gunslinger. Under reisen mot det mørke tårn vandrer han fortstsatt med sine nye venner. Denne gang ankommer de byen Calla som plages av hissige ulver. De stjeler innbyggernes småbarn og de trenger all den hjelpen de kan få.

Jeg blir muligens ferdig med både Ask the Bones (Scary Stories from Around the World) av Arielle North Olson & Howard Schwartz og Jordfast av Graham Norton i helga da begge er korte bøker, og da skal jeg begynne på; James Franco spytter når han snakker av Erik Eikehaug.

Bortsett fra lesingen fargelegger jeg fremdeles og mandag i denne uka mens jeg så Ungkarskvinnen ble jeg ferdig med et bilde. Det er forskjellige vanskelighetsgrader på motivene og dette var en av de enklere variantene:


Har kun brukt fargeblyanter (vanlige som heter MILAN triangular). Tok også noen "kunstneriske friheter" ved å fargelegge utenfor. Gult inni og lysegrønt utenfor for å gi det et lite løft. Skyggelegging er nesten morsommere enn å fylle inn selve motivene, men fin tidsfordriv det også :)

Har du lest noen av disse bøkene og hva leser du i helga?
God helg.

Ukas låt: Jeg snører min sekk - Glittertind9 kommentarer:

 1. Endelig helg igjen, og være ute (vannrett snøstorm) tilsier mye innetid denne lørdagen :) Jeg har ikke lest noen av dine bøker, og heller ikke forsøkt å fargelegge, selv om jeg flere ganger har vært fristet til å kjøpe meg en sånn bok. I går begynte jeg på Forliset av Frode Granås, og den kommer jeg til å lese i hele helgen, avbrutt av noen timer med Marta Breens Født feminist. Senere i dag skal jeg på Lørdagskafè på DnS og høre om Danny og fasanjakten, og på veien til og fra fortsetter jeg lyttingen til Selfies. Ønsker deg en fin helg Ina, håper det er bedre vær der du er enn her i Bergen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg fargelegger i flere forskjellige fargeleggingsbøker og trives med det. Det er et fint avbrekk fra bøkene for vil ikke lese absolutt hele dagen. Jeg liker å variere dagene med forskjellige ting. Leser, fargelegger, gamer og gjør mye rart :)

   Her er det oppholds for første gang på tre-fire dager da det har snødd, snødd og atter snødd og blåst mye. Så her er det ordentlig snævær foreløpig og passer vel bra for de som nyter siste dagene av vinterferien :)

   Høres ut som du har en spennende helg i møte og kos deg med både lesing og Lørdagskafè :) Har ikke lest noe av Frode Granås ennå, men har hørt mye om bøkene hans.

   God helg, Tine :)

   Slett
 2. Ikke lest noen av disse nei :p
  FOr en fin tegning! Jeg prøvde å lese "Den engelske pasienten", men ga opp. Likte den ikke :(
  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Og jeg har bare fargelagt det, og ikke tegnet det :)

   Synd du ikke likte boka, men håper du kommer til å se filmen. Så filmen på kino, husker ikke om det var på slutten av barneskolen eller begynnelsen av ungdomsskolen. Var sikker på at jeg ikke ville like den og trodde ikke det ville være min type film, men ble positivt overrasket. Så håper du gir filmversjonen en sjanse :) Voldemort er med i den, hvis det frister. Vet du er en stor Harry Potter fan ;)

   Slett
 3. Nå er det lenge siden jeg har vært innom bloggen din, og det er jeg lei for! Livet som student er ganske hektisk, spesielt siden jeg må jobbe for å ha råd til å gå på skolen. Så det har ikke blitt noen regelmessig blogging på meg heller. I tillegg har jeg vært i London med skolen, og da hadde jeg ikke med meg noe annet enn mobilen.

  Jeg burde virkelig let The dark tower på engelsk jeg og. Jeg har bare lest dem to ganger på norsk siden jeg har de bøkene, men jeg skal tenke på om jeg skal kjøpe dem på engelsk. Akkurat nå leser jeg The Iron Druide Chronicles av Kevin Hearne for andre gang. Det er også favorittbøker og anbefales virkelig! De er urban fantasy, som nok er min favoritt innen fantasy genren. Jeg leser også serien Rivers of London, som også er urban fantasy, for tiden. Og serien The naional history of dragons av Marie Brennan, som selvfølgelig handler om drager - også en fantasy favoritt :-) Når jeg sier jeg leser dem mener jeg at jeg venter på at neste bok skal komme ut.

  Samtidig prøver jeg å lese litt av de nye bøkene som kommer ut, men tiden rekker ikke til. Ett av fagene jeg har er litteratur og jeg holder på å skrive om Johann W. Goethe. Det er litt tungt stoff kjenner jeg. Jeg MÅ også begynne å lese økonomi og markedsføring slik at jeg er skikkelig forberedt før neste skoleperiode tar til (19.april). I begynnelsen av mai er det nemlig eksamen!

  Men så - er det ikke slik vi sier. Etter eksamen DA skal jeg lese alt jeg vil og blogge masse :-D Håper jeg!
  Ha en riktig fin søndag, Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! :)

   Har vært student jeg også på Dragvoll (NTNU) i Trondheim, for noen år siden og vet hvor slitsomt det kan være med både med oppgaveskriving og eksamener. Så det er noe jeg virkelig ikke savner. Var også i jobb for noen år siden og maktet da ikke å blogge like mye som nå, så vet godt hva du gjennomgår. Personlig savner jeg ikke studentlivet for jeg ble så mektig skolelei på slutten. Savner arbeidslivet mest. Men er sikker på at du klarer dette og at det vil gå fint :)Hold on be strong :)

   Jeg også liker urban fantasy godt og det er dessverre en god stund siden jeg leste det og det er noe jeg gjerne vil lese igjen. Leste en god del urban fantasy for ungdom for noen år siden. Så det må jeg begynne å lese mer av :) Rivers of London har jeg hørt mye om, men ikke lest de selv, men har lyst. Så den bokserien må jeg se nærmere på :)

   Håper at du hadde en fin, fin tur i London. Og lykke til med eksamener og jobb. Det går helt sikkert fint :) Og hyggelig å se deg her igjen. Beklager for litt sent svar ra meg, men har ikke vært online siden lørdag. Tror jeg lever litt i feil tid fordi er ikke så avhengig av alt det teknologiske. Det er godt med avbrekk av og til :)

   Slett
  2. PS: Glemte å nevnte at du må gjerne lese The Dark Tower serien på engelsk for King er alltid best på engelsk. Synes språket hans blekner i oversettelser :/

   Slett
 4. Jeg ser også på The Graham Norton Show, et kjempemorsomt program som gir lattermusklene god trim! Leste en anmeldelse av boken hans, den fikk ganske god omtale. Så jeg må nok lese den :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg elsker The Graham Norton Show og det er et av ukas høydepunkter. Det er noe jeg må få med meg for digger den sære humoren hans og han får gjestene sine til å virkelig snakke. Det har jeg sansen for. Det er et program som virkelig underholder :) Jeg leste ut boka i helga og ga den en sterk firer så den er absolutt verdt å lese :)

   Slett